محققان فرانسوی می گویند مورچه‌ها قادر به بو کشیدن سلولهای سرطانی هستند

دویچه وله: مطالعه محققان فرانسوی نشان می‌دهد مورچه‌ها توانایی بو کشیدن سلول‌های سرطانی را در انسان دارند و می‌توان از آن‌ها به‌عنوان جایگزینی «کمتر تهاجمی» برای تشخیص این بیماری استفاده کرد.

به‌گزارش نشریه بریتانیایی دیلی‌میل؛ محققان مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS) این توانایی را در میان مورچه‌های گونه Formica fusca یافتند و معتقدند می‌توان از مورچه‌ها سریع‌تر از سگ‌ها در تشخیص سلول‌های سرطانی سود برد.

آزمایشات محدود آنها نشان داد که به‌لطف حس بویایی این نوع مورچه‌ها، می‌توان سلول‌های سرطانی را از سلول‌های سالم در انسان متمایز کرد. به‌گفته این تیم تحقیقاتی، اما آزمایش‌های بالینی بیشتری باید در این‌باره، قبل از استفاده در محیط‌های بالینی مانند بیمارستان‌ها انجام شود.

برای انجام این تحقیق، دانشمندان آزمایش‌هایی را روی ۳۶ مورچه انجام دادند که سلول‌ها را در محیط آزمایشگاهی بو می‌کردند. محققان مورچه‌ها را در معرض دو بوی مختلف قرار دادند؛ یک بوی جدید و دیگری بوی سلول‌های سرطانی. به‌این ترتیب، دانشمندان دریافتند که مورچه‌ها بین سلول‌های سرطانی و سالم تمایز قائل می‌شوند. به‌گفته محققان، مورچه‌های Formica fusca پس از آموزش، قادر به تشخیص ترکیبات آلی فرار ساطع‌شده از سلول‌های سرطانی هستند.

این مطالعه نشان می‌دهد که مورچه‌ها پتانسیل بالایی دارند و قادر به یادگیری بسیار سریع و با هزینه بسیار کمتر هستند. این اولین بار نیست که دانشمندان از حس بویایی حیوانات برای یافتن سلول‌های سرطانی استفاده می‌کنند. محققان توضیح دادند که بینی سگ‌ها برای تشخیص پزشکی مناسب است و برای تشخیص «ترکیبات آلی فرار» خاص سرطان استفاده می‌شود. با این حال، آموزش آنها برای انجام این کار به چندین ماه تا یک سال نیاز دارد.

این یافته‌ها در مجله iScience منتشر شده است.
+4
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.