العربیه: دانشمندان بر این باورند که گسترش صنعت توریسم طی چندین دهه اخیر که به توانمند شدن بشر برای سفر به مناطق پیش از این بکر و شنا کردن در آبهای مناطق گرمسیری عموما خالی از سکنه در طول تاریخ انجامیده است، یکی از عوامل اصلی افزایش میزان برخورد انواع کوسهها با انسان شده که در برخی موارد به مرگ انسانها منتهی شده است.
دانشگاه فلوریدا در سال 2001 پروژهای تحقیقاتی تحت عنوان «پرونده بینالمللی حمله کوسهها» آغاز کرد که در آن انواع و اقسام اطلاعات مربوط به حملات کوسهای به بشر در سراسر جهان طی چندین دهه گذشته ثبت میشد.
بر اساس این پرونده، در اوایل قرن بیست و یکم کوسهها بیش از هر جای دیگری در جهان در آبهای استرالیا به انسانها حمله کرده و آنها را کشتند. در سال 2000 ده مورد حمله مرگبار در سراسر جهان، شامل سه مورد حمله کوسه بزرگ سفید در آبهای استرالیا رخ داد.
در این سال حملات کوسهها به انسان در نقاط مختلف جهان به 79 مورد رسید که بالاترین رکورد در چهار دهه پایانی قرن بیستم بود. ایالات متحده دومین میزان حملات را داشت، که اکثر موارد آن در آبهای فلوریدا رخ داده بود. 58 حمله در سال 1999 در سراسر جهان گزارش شد، که در طول یک دهه به طور متوسط 54 حمله در سال بود.
برخی کارشناسان استرالیایی در ابتدای قرن و بیست و یکم صید بیرویه ماهی توسط ماهیگیران صنعتی را عامل اصلی حضور فعالتر کوسهها در نزدیکی ساحل و افزایش آشکار تعداد حملات آنها به انسانها میدانستند.
با این وجود، پژوهش دانشگاه فلوریدا اینطور نتیجه میگیرد که احتمال حمله کوسه به انسان بستگی به این دارد که انسان چه مدت زمانی را در آب سپری میکند و چقدر خود را در معرض برخورد با کوسه قرار میدهد، و به اصطلاح «بازی شانس» است، و تنها راه چاره آن خودداری از شنا کردن در مناطق کوسهخیز است.
+2
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.