رصد دورترین ستاره که میلیون ها بار درخشان تر از خورشید است

 دانشمندان این ستاره جدید را «ایرندل» نامیدند.صدای آمریکا:تلسکوپ فضایی «هابل» دورترین تک ستاره‌‌ای را که تاکنون شناسایی شده است، در فاصله ۲۸ میلیارد سال نوری از زمین رصد کرد. این ستاره می‌تواند پنجاه تا پانصد برابر بزرگتر از خورشید، و میلیون‌ها بار درخشان‌تر باشد.

این ستاره نهصد میلیون سال پس از «بیگ بنگ» یا «انفجار بزرگ» متولد شده است. جزئیات این یافته جدید، چهارشنبه در مجله «نیچر» منتشر شد.

به این ترتیب تلسکوپ هابل، رکورد قبلی خود در سال ۲۰۱۸ را که شناسایی ستاره‌ای در فاصله چهار میلیارد سال نوری از زمین بود، شکست.

دانشمندان این ستاره جدید را «ایرندل» (Earendel) یا «ستاره صبح» نامیدند و می‌گویند که به قدری دور است که نور آن پس از ۱۲.۸ میلیارد سال نوری دیده می‌شود.

کشف این ستاره اهمیت زیادی برای دانشمندان دارد و می‌تواند به آنها برای شناسایی سال‌های نخستین آغاز جهان کمک کند.

به گفته ویکتوریا استریت، یکی از نویسندگان این مقاله، پژوهش در کیهان، بررسی گذشته است و آگاهی از چنین جزئیاتی به درک بهتری از اجزای سازنده برخی از نخستین کهکشان‌ها منجر می‌شود.
تمامی ستاره‌هایی که شبها در آسمان کره زمین دیده می‌شوند، در کهکشان راه شیری هستند. تلسکوپ‌های بسیار قدرتمند می‌توانند تک ستاره‌هایی را در کهکشان‌های نزدیک زمین مشاهده کنند، ولی برای رصد کهکشان‌های بسیار دور تلسکوپ‌هایی مانند هابل اهمیت زیادی دارند.

تلسکوپ هابل، پروژه مشترک ناسا، سازمان فضایی اروپا، و کانادا، بیش از سه دهه است که به پژوهش‌های فضایی می‌پردازد و آگاهی‌های ارزشمندی را درباره ستاره‌ها و سیارات مختلف در اختیار دانشمندان قرار داده است.

اخیرا تلسکوپ پیشرفته‌تر «جیمز وب» به فضا پرتاب شده است تا در آینده نزدیک جایگزین هابل شود. با این حال ناسا امیدوار است که تا چند سال دیگر از این تلسکوپ قدیمی که هنوز وضعیت خوبی دارد، استفاده کند.
+14
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.