چگونه قهوه صبحگاهی گونه‌ها را به سمت انقراض سوق می‌دهد

خرید یک قهوه در سیدنی ممکن است بر از بین رفتن تنوع زیستی در هندوراس تاثیر بگذاردایندیپندنت فارسی: به گفته پژوهشگران، قهوه صبحگاهی شما گونه‌ها را به سمت انقراض سوق می‌دهد.

گزارشی نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان در کشورهای ثروتمند به صورت ناخواسته باعث انقراض گونه‌ها در کشورهای فقیرتر می‌شوند.

در این پژوهش به سرپرستی دانشگاه سیدنی آمده است که مصرف مواد غذایی، نوشیدنی و محصولات کشاورزی در کشورهای ثروتمند، بزرگ‌ترین عامل خطر انقراض ناشی از مصرف و مسبب ۳۹ درصد از ردپای خطر انقراض جهان به شمار می‌رود.  

این پژوهش با تمرکز روی بیش از پنج هزار گونه در ۱۸۸ کشور دریافت که مصرف در ۷۶ کشور متمرکز در اروپا، آمریکای شمالی و آسیای شرقی (مثل ژاپن و کره جنوبی) عمدتا موجب انقراض گونه‌ها در سایر کشورها می‌شود.

در این گزارش این نکته نیز ذکر شده که تجارت بین‌المللی محرک ۲۹.۵ درصد از ردپای خطر انقراض جهانی است.

بر اساس گزارش ارزیابی اخیر سازمان بین‌دولتی علمی-سیاسی در زمینه تنوع زیستی و خدمات اکوسیستمی (آی‌پی‌بی‌ئی‌اس) هم‌اکنون حدود یک میلیون گونه با انقراض روبرو شده‌اند که بسیاری از آن‌ها ظرف چند دهه منقرض می‌شوند.

گونه‌های آسیب‌دیده شامل «قورباغه کنار رودخانه نومبره دِ دیوس» در هندوراس و موش جهنده غول‌پیکر مالاگاسی در ماداگاسکار است.

بر اساس این پژوهش، ایالات متحده موجب ۲۴ درصد از ردپای خطر انقراض قورباغه به‌شدت در معرض خطر نومبره د دیوس (کریزوستور فستیدوس) است.  

آماندا ایروین، محقق ارشد و دانشجوی دکترا از گروه پژوهشی تجزیه‌وتحلیل پایداری یکپارچه دانشگاه سیدنی گفت: «پیچیدگی تعاملات اقتصادی در روند جهانی شدن به این معنا است که خرید یک قهوه در سیدنی ممکن است بر از بین رفتن تنوع زیستی در هندوراس تاثیر بگذارد.»

«انتخاب‌های روزانه ما بر دنیای طبیعی تاثیر می‌گذارد، حتی اگر این تاثیر به چشممان نیاید.»

«هر چیزی که مصرف می‌کنیم از دنیای طبیعی مشتق شده است، با مواد خامی که با زنجیره‌‌های بی‌شمار تامین به محصولات نهایی تبدیل شده‌اند.»

«این معامله‌ها (اقدام‌ها) اغلب تاثیر مستقیمی بر گونه‌ها دارد.»

به گفته پژوهشگران بحران تنوع زیستی مشابه بحران اقلیمی است – اگرچه کمتر شناخته شده است.

خانم ایروین گفت: «این بحران‌ها به موازات یکدیگر رخ می‌دهد. امیدواریم (اجلاس تنوع زیستی) کوپ-۱۵ آتی، توجه ما را به بحران طبیعی انسان‌محور نسل ما – از دست رفتن جبران‌ناپذیر تنوع زیستی- افزایش دهد و یافته‌های ما در مورد نقشی که مصرف جهانی همچون یکی از محرک‌های این ضرر ایفا می‌کند، اطلاعات‌ ارزشمندی در اختیار بگذارد.»

دکتر جوها سیکاماکی، از نویسندگان این پژوهش و اقتصاددان ارشد اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (آی‌یو‌سی‌ان) افزود: «این بینش درباره اینکه چگونه الگوهای رایج مصرف بر فقدان تنوع زیستی در سراسر جهان تاثیر می‌گذارند، برای اطلاع‌رسانی به مذاکره‌های جاری بین‌المللی برای طبیعت ازجمله پانزدهمین نشست اعضای کنوانسیون تنوع زیستی که با هدف نهایی کردن چهارچوب تنوع زیستی جهانی پس از ۲۰۲۰ در اواخر سال جاری میلادی برگزار می‌شود، حیاتی است.»

«یافته‌های این پژوهش که می‌گوید حدود ۳۰ درصد از ردپای خطر انقراض جهانی در تجارت بین‌المللی یافته می‌شود، بر لزوم در نظرگرفتن مسئولیت کشورهای مختلف و همه عاملان ازجمله تامین مالی حفاظت (منابع طبیعی) نه‌ تنها در چهارچوب مرزهای ملی‌شان بلکه گسترش و تاثیر آن‌ها در سطح بین‌المللی تاکید کرد.»

این مقاله که در «نیچر: گزارش‌های علمی» منتشر شده، با همکاری دانشگاه سیدنی، آی‌یو‌سی‌ان، دانشگاه نیوکاسل (بریتانیا) و موسسه بین‌المللی پایداری در برزیل تهیه شده است.
+1
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.