کرونا می‌تواند سلول‌های عفونی را منفجر کند

دانشمندان می‌گویند سلول‌های ایمنی بیمار شده ممکن است هدف احتمالی بهبودی از طریق دارو باشند و امیدوارند که درمان‌های جدید بتوانند طوری طراحی شوند که جلو بیماری شدید فرد مبتلا به کووید را بگیرند
ایندیپندنت فارسی:محققان نشان داده‌اند، سلول‌های عفونی شده در اثر ویروس کووید-۱۹ به دلیل پیشرفت بیماری شدید ممکن است «بترکند.»

دانشمندان ایالات متحده و بریتانیا نمونه‌های خون افراد بیمار در اثر کووید را بررسی کردند و دریافتند که حدود ۶ درصد مونوسیت‌ها - سلول‌های ایمنی که به دنبال مهاجم‌های خارجی در بدن می‌گردند - دچار نوعی مرگ سلولی به نام پایروپتوز (pyroptosis) می‌شوند که به تورم به دلیل بیماری با این ویروس مربوط می‌شود.

بخش کوچکی از ماکروفاژها- نوع دیگری از سلول‌های ایمنی که بقایای سلول‌های خارجی را می‌بلعد و نابود می‌کند - نیز پس از بیماری در اثر سارس-کوو-۲ (Sars-CoV-2) متورم می‌شود.

در مورد این دو نوع سلول، چنین برمی‌آید که این ویروس آن چه را ما به عنوان اینفلامازوم‌ها (inflammasomes) می شناسیم، فعال می‌کند: مولکول‌های بزرگی که باعث ایجاد رگباری از واکنش‌های التهابی می‌شوند و ممکن است به مرگ سلول منجر شود.

تحقیقی از مدت‌ها پیش نشان داده است که مسبب بیماری شدید کووید التهاب است که منجر به از بین رفتن ریه و دیگر اعضای بدن می‌شود.

مطالعات پیشین نشان داده‌اند که سیستم ایمنی در افرادی که دچار کووید هستند ممکن است به دلیل آزاد شدن پروتئین‌های ضد عفونت به نام سیتوکین‌ها (cytokines) به طور موثری فعال شود و به بافت‌های سالم حمله کند. این «طوفان سیتوکینی» با بیماری جدی در ارتباط است.

تحقیق جدیدی که توسط دانشمندان در بیمارستان رویال فری لندن با همکاری بیمارستان کودکان بوستون انجام شده است حالا نشان می‌دهد که پایروپتوز در تشدید بیماری هم نقش دارد.

دکتر گاتمن متا، متخصص و مشاور بیماری‌های کبد از بیمارستان رویال فری به روزنامه میل آن ساندی (The Mail On Sunday) گفت: «تورم و مرگ سلولی هر دو عوامل مهمی در بیماری شدید کووید هستند و تحقیق ما نشان می‌دهد که پایروپتوز اغلب مسئول آن است.»

دکتر متا گفت که گذرگاه پایروپتوز مانند «سیستم هشدار» برای بدن عمل می‌کند.

«اگر ذرات ویروس یا باکتری را داخل سلول ببیند باعث ترکیدن سلول می‌شود و مواد تورم‌زا آزاد می‌کند. فایده این کار از بین بردن عفونت است اما ممکن است عاقبت به تورم شدید بینجامد. پایروپتوز به معنای واقعی کلمه حالت «شدید» مرگ سلولی است.»

دانشمندان می‌گویند، سلول‌های ایمنی بیمار شده ممکن است هدف احتمالی بهبودی از طریق دارو باشند و امیدوارند که درمان‌های جدید بتوانند طوری طراحی شوند که جلوی بیماری شدید فرد مبتلا به کووید را بگیرند.

دکتر متا اظهار داشت: «این یافته‌ای بزرگ است زیرا در حال حاضر درمان‌های کووید ما برای خود ویروس طراحی شده‌اند.»

«اگر بتوانیم فرآیندی را که باعث بیماری شدید می شود هدف قرار دهیم، قادر خواهیم بود درمان موثری را توسعه دهیم که حتی در مورد بیمارانی فایده دارد که واکسن‌‌ها تاثیری در آن‌ها ندارند.»

مطالعه‌ای جداگانه که هنوز باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد نشان می‌دهد که چطور سارس-کوو-۲ می‌تواند وارد سلول‌های ایمنی بشود - نکته ابهام پیشین برای دانشمندان؛ زیرا این سلول‌ها چندان دارای گیرنده‌های ای‌سی‌ئی۲ (ACE2) نیستند، گیرنده‌هایی که ویروس از آن‌ها برای ورود [به داخل سلول] استفاده می‌کند.

دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه ییل دریافتند که این ویروس قادر است با کمک پادتن‌ها از طریق پروتئین سطحی دیگری به نام گیرنده اف‌سی گاما (Fcγ ) به داخل سلول نفوذ کند.
 
+6
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.