افزایش قابل توجه مصرف استروئید در بین بدنسازان مرد در بریتانیا

جاش بریجمن حدود سه سال است که از استروئیدها استفاده می‌کندبی بی سی: نظام بهداشت‌ودرمان ملی بریتانیا (ان‌اچ‌اس) می‌گوید شواهد و مطالعات نشان می‌دهند مصرف استروئیدهای آنابولیک خطرات بسیاری، از جمله ناباروری و اختلال نعوظ تا اعتیاد و طاسی در پی دارند.

با وجود تمام هشدارها، به گفته آژانس ضد دوپینگ بریتانیا، بیش از یک میلیون نفر از ورزشکاران بریتانیایی، که بیشترشان مرد هستند، همچنان استروئید مصرف می‌کنند.

جاش تورنس، پژوهشگر و دانشجوی دکترای دانشگاه بریستول، سال‌ها درباره بازار داروهای غیرقانونی در بریتانیا تحقیق کرده است. او می‌گوید در مدتی که با ورزشکاران مختلف مستقیم سر و کار داشته، متوجه شده بسیاری از پسران جوان به تشویق دوستانشان شروع به مصرف استروئید می‌کنند.

تورنس می‌گوید: "برنامه‌های واقع‌نمای (رئالیتی شو) تلویزیونی و شبکه‌های اجتماعی تأثیر بسیاری در خودزشت‌انگاری مردان و استفاده از استروئید داشته‌اند."

به نظر او: "اگر می‌خواهیم مردان جوان را متقاعد کنیم از ابتدا به دنبال مصرف استروئید نروند، باید به مسئله خودزشت‌انگاری رسیدگی جدی بکنیم."
 
اما هیچ یک از این هشدارها، برخی بدنسازان حرفه‌ای مانند جاش بریجمن را از مصرف این داروها منصرف نکرده‌اند.

او که جوانی است ۲۸ ساله و اهل استرود در گلاسترشر، از حدود سال ۲۰۱۹ شروع به مصرف داروهای "بهبود ظاهر و عملکرد (IPED)" کرده است. او مواجهه با عوارض جانبی این دارو‌ها را نوعی فداکاری در راه رسیدن به اندام مطلوب می‌داند.

بریجمن که اکنون در لندن زندگی می‌کند به بی‌بی‌سی گفت: "از هر ورزشکار المپیکی بپرسید، به شما خواهد گفت که برای موفقیت باید فداکاری کنید. بدنسازی هم فرقی ندارد و مصرف این داروها، یکی از فداکاری‌هایی است که حاضرید انجام دهید."

بریجمن می‌گوید که در مورد این داروها و انتخاب نوع مناسب تحقیق کرده، از یک رژیم غذایی سخت پیروی می‌کند و مرتب تمرین داشته است.

اما تورنس می‌گوید: "بر خلاف بریجمن که به رژیم سخت خود پایبند است، بسیاری از ورزشکاران این کار را نمی‌کنند و خود را در معرض خطرات بیشتری قرار می‌دهند."

برای نمونه، بسیاری از افرادی که او برای تحقیقاتش با آنها صحبت کرده، از این داروها "دوره‌ای" استفاده نمی‌کنند، یعنی پس از مدتی مصرف، آنها را مدتی طولانی کنار بگذارند و به بدن فرصت بازیابی بدهند.

او می‌گوید: "این شاید ناشی از ناآشنایی با نحوه صحیح مصرف این داروها باشد. اعتیاد و وابستگی نیز از جمله عوامل شناخته‌شده سوء مصرف این داروها هستند."

"اغلب آنها تمام کارهایی را که یک بدنساز باید انجام دهد، انجام نمی‌دهند، مانند خوردن شش وعده غذای سالم در روز و گذراندن ساعت‌ها در باشگاه، و فقط دنبال راه حلی سریع برای رسیدن به بدنی عضلانی هستند. در صورتی که با استروئید یا بدون آن، افزایش حجم عضلات نیازمند سختی و تلاش بسیار است."
'احساس عدم تناسب'
او می‌افزاید: "مثل مشکل بی‌اشتهایی مرضی که فرهنگ سلبریتی و رسانه‌های اجتماعی باید به سوال‌های بسیاری در باره‌اش جواب بدهند، اینجا هم باعث می‌شوند میلیون‌ها جوان در بریتانیا ناخودآگاه احساس عدم تناسب کنند."

"این مسئله ناگهان بسیار بزرگ شده است و شرکت‌های دارویی به تکاپو افتادند بفهمند که چطور طیف وسیعی از داروهای جدید را، مشتریانی کاملاً جدید، به دلایلی جدید مصرف می‌کنند."

اما متخصصان از جمله آژانس ضد دوپینگ بریتانیا بارها هشدار داده‌اند که خطرات مصرف این داروها، بسیار بیشتر از فواید آنها است.

در گزارشی در سال ۲۰۲۰، امیلی رابینسون، مدیر استراتژی و آموزش آژانس ضد دوپینگ بریتانیا گفت: "سوء مصرف استروئید اکنون تبدیل به یک معضل جدی بهداشت همگانی شده است".
استفاده از استروئید می‌تواند باعث طاسی شودبه گفته او: "شبکه‌های اجتماعی و تلویزیون، بیشتر و بیشتر تحت سلطه تیپ‌های بدنی غیرواقعی قرار می‌گیرند و باعث می‌شوند جوانان تلاش کنند از این نوع بدن‌ها الگوبرداری کنند."

"مردان جوان، بویژه در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال، با واقعیتی نادرست فریفته می‌شوند. آنها خود را متقاعد می‌کنند که ظاهر جدید و به اصطلاح بهبودیافته‌شان ارزش این خطرات را دارد و به عبارتی اینگونه خود را قانع می‌کنند."
خطرات استفاده از استروئید
آژانس ضد دوپینگ بریتانیا خطرات جسمی و روانی متعددی را مرتبط با مصرف استروئیدها می‌داند:

    ژنیکوماستی (بزرگ شدن سینه مردان)
    کوچک شدن بیضه‌ها
    اختلال نعوظ
    ناباروری
    حمله قلبی
    سکته مغزی
    ابتلا به ویروس‌های خونی (مانند اچ‌آی‌وی، هپاتیت بی، هپاتیت سی) در اثر تزریق
    اعتیاد
    افسردگی
    پرخاشگری و خشونت

بریجمن متعلق به بخشی از جامعه بدنسازی است که آشکارا در مورد استروئیدها و داروهایی که در افزایش حجم عضلات به بدن کمک می‌کنند، صحبت می‌کند.

داشتنن و استفاده از بیشتر استروئیدهای آنابولیک در بریتانیا قانونی است، با این حال، واردات و صادرات، تامین و فروش آنها غیرقانونی هستند و تا چهارده سال زندان به اضافه جریمه نامحدود در پی دارد. ارسال یا دریافت استروئید با پیک نیز غیرقانونی است.
یک بدنساز حرفه‌ای می‌گوید که بیش از ۹۰ درصد هم دوره‌هایش از این مواد مصرف می‌کردندبریجمن که ده سال پیش تمرین با وزنه را شروع کرده، می‌گوید بیش از نود درصد بدنسازان هم‌دوره او، استروئید مصرف می‌کردند و در مواردی بسیار نادر، تنها یک یا دو نفر بوده‌اند که بدون این داروها توانسته‌اند همان نتایج را به دست آورند.

یک نظرسنجی آنلاین از بیش از پانصد بدنساز مرد نشان می‌دهد ۷۵ درصد پاسخ دهندگان به مصرف استروئید فکر کرده‌اند.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹۶ درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی، از بدن خود ناراضی بودند و ۶۱ درصد می‌خواستند هیکلی بزرگتر داشته باشند.

دکتر دانیل گرانت، رئیس آموزش یک مرکز پزشکی، افزایش این نوع خودزشت‌انگاری را، که اغلب اختلال "بیگورکسیا" یا ضعیف‌پنداری عضلات نامیده می‌شود، تا حدودی به دلیل تاثیر تلویزیون و رسانه‌های اجتماعی می‌داند.
دکتر دانیل گرانت مقصر این مشکل رو به افزایش را تا حدی تلویزیون می‌داند.او می‌گوید: "با یک میلیون مصرف کننده استروئید طبق یافته‌های آژانس ضددوپینگ بریتانیا، این یک مسئله جدی شده است".

"سلامت روان مردان نگرانی‌ای است فزاینده و این پژوهش بخوبی نشان می‌دهد چگونه ترس‌ از شکل و اندام لاجرم باعث تشدید اضطراب و افسردگی می‌شود".

"آموزش و تغییر طرز فکر جوانان در پذیرش انواع بدن و نگرش سالم‌تر به ظاهر خود، بسیار مهم است."

"اما واضح است که تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی نقش مهمی را ایفا می‌کنند که نمی‌توان بسادگی از آن گذشت."
+3
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.