یک فعال میراث فرهنگی در استان فارس از تخریب سنگنگاره «سراب بهرام»، مربوط به دوره ساسانی، توسط جستجوگران گنج خبر داد.
به گزارش ایران وایر، سیاوش آریا، روز یکشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ درباره این رویداد به ایسنا گفت: سوداگران گنج در زمانی ناروشن و احتمالا به بهانه یافتن گنج که به هیچ وجه در میان سنگ و کوه وجود خارجی ندارد، سنگنگاره ساسانی به نام سراب بهرام را در شهر نورآباد پارس با پتک شکستهاند.
آقای آریا ادامه داده که خردهسنگهایی که روی زمین رها شده نشان میدهد این اتفاق به تازگی رخ داده است.
این فعال میراث فرهنگی با بیان اینکه سنگنگاره ساسانی را در بازدیدی که سال گذشته از این منطقه داشته، سالم دیده است، این احتمال را مطرح کرد که آسیب این اواخر و در چند ماه گذشته وارد شده است.
سیاوش آریا درباره سرنوشت این اثر تاریخی مربوط به دوران ساسانی هشدار داده و گفته: سنگنگاره ساسانی «سراب بهرام» واپسین روزهای زیست خود را سپری میکند و نفسهایش به شماره افتاده است. یادگار ساسانیان در حال پاک شدن از چهره تاریخ است و سالهای سال در بدترین شرایطِ نگهداری و حفاظتی قرار گرفته و در گوشهای به حال خود رها شده است.
سنگنگاره «سَراب بهرام» در کنار روستایی به همین نام واقع شده است. سیاوش آریا سال ۱۳۹۳ نیز درباره اینکه بومیان منطقه این سنگنگاره را هدف تیراندازی و پرتاب سنگ قرار دادهاند، هشدار داده بود. او همچنین گفته بود این سنگنگاره محل گذر گوسفندان و گلههای دام شده که علاوهبر فرسایش، سرگین آنها پوسیدگی تدریجی این سنگنگاره را موجب شده است.
آثار باستانی موجود در ایران به دلیل به توجهی حکومت جمهوری اسلامی در شرایط ناگواری قرار دارند و چندی پیش، عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در توئیتر خود گفته بود، بودجه روزانه مرمت هر بنای تاریخی در ایران کمتر از ۳۰ هزار تومان است.