باکتری هایی در ادرار که نشانه سرطان مهاجم پروستات هستند

بی بی سی: گروهی از پژوهشگران باکتری‌هایی را در ادرار شناسایی کرده‌اند که با بروز سرطان پروستات تهاجمی مرتبط است.

گروه تحقیقاتی دانشگاه ایست انگلیا East Anglia که این پژوهش را انجام داده امیدوار است که این کشف بتواند در شناسایی سریع و حتی پیشگیری و درمان ابتلای به تومورهای خطرناک پروستات مفید باشد هرچند هشدار داده است که هنوز نمی‌توان یقین داشت که باکتری‌ها عامل ابتلای به سرطان پروستات باشند.

در عین حال، این آزمایش می‌تواند به عنوان نشانه آمادگی ابتلای به سرطان پروستات مورد استفاده قرار گیرد.

این گروه تحقیقاتی برنامه‌ای را برای تحقیقات بیشتر در این زمینه تدوین کرده تا مشخص شود که آیا امکان دارد با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و نابودی این باکتری‌ از ابتلای به تومورهای بدخیم جلوگیری شود.

پیش از این مشخص شده است که عفونت باکتریایی در بروز انواعی از سرطان نقش دارد. به عنوان مثال، یک میکروب به نام هلیکوباکتر پیلوری H. Pylori می‌تواند باعث بروز سرطان معده شود و تجویز یک دوره آنتی‌بیوتیک این خطر را مرتفع می‌کند.

سرطان پروستات همیشه مرگ‌آور نیست. رشد بعضی تومورها بسیار کند است و مشکل حادی ایجاد نمی‌کند و می‌توان این تومورها را به حال خود گذاشت و فقط آنها را زیر نظر داشت.

چالش مهم در رسیدگی به سرطان پروستات این است که بتوان به سرعت موارد ابتلای به نوع تهاجمی سرطان را تشخیص داد و به درمان آن پرداخت اما موارد بی‌خطر را به حال خود گذاشت.

آزمایش‌های تشخیصی موجود مانند آزمایش خون PSA و نمونه‌برداری (بیوپسی) همیشه نشان نمی‌دهد که کدام سرطان‌ها خطرناک و کدام کم خطر است.

در تحقیقات اخیر که نتیجه آن در نشریه اروپایی اورولوژی و انکولوژی منتشر شده، پژوهشگران بیش از ٦٠٠ بیمار مبتلا به سرطان را در نظر گرفتند تا میزان کارآیی آزمایش ادرار را مشخص کنند.

آنها پنج نوع باکتری را شناسایی کردند که در نمونه‌ ادرار و بافت پروستات مردان مبتلا به نوع تهاجمی سرطان پروستات رایج بود. همه اینها باکتری‌های بی‌هوازی هستند که بدون اکسیژن رشد می‌کنند. بعضی از این باکتری‌ها تا کنون ناشناخته بودند.

دو گونه از باکتری‌های جدید کشف‌شده توسط این تیم به نام تامین کنندگان مالی این پژوهش نامگذاری شده‌اند. یکی از آنها پورفیروموناس بوبی (Porphyromonas bobii) نام گرفته که به یاد موسسه مطالعات سرطان‌شناسی بوب چمپیون انتخاب شده و روی دیگری نام وریباکولوم بروستاتکنسریوکیا ( Varibaculum prostatecancerukia ) گذاشته شده که برگرفته از نام بریتانیا United Kingdom (UK) ،است.

دکتر ریچل هرست، از اعضای این گروه تحقیقاتی گفته است: "از جمله موضوعاتی که هنوز نمی‌دانیم این است که افراد چگونه به این باکتری‌ها آلوده می‌شوند، آیا این باکتری‌ها باعث سرطان می‌شوند یا اینکه ضعف دستگاه ایمنی امکان رشد باکتری را می‌دهد."

وی افزوده است: "امیدواریم که یافته‌های ما و ادامه تحقیقاتمان بتواند به گزینه‌های درمانی جدیدی منجر شود که پیشرفت سرطان پروستات تهاجمی را کند یا متوقف می‌کند. همچنین، نتیجه تحقیقات می‌تواند مبنای آزمایش‌های جدیدی باشد که بتوان از آنها برای درمان موثرتر سرطان پروستات استفاده کرد."

پروفسور کالین کوپر، سرپرست این طرح تحقیقاتی به بی‎‌بی‌سی گفته است که اطمینان دارد که یافته‌های این تحقیقات قابل اعتماد است زیرا گروه تحقیقاتی دقت زیادی به کار برد تا احتمال آلودگی آزمایشگاهی نمونه‌های مورد آزمایش از میان برود.

او گفته است امکان دارد برخی از این باکتری‌ها هورمون‌هایی تولید می‌کنند که باعث ایجاد تومور تهاجمی می‌شود.

دکتر سام گادفری، پژوهشگر موسسه تحقیقات سرطان‌شناسی بریتانیا گفته است که "نزدیک به چهار مورد از هر ١٠ مورد ابتلای به انواع سرطان در بریتانیا با عوامل خطرزای شناخته شده مانند مصرف سیگار و چاقی مرتبط است، اما عوامل خطرزای دیگری مانند باکتری‌ها هم وجود دارد که ما تازه شناسایی آنهارا آغاز کرده‌ایم."

وی افزوده است: "برای تعیین نقش این باکتری‌ها در رشد سرطان پروستات به تحقیقات بیشتری نیاز است و پژوهش اخیر می‌تواند ابزار غربالگری جدیدی را در دسترس پزشکان قرار دهد و به مبارزه با سرطان کمک کند."
+5
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.