آیا ابتلا به کرونا منجر به بروز دیابت می‌شود؟ نگاهی به نتایج چند تحقیق در آمریکا و آلمان

صدای آمریکا:پاسخ به این پرسش که آیا ابتلا به کرونا منجر به بروز دیابت می‌شود، موضوع تحقیقات گسترده جمعی از دانشمندان است که با افزایش موارد ابتلا به دیابت در پی همه‌گیری ویروس کرونا مواجه شده‌اند.

محققان می‌خواهند بدانند آیا کووید-۱۹ ارتباطی با افزایش موارد بیماری دیابت دارد یا این ارتباط تنها تصادفی است.

دیابت وضعیتی است که در آن بدن نمی تواند قند خون را کنترل کند.

یک پژوهش در آلمان نشان داده است که احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم در افراد مبتلا به کووید-۱۹ خفیف، ۲۸ درصد بیشتر از افرادی است که به ویروس کرونا مبتلا نشده‌اند.

پژوهش دیگری در آمریکا نیز افزایش نرخ ابتلا به دیابت را در افرادی که از کووید-۱۹ بهبود یافته‌اند بررسی کرده و نشان داده است خطر ابتلا به دیابت، دست‌کم یک سال پس از ابتلا به کرونا، ۴۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

پژوهشگران تخمین می‌زنند که از هر ۱۰۰ نفری که به کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند، ۲ نفر دیابت می‌گیرند.

بررسی‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا نیز نشان می‌دهد که دیابت در کودکان مبتلا به کووید-۱۹ شایع‌تر است.

میزان ابتلا به هر دو نوع دیابت در کودکان آمریکایی در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده است اما گزارش‌های رسیده از اروپا و برخی بیمارستان‌های آمریکا نشان می‌دهد که این آمار ممکن است در طول همه‌گیری رشد بیشتری را نشان دهد.

دیابت نوع اول که تصور می‌شود یک واکنش خودایمنی باشد، زمانی ایجاد می‌شود که لوزالمعده، انسولین کمی تولید کرده و یا اصلا انسولین تولید نکند. انسولین، هورمونی است که قند خون را کنترل می‌کند. بیماران برای مقابله با این بیماری باید از انسولین مصنوعی استفاده کنند.

کارشناسان برای مدت طولانی بر این باور بودند که برخی از موارد ابتلای پیشین به کرونا ممکن است باعث ایجاد این واکنش خود ایمنی شود.

دیابت نوع دوم بیشتر بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد و ژنتیک، وزن زیاد، کم تحرکی و عادات غذایی ناسالم در ایجاد آن نقش دارند.

شواهد علمی نشان می‌دهد که ویروس کرونا، مانند شماری از ویروس‌های دیگر ، می‌تواند به سلول‌های تولیدکننده انسولین در لوزالمعده حمله کند. این فرآیند ممکن است حداقل باعث به وجود آمدن دیابت موقت در برخی از افراد شود.

در سراسر جهان، بیش از ۵۴۰ میلیون نفر از جمله حدود ۸ میلیون نفر در ایران و ۳۷ میلیون نفر در آمریکا مبتلا به دیابت هستند.

این یافته‌ها همچنین نشان می‌دهد که افزایش موارد ابتلا به دیابت ممکن است با شرایط مربوط به محدودیت‌های کرونا نیز مرتبط باشد. تأخیر در مراقبت‌های پزشکی برای تشخیص علائم اولیه دیابت، عادات غذایی ناسالم و عدم تحرک در افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دوم هستند، از جمله عوامل موثر شمرده شده‌اند.
+2
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.