آیا امکان «کشت گوشت» در فضا وجود دارد؟

العربیه: «الف فارمز»، یک شرکت اسرائیلی که در پرورش گوشت از سلول‌های حیوانی تخصص دارد، اخیرا آزمایشی را آغاز کرده تا ببیند که آیا امکان کشت گوشت در فضا به منظور تغذیه فضانوردان وجود دارد.

هنگامی که در اوایل آوریل امسال اولین ماموریت اختصاصی به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی سوار بر موشک «اسپس‌اِکس» آغاز شد، سرنشینان یک ظرف کوچک به اندازه جعبه کفش با خود بردند که سلول‌های حیوانی و تمام چیزهایی که برای رشد آن لازم است را حمل می‌کرد.

طی این فرآیند، سلول‌های گاو یا هر حیوان دیگری با اسیدهای آمینه و کربوهیدرات‌ها تغذیه می‌شوند. سلول‌ها تا زمان تشکیل بافت ماهیچه‌ای پرورش می‌یابند و در نهایت به گوشت قابل خوردن تبدیل می‌شوند. این فرآیند را در اصطلاح «کشت» یا «تکثیر» می‌گویند.

گرچه نام صنعت پرورش گوشت از سلول‌های حیوانی را «کشت» گذاشته‌اند، اما فرآیند آن بیشتر شبیه تخمیر آبجو است، چرا که سلول‌ها در تمام مدت دوران کشت در مخزن‌هایی دربسته نگهداری می‌شوند.

با این وجود، کارشناسان می‌گویند که حتی اگر آزمایش الف فارمز موفقیت‌آمیز باشد، باز هم مشکلات عدیده‌ای برای کشت گوشت در فضا وجود دارد، از جمله اینکه تولید گوشت در مقیاس عمده از این مسیر بسیار دشوار خواهد بود.

مساله بهداشت هم هست. از آنجایی که سلول‌های حیوانی به کندی رشد می‌کنند، اگر باکتری یا قارچ وارد آنها شود، سرعت رشد آن از سلول‌های حیوانی پیشی می‌گیرد و بر محیط کشت غالب می‌شود، و آن وقت باید گوشت را دور انداخت.

اما الف فارمز استدلال می‌کند که مزایای کشت گوشت در فضا به ریسک‌های آن می‌ارزد. حمل غذا به فضا کاری بسیار پرهزینه است. ناسا در سال 2008 برآورد کرد که هزینه فرستادن یک پوند غذا به مدار زمین ده‌هزار دلار است.

به گفته الف فارمز، این رقم برای فرستادن غذا به مریخ که چند صد میلیون کیلومتر با زمین فاصله دارد بسیار بیشتر است. بنابراین، با کشت گوشت روی مریخ، از هزینه‌های مادی و زمانی و جابجایی ماموریت مریخ‌نوردی بسیار کاسته می‌شود.
+1
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.