یک شهردار در ترکیه با نصب بیلبورد به زبان عربی از مهاجران خواست به کشورشان برگردند

شهردار بولو خطاب به پناهجویان گفته است "وقتش رسیده به کشورتان برگردید"بی بی سی: همراه با افزایش موج مهاجرستیزی در ترکیه، شهردار بولو در شمال غربی این کشور، بیلبوردهایی به زبان عربی در منطقه نصب کرده که در آنها خطاب به مهاجران گفته شده به کشور خودشان "بازگردند".

تانجو اوزجان از حزب جمهوری‌خواه خلق که اصلی‌ترین حزب مخالف در ترکیه است، در سال ۲۰۱۹ به عنوان شهردار بولو انتخاب شد. او هجدهم ماه مه در توییترش تصاویری از بیلبوردهای شهری علیه مهاجران را که در بولو نصب شده، منتشر کرد.

آقای اوزجان در توییتش نوشت: "بارها به زبان ترکی این را گفتیم. اما آنها نفهمیدند. برای همین به زبانی می‌نویسیم که هم دولت و هم مهاجمان آن را متوجه شوند. دیگر بس است!!!"

در این بیلبوردها در متنی عربی که امضای شهردار پای آن است، خطاب به "پناهجویان موقت" نوشته شده:‌ "۱۱ سال پیش گفتید که به عنوان مهمان به کشور ما آمدید و مردم ترکیه با منابع محدود خود سال‌ها از شما محافظت کردند. و حالا این مهمان‌نوازی بیش از اندازه طول کشیده است. شما شاهد بحران اقتصادی در کشورمان هستید. جوانان بیکار هستند و خانواده‌ها زیر خط فقر زندگی‌شان را می‌گذرانند."

و در ادامه متن عربی آمده است: "ما بیش از این نان و آب نداریم که با شما قسمت کنیم. وقتش رسیده به کشورتان برگردید، درست همانطور که آمدید. ترکیه دیگر شما را نمی‌خواهد. به کشورتان برگردید."

پیامی با همین مضمون به زبان ترکی در زیر متن عربی نوشته شده است.

شبکه خبری دولتی تی‌آرتی در ۱۹ مه گزارش داد که دادستانی شهر بولو مشغول بررسی طرح اتهام "نفرت‌پراکنی و تبعیض" علیه آقای اوزجان است و پرونده‌ای در این زمینه گشوده شده است. همچنین گزارش شده که دادستانی دستور داده بیلبوردها جمع شود.
شهردار بولو قبلا هم در سال ۲۰۱۹ خبرساز شده بود. او دستور داده بود کمک‌های مالی به سوری‌هایی که در بولو زندگی می‌کنند، متوقف شود.

در سال ۲۰۲۱ هم اعلام کرده بود برای ده برابر کردن مالیات بر آب و جمع‌آوری زباله "خارجی‌هایی" که در این استان زندگی می‌کنند، برنامه‌ دارد. اعلام این موضوع باعث پیگیری و تحقیقات قضایی شد.

در هفته‌های گذشته موج مخالفت با حضور مهاجران و پناهجویان در ترکیه افزایش یافته است.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد، ترکیه بزرگ‌ترین میزبان پناهجویان در جهان است از جمله ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار پناهجوی سوریه‌ای که در این کشور زندگی می‌کنند.
واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی
دادستانی دستور داده این بیلبوردها جمع شوندکاربران توییتر استقبال زیادی از توییت آقای اوزجان درباره بیلبوردها کردند و در شبانه‌روز اول بعد از انتشار بیش از ۱۸۰ هزار نفر توییت شهردار را لایک کردند.

یک نفر در شبکه اجتماعی پرطرفدار 'اکشی سوزلوک' درباره بیلبوردهای شهردار نوشت: "من هم اسمم را پای آن می‌گذارم. این بیلبوردی است که می‌خواهیم همه‌جا ببینیم."

یک نفر دیگر هم ادامه داد: "این مرد راست می‌گوید هیچ نان و آبی نمانده… آنها [پناهجویان] غیرقابل تحمل شده‌اند. ما در آستانه شورش هستیم."

یکی دیگر نوشت: "احتمالا از من خیلی انتقاد بشود اما او چیزی را نوشته که همه خواهانش هستند."

کاربر دیگری هم گفت: "او احساس اکثریت مردم را نوشت. اگر آنها واقعا مهمان بودند، باید تا حالا از ما تشکر کرده و رفته بودند. اما اینها مهمان نیستند، مهاجم هستند، در واقع دعوت شده‌اند، مهاجمان دعوت شده."

با این حال بعضی هم بودند که این پیام شهردار را "نژادپرستی" خوانده و از آن انتقاد کردند.

موسی پیروغلو، نماینده مجلس از 'حزب دموکراتیک خلق‌ها' که حزب مدافع کردهاست، در توییتر با انتقاد از "عادی سازی نژادپرستی" نوشت: "تو با نازی‌ها تفاوتی نداری که روی شیشه مغازه‌ها نوشته بودند 'یهودی‌ها نباید وارد شوند'؛ و اعضای کو کلاکس کلان که خواهان کشتن سیاهان بودند."

ارین کسکین، وکیل فعال حقوق بشر هم نوشت: "تانجو اوزکان، تو یک نژادپرست هستی! تو دشمن بشریتی!"
دولت و گروه‌های مخالف چه می‌گویند؟
حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه که آقای اوزکان برآمده از آن است، ظاهرا به طور مستقیم از موضع او دفاع نمی‌کند. حتی گفته شده این حزب در ژانویه امسال به خاطر اظهارات مناقشه‌برانگیز آقای اوزکان درباره موضوع مشابه دیگری به او هشدار داده بوده است.

با این حال کمال قلیچ‌داراوغلو،‌ رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق هم به شدت سیاست حزب حاکم 'عدالت و توسعه' را در قبال پناهجویان مورد شماتت قرار داده و قسم خورده دو سال بعد از رسیدن به قدرت زمینه "بازگشت تضمینی" سوریه‌ای‌ها به کشورشان را فراهم کند.

او همچنین رجب‌ طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه از حزب عدالت و توسعه را متهم کرده که در نظر دارد "به‌ سوری‌ها شهروندی ترکیه را بدهد" تا در آستانه انتخابات ترکیه در سال ۲۰۲۳ آرای خود را افزایش دهد.

در میانه افزایش نارضایتی‌ها، چهره‌های سیاسی که لحن ضدمهاجر شدیدتری دارند، از جمله امید اوزداغ، رهبر ملی‌گرای افراطی 'حزب پیروزی'، توجه بیشتری جلب کرده‌اند.

در مقابل، دولت ترکیه درباره سیاست‌های مهاجرتی پیام‌های متفاوتی می‌فرستد.

رجب‌طیب اردوغان در ماه مارس گفت که ترکیه درهایش را به روی مهاجران و پناهجویان باز گذاشته است.

با این حال یک ماه بعد در ماه آوریل گفت آنکارا "تمام تلاشش را برای بازگشت شرافتمندانه و داوطلبانه سوری‌ها به کار می‌گیرد." بعد از آن هم پروژه‌ای را برای تضمین بازگشت یک میلیون سوری به مناطق شمال سوریه که در کنترل نیروهای تحت حمایت ترکیه است، اعلام کرد.

سایر مقام‌های دولتی هم لحن خود را در مورد این موضوع سخت‌تر کرده‌اند؛ در حالی‌که رسانه‌های حامی دولت در گزارش‌هایشان تدابیر علیه مهاجران غیرقانونی را برجسته می‌کنند.
+82
رأی دهید
-13

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    سیمرغ ایران - برلین، آلمان

    اون پول‌های میلیاردی که اتحادیه اروپا به ترکیه میده پس برای چیه؟
    8
    30
    شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۴:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    rahjoo - مازندران، ایران
    چنتا بیلبورد هم تو برخی از شهرهای خاک ایران لازم هست به زبان ترکی استامبولی برای رفتن به اغوش رجب.این تنفری که در بازی(پرسپولیس-تراکتورسازی) تبریز دیدم اگه یه ذره همبستگی با مردم ایران در قضایای اخیر بود اینو نمی گفتم.
    8
    21
    شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۵:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۴
    راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
    همیشه همینطور است. مهاجران از همه نژاد پرست تر هستند. در ایران آخوندها و طبقه بیسواد جامعه در مخالفت با افغانها زیاده روی می‌کنند خود آخوندها از عراق و لیگبنلن و هند هستند. ترکها خود در قرن پانزدهم به این کشور آمده اند. همه جا هم جزو نژاد پرستها هستند.مثل مورچه به همه جا می‌روند و تولید نسل می‌کنند و از همه بیزار هستند. اینها خود مهمان هستند و کش ری. ا اشغال کردند حالا از دیگران می‌خواهند آنجا. ا تزک کنند.
    5
    22
    شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۶:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
    [::راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش::]. این تئوری قرن را از شمای مهاجر در اتریش را باید به ثبت برسانید.
    9
    2
    شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
    [::rahjoo - مازندران، ایران::]. امثال شماها با پارس پارس کردن زیادی بانی آن هستید.
    9
    4
    شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۲
    ordak - بن، آلمان
    آخه به زبان ترکی آدمی زاده حالیش نمیشه ،خالا خودتون هم مجبور به اعتراف شدید. کسی نیست که این بزداغ یا خر نگری بگه مردم پفیوز تو و هم تویله های تو کاه و جوی کپک زده خوردید که نه تنها خودتون که گله گله تروریست‌های داعش یا برادرهای دراز گوشتون را از ترکمن و ازبکستان قزاقستان و آذربایجان ،ایغورستان را برای سلاخی ملت در سوریه روانه کردید.
    3
    5
    شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Attila14 - استکهلم، سوئد
    [::ordak - بن، آلمان::]. دو نفر دیگه مثل تو حرفهای قورباغه ای از دهنش ....کنه ترکمنها رو هم به فکر جدایی میندازه! خوشبختانه .... مثل تو زیاد نیست
    1
    4
    شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۴
    راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
    [::Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان::]. ببخشید ملکه سیبیلت را ندیدم ازت اجازه بگیرم. هر گردی گردو نیست و هر مهاجرتی مهاجرت نیست
    1
    4
    شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
    نمکدون دلیل وضع موجود و حقارتی که به مردم می‌شود ریشه در افکار امثال شماهاست،اشتباه را در خود جستجو بکنید و از کلمه « مظلوم » دوری بکنید.قبول کردن اشتباه ۵۰% ترمیم در هر اشتباه است . دوباره توپ را زمین دیگری بیندازید !!! بعد چند نسل به بچه های ایرانیان مهاجر این گردی و گردو را توجیح بکن !استاد سیبیلو.
    0
    0
    یکشنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    اصالت سوریه ای بودن زن اردوغان امکان این را ایجاد کرده که بیش از 4 ملیون سوریه ای ترکیه را به بدبختی و فساد بکشند. کاش سوریه ای ها و افغانها مثل اوکراینی ها غیرت و مردانگی و جسارت داشتند و در دفاع از کشورشان می جنگیدند . اما آنها جنگ را بهترین فرصت برای پناهندگی از یک کشور خارجی دانستند. شاید دوره بعد هم اردوغان رییس جمهور شود اما دیگر نمی تواند انتخاب شود و حتی قارد به اداره کشور شود ان وقت تمام کمک های دولتی به این سوریه ای ها قطع می شود و شاید هم اخراج شوند
    1
    1
    یکشنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.