یک اینفلوئنسر: روزی ۱۳ ساعت در اینستاگرام می‌چرخیدم

بی بی سی: لورن بلک، اینفلوئنسر و چند تن از کارکنان سابق اینستاگرام در برنامه مستند بی‌بی‌سی ۳ درباره اثر اینستاگرام صحبت می‌کنند.

از وقتی لورن بلک به عنوان اینفلوئنسر توانست بیش از ۱۰۰ هزار فالوئر در اینستاگرام پیدا کند حس کرد، تحت فشار قرار گرفته است.

او می‌گوید:"احساس اضطراب می‌کردم چون هر روز ناچار بودم رضایت هزاران هزار آدم را به دست بیاورم".

"مدام در اینستاگرام بودم. سیزده ساعت در روز در اینستاگرام می‌چرخیدم و کار بیهوده‌ای بود".

لورن ۲۶ ساله از لحظه‌ای که بیدار می‌شد تا وقتی می‌خوابید در حال چرخاندن صفحه اینستاگرام و لایک کردن عکس‌های دیگران بود.

او می‌گوید: "فکر می‌کردم اگر خودم را تغییر بدهم فالوئر‌های بیشتری پیدا می‌کنم و فرصت‌ها و موقعیت‌های تازه‌ای به طرفم سرازیر می‌شود. چنین تصوری در ذهنم داشتم و فکر می‌کردم اگر این کار را بکنم به نتیجه‌ می‌رسم و این دروغ بود".

برنامه مستند بی‌بی‌سی سه، درباره اثرات اینستاگرام پای صحبت افرادی مانند لورن و هم‌چنین چند نفر از کارکنان پیشین اینستاگرام می‌نشیند که از تأثیر این اپلیکیشن بر کاربران می‌گویند.
'وقتی به عکس‌ها نگاه می‌کنم به خوبی معلوم است که حالم خوب نیست'
هر چه لورن وقت بیشتری در این شبکه می‌گذراند وضعیت اختلال تغذیه او بدتر می‌شد.

لورن در پیمایش‌های خود در اینستاگرام در تماس با مطالب آسیب‌رساننده‌ای قرار گرفت چون دنباله‌روی حساب‌های کاربری و افرادی بود که سایز لباس آنها چهار تا شش بود.

او توضیح می‌دهد: "وقتی دچار اختلال در خوردن باشی... به راحتی در هر دامی می‌افتی".

"وقتی مطلبی می‌بینم که مرا به هیجان می‌آورد دوست دارم باز هم ادامه بدهم تا مطالب هیجان‌انگیز بیشتری ببینم، فقط چون بخشی از مغز از چنین فرآیندی لذت می‌برد. افتادن در چنین دامی اثرات شدیدی بر اتفاق‌های بعدی زندگی آدم می‌گذارد برای مثال ممکن بود من مطلبی ببینم و از خیر شام خوردن بگذرم".
لورن از لحظه‌ای که بیدار می‌شد تا وقتی می‌خوابید در حال چرخیدن در اینستاگرام و لایک کردن عکس‌های دیگران بوددر شدید‌ترین حالت اختلال خوردن او تصمیم گرفت دیگر غذا نخورد و وقتی هم چیزی می‌خورد فقط مقدار خیلی کمی بود.

"من به احساس گرسنگی‌ام اعتنا نمی‌کردم و آن را نادیده می‌گرفتم و وقتی غذا می‌خوردم، کمترین مقدار ممکن بود. وقتی بیدار می‌شدم چنان مشغول می‌شدم که غذا خوردن را تا جایی که امکان داشت عقب می‌انداختم".

"من فکر می‌کنم این وضعیت اختلال خوردن نوعی آسیب به خود بود. من همیشه خودم را گرسنه نگه می‌داشتم، حالا وقتی به عکس‌هایم نگاه می‌کنم به خوبی معلوم است که حالم خوب نیست".

لورن از ژوئیه ۲۰۲۰ درمان اختلال خوردن خود را شروع کرد.
'کاستن از فشار اینستاگرام آسان نبود'
کارکنان پیشین فیس‌بوک و اینستاگرام هم به نقش این اپلیکیشن‌ها در فشاری که بر کاربران وارد می‌شود اشاره می‌کنند.

گِرِگ هوخموت، از کارکنان پیشین و از مهندسان پیشکسوت اینستاگرام می‌گوید:"چالش کاستن از فشار در اینستاگرام اگر نگوییم کاری غیر‌ممکن، اما بی‌تردید کار دشواری خواهد بود".

او اضافه می‌کند از سال ۲۰۱۲ که فیس‌بوک اینستاگرام را خرید این تغییر را احساس کرده است.

هانا رای، مدیر روابط‌عمومی سابق اینستاگرام می‌گوید شاهد بوده که چطور افراد معمولی فقط به دلیل محبوبیت در اینستاگرام به موفقیت می‌رسند در حالی که دیگران به دلیل نداشتن طرفدار و دنباله‌رو نگران از دست دادن کسب‌و‌کار خود هستند.

او می‌گوید:"حالا حساب‌های کاربری که دنباله‌رو‌های فراوان دارتد صاحب نوعی ارزش اجتماعی شده‌اند و شاید ما نمی‌دانستیم که به این ترتیب، نوعی بازی شاه‌نشان به راه می‌اندازیم".
فرانسیس هاگن، افشاگر فیس‌بوک است که پژوهش خود را در زمینه تأثیر منفی اینستاگرام روی برخی از کاربران آسیب‌پذیر منتشر کرده استکارکنان این شبکه‌ها هم‌چنین تأکید می‌کنند که الگوریتم‌های این شبکه‌ها باعث تشدید مشکلات کاربران می‌شود. الگوریتم یا خوارزمی مجموعه‌ای از دستورالعمل‌هاست که به ترتیب خاصی اجرا می‌شوند و مسئله‌ای را حل می‌کنند.

فرانسیس هاگن، افشاگر فیس‌بوک که پژوهش خود را در زمینه تأثیر منفی اینستاگرام روی برخی از کاربران آسیب‌پذیر منتشر کرده است، می‌گوید:"فرض کنید یک روز حال‌تان خوب نباشد و بروید مطلبی را در اینستاگرام جستجو کنید، مطلبی که در حالت عادی سراغ آن نمی‌روید. ناگهان الگوریتم یک کاه پیدا می‌کند که از آن کوه بسازد و چون این ماجرا با قدرت عمل می‌کند، مدام مطالب بیشتری درباره آن موضوع به شما نشان داده می‌شود و بیشتر درگیر آن می‌شوید".

مانیش راگاوان، پژوهشگر پیشین فیس‌بوک در زمینه هوش مصنوعی می‌گوید: "اگر می‌خواهید بفهمید چرا اینستاگرام اینطور است، باید بفهمید که الگوریتم‌ها چطور عمل می‌کنند و شکل می‌گیرند. الگوریتم‌ها نتیجه انتخاب‌های افراد است".

در سال ۲۰۱۶، اینستاگرام به جای ارائه پست‌ها بر مبنای توالی زمانی تصمیم گرفت تا از الگوریتم استفاده کند.
'من نمی‌دانستم فیلتر‌ها چقدر ویرانگرند'
موضوع دیگری که لورن و کاربران دیگر اینستاگرام باید با آن دست‌و‌پنجه نرم کنند استفاده از فیلتر‌هاست.

لورن می‌گوید: "تمام عکس‌ها خوب و حرفه‌ای تنظیم شده‌اند. من خودم را با آدم غیر‌واقعی که می‌دیدم مقایسه می‌کردم".

"من همیشه در اینستاگرام از فیلتر‌های مختلف استفاده می‌کردم و نمی‌دانستم این فیلتر‌ها چقدر ویرانگرند".

کول رایز، طراح اولین لوگوی اینستاگرام و هفت فیلتر اولیه آن می‌گوید: "اینستاگرام تقریباً همزمان با آیفون ۴ راه‌اندازی شد و فیلترها برای بهبود کیفیت پایین دوربین‌‌های آن زمان طراحی شدند".
کول رایز، طراح اولین لوگوی اینستاگرام و هفت فیلتر اولیه آن اکنون در مورد استفاده از فیلتر در پست‌های اینستاگرام هشدار می‌دهداو می‌گوید: "چطور می‌توانیم تضمین کنیم که عکس سلفی خوب در‌بیاید؟ این مسئله‌ای است که توانستیم برای آن راه‌حل پیدا کنیم و کاری کنیم که وقتی عکس می‌گیرید پوست شما خوب و زیبا جلوه کند".

با پیشرفت دوربین‌‌ها دیدگاه او هم تغییر کرد و حالا در مورد استفاده در فیلتر در پست‌های اینستاگرام هشدار می‌دهد.

او می‌گوید: "اگر اعلام کنید و به دیگران بگویید که از فیلتر استفاده کرده‌اید خوب است چون آنها می‌فهمند که دلیلی دارد که این عکس به طور جادویی خوب شده است، ما مسئولیم که این موضوع را به دیگران بگوییم".

این قانونی است که به مجلس بریتانیا ارائه شده است و پیش از این هم در نروژ و فرانسه مطرح شده بود.
پاسخ متا
متا، شرکت اصلی اینستاگرام و فیس‌بوک می‌گوید سیاست‌های آنها طوری طراحی شده است که فشار اجتماعی بر بعضی افراد را کاهش دهد.

سخنگوی متا می‌گوید: "افراد برای ابراز وجود و کاوش و ارتباط وارد اینستاگرام می‌شوند. ما فقط سال گذشته حدود ۵ میلیارد دلار برای امنیت و ایمنی شبکه‌ هزینه کرده‌ایم و کماکان این موضوع اولویت ما باقی خواهد ماند".

او می‌گوید: "این شرکت با یاری کارشناسان و متخصصان در تدارک قوانین و برنامه‌هایی است که افراد را محافظت کند و به آنها امکان کنترل بیشتر بر حساب کاربری خود در این شبکه‌ها بدهد. این موضوع برای ما اهمیت دارد و مهم است که بدانیم افراد از زمانی که در اینستاگرام سپری می‌کنند احساس خوبی پیدا می‌کنند".

لورن می‌گوید حالا از امکانی که در اینستاگرام دارد استفاده می‌کند تا نگرش مثبت به بدن خود را ترویج دهد و دیگر عکس‌هایی که می‌گذارد ادیت نمی‌کند.

او می‌گوید: "وقتی این کار را شروع کردم فکر نمی‌کردم تماشای عکس‌های دیگران و مقایسه خودم با آنها چنین اثری بر سلامت روانی من بگذارد. وقتی ۱۳ ساعت در روز در اینستاگرام بچرخی معلوم است که اثر منفی می‌گذارد".
+1
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.