العربیه: «آوتبک» (Outback)، که به فارسی تحتالفظی میتوان آن را «پشتکوه» ترجمه کرد، منطقه داخلی وسیع استرالیاست، که به دلیل عدم مساعد بودن برای سکونت انسانی و توسعه صنعتی، کماکان یکی از بزرگترین مناطق طبیعی دستنخورده روی سیاره زمین باقی مانده است.
به جز هلال مسکونی که از شرق تا جنوب شرقی استرالیا کشیده شده و شهرهای بزرگی همچون سیدنی و ملبورن را در خود جای داده، تقریبا تمام باقی استرالیا آوتبک است. این پدیده مناطق اقلیمی مختلفی از جمله گرمسیری و موسمی در شمال، خشک در مرکز، و نیمهخشک و معتدل در جنوب را در بر میگیرد.
کیسهداران و دیگر حیوانات مشهور استرالیا همچون کانگوروهای قرمز و دینگوها، که در اثر دور افتادن از دیگر مناطق دنیا به مدت دهها میلیون سال روند تکاملی متفاوتی نسبت به دیگر گونههای جانوری جهان را طی کردهاند، عموما ساکن آوتبک هستند.
انواع و اقسام پرندگان جالب مثل طوطیها، کاکاتوها، کورلاها و گالاها در آوتبک زندگی میکنند. آنها اغلب در هنگام سپیدهدم و غروب آفتاب در دستههای بزرگ در اطراف چالههای آب مشاهده میشوند.
گونههای مختلف مارها و مارمولکها هم در طول زمستان خود را در بیابانها یا جادهها در معرض نور خورشید قرار میدهند، اما در ماههای داغ تابستان در زیر شن یا بوتهها پناه میگیرند و به ندرت دیده میشوند.
آوتبک همچنین بزرگترین مرکز زندگی شتر است. شترها در دوران استعمار توسط کشاورزان و دامداران و مسافران و معدنچیان از آسیا و آفریقا به استرالیا برده شدند، و بعدها که صنعت پیشرفت کرد، این شترها در طبیعت رها شدند، و از آنجایی که دشمن طبیعی نداشتند جمعیت آنها رشد کرد، بهطوری که اکنون بیشترین شترهای دنیا در استرالیا زندگی میکند.
این وضعیت درباره «حیوانات مضر» آوتبک هم صادق است. خوکهای وحشی، روباهها، گربهها، بزها، خرگوشها، و سایر حیوانات وارداتی که دشمن طبیعی ندارند، همواره تهدیدی برای محیط زیست استرالیا بودهاند، که دولت این کشور را مجبور کرده هزینههای سنگینی به مقابله با آنها اختصاص دهد.
بر اساس ارزیابی سازمانهای بینالمللی، آوتبک به همراه جنگلهای شمال نیمکره شمالی و مناطق توندرا در آمریکای شمالی، بیابانهای صحرا در شمال آفریقا و گوبی در مغولستان، و جنگلهای استوایی حوضههای رودهای آمازون و کنگو یکی از بزرگترین و مهمترین مناطق طبیعی جهان است.
+4
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.