دانشمندان آمریکایی«گاز سارین» را عامل «سندرم جنگ خلیج فارس» اعلام کردند

بی بی سی: دانشمندان آمریکایی می‌گویند که دلیل علائم بیماری مرموزی را کشف کرده‌اند که هزاران سربازی که در جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ خدمت کرده بودند، دچار آن شده‌اند.

این دانشمندان سم اعصاب سارین را که با بمباران انبارهای سلاح‌های شیمیایی عراق در هوا پخش شده بود، عامل بروز این بیماری می‌دانند.

جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱، موسوم به جنگ اول خلیج فارس، به رهبری آمریکا و با همکاری ائتلافی از ۳۵ کشور علیه عراق بود، که در پی حمله صدام حسین، رئیس‌جمهور وقت عراق، به کویت در سال ۱۹۹۰ صورت گرفت.

بسیاری از سربازان پیشین در جنگ خلیج فارس از طیف وسیعی از علائم ناتوان‌ساز پس از خدمت رنج برده‌اند.

اما برای چندین دهه علت سندرم جنگ خلیج فارس مبهم باقی مانده بود.

سم سارین معمولا کشنده است، اما دکتر رابرت هیلی، از مرکز پزشکی جنوب غربی دانشگاه تگزاس و پژوهشگر ارشد این تحقیق، گفته است گازی که سربازان در عراق در معرض آن قرار گرفتند، رقیق شده بود و بنابراین کشنده نبود.

او توضیح داد که "اما همین میزان کافی بود تا افرادی را که از نظر ژنتیکی مستعد بیماری در مقابل این گاز بودند، بیمار کند".

دکتر هیلی گفت که عامل تعیین‌کننده برای اینکه آیا فردی درمقابل این گاز بیمار می‌شود یا خیر، ژنی به نام پاراکسوناز-۱ (پی‌او‌ان-۱) است، که نقش مهمی در تجزیه مواد شیمیایی سمی در بدن دارد.

این تیم تحقیق دریافته است سربازانی که ژن پاراکسوناز-۱ (پی‌او‌ان-۱) با کارآیی ضعیف‌تری دارند، احتمال بیشتری برای ابتلا به این بیماری را نشان داده‌اند.

این تحقیق اخیر، که بودجه آن عمدتا توسط دولت ایالات متحده آمریکا تامین شده است، شامل بیش از یک هزار سرباز پیشین آمریکایی در جنگ خلیج فارس بود، که به طور تصادفی انتخاب شده بودند.

دکتر هیلی گفت که "این کامل‌ترین و معتبرترین پژوهش" در این زمینه است.

او گفت "ما معتقدیم که این تحقیق از پس هر گونه نقدی برخواهد آمد. ما امیدواریم که یافته‌های این پژوهش به درمانی منجر شود تا بعضی علائم بیماری را تسکین دهد".
موارد بی‌شمار بیماری در بین سربازان بریتانیایی
بیش از ۵۰ هزار سرباز بریتانیایی در جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ خدمت کرده بودند.

لژیون سلطنتی بریتانیا تخمین می‌زند که حدود ۳۳ هزار پرسنل نظامی بریتانیا هنوز از علائمی مانند خستگی مزمن، درد مفاصل، و مشکلات حافظه و گفتار رنج می‌برند.
کِری فولر، سرباز بریتانیایی، در جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱سربازان پیشین بریتانیا می‌گویند که در طول سه دهه گذشته تلاش زیادی کرده‌اند تا بیماری آنها جدی گرفته شود.

کِری فولر، سرباز پیشین بریتانیا که در جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ خدمت کرده بود، آن زمان یک جوان ۲۶ ساله تندرست و سرحالی بود که عاشق کوهنوردی بود و چندین بار در هفته به باشگاه ورزشی می‌رفت. اما اکنون بیرون آمدن از رختخواب هم برای او چالش بزرگی شده است.

کِری در ۴۰ سالگی دچار سکته شد. او که اکنون ۵۸ سال دارد، می‌گوید دردهای عضلانی و مفاصل طاقت‌فرسایی دارد به طوری که شب‌ها هنگام حرکت چنان فریاد می‌زند که تمام خانواده‌اش را بیدار می‌کند. او از مشکلات تعادل و حافظه و گفتار رنج می‌برد.

کِری می‌گوید "حتی زمانی که هنوز در خدمت بودم، پشت سر هم بیمار می‌شدم، مشکلات تنفسی و خستگی مزمن داشتم".

او می‌گوید وقتی این سوال را مطرح می‌کرد که آیا ممکن است این علائم با خدمتش در جنگ خلیج فارس مرتبط باشد و یا با آنچه که سربازان در معرض آن قرار گرفته‌اند، جواب ارتش این بود که "حرف مزخرفی است، هیچ مدرکی وجود ندارد. دو تا پاراستامول بنداز، همین".
نبود پاسخ صریح و سازنده
"انجمن ملی کهنه‌سربازان خلیج فارس و خانواده‌های‌شان"، موسسه خیریه‌ای که به سربازان پیشین بریتانیایی بیمار کمک می‌کند، از این تحقیق استقبال کرده است.

این موسسه خیریه در بیانیه‌ای گفته است "به مدت ۳۰ سال، دولت‌های پیاپی این سربازان را انکار کردند و نادیده گرفتند و به آنها دروغ گفتند؛ آنها را رها کردند بدون ارائه پاسخی صریح و سازنده به سوال‌هایشان در مورد مواد و گازهای سمی که در معرض آن قرار گرفته‌اند و تاثیری که بر آنها داشته است، هم جسمی و هم روحی".

در این بیانیه آمده است "ما امیدواریم که دولت بریتانیا این گزارش را بپذیرد و بر مبنای آن اقدامات لازم را انجام دهد، تا امکان انجام آزمایش‌های مناسب برای سربازان درگیر در جنگ خلیج فارس را فراهم کند".

این بیانیه می‌افزاید "امید است که این منجر به ارائه معالجات پزشکی هدفمند و مناسب‌تری شود که مدت‌های مدید این سربازان از آن محروم مانده‌اند".

وزارت دفاع بریتانیا گفته است "ما همچنان به نظارت بر هر تحقیق جدیدی که در هر جای جهان منتشر می‌شود ادامه می‌دهیم و از آن استقبال می‌کنیم. حمایت مالی برای سربازانی که بیماری‌شان ناشی از خدمت آنها در ارتش بوده است، از طریق طرح‌های بازنشستگی وزارت دفاع صورت می‌گیرد".

اما لژیون سلطنتی بریتانیا گفته است که "تحقیقات مناسب و هدفمند اندکی" در مورد سندرم جنگ خلیج فارس در بریتانیا انجام شده است.
+15
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    نه شما نیتوآنید از جنایت بمباران وسیگ و الودگی وسیگ مناطق مسکونی در عراق و افغانستان و لیبی و یوگسلاوی با بمبهای حاوی اورانیم غنی شده شانه خالی کنید، این عوارض قرار گرفتن در معرض تشعشعات اتمی ات و الا مردم سردشت و حلبچه هم در معرض الودگی با این گازها در جریان بمباران شیمیایی شهرهای کردستان بودند!
    0
    0
    جمعه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.