سفرهای نوروزی داخلی و خارجی چقدر هزینه دارند؟

قیمت‌ تورها از سویی سر به فلک می‌کشد که از سوی دیگر، هزینه بالای هتل و اقامتگاه، سفرهای انفرادی و خانوادگی را هم برای اغلب ایرانی‌ها دشوار کرده استایندیپندنت فارسی:با نزدیک شدن به تعطیلات نوروزی، تمایل به سفرهای داخلی و خارجی افزایش می‌یابد، اما قیمت‌های نجومی تورهای مسافرتی نشان می‌دهد که تنها بخش کوچکی از ایرانی‌ها که در رفاه نسبی هستند، می‌توانند چمدان‌های خود را به قصد سفر ببندند.

نگاهی به قیمت‌های اعلام شده از سوی آژانس‌های مسافرتی، نشان می‌دهد که تور سه روزه در هتل سه ستاره شهرهای مشهد، کیش و قشم، برای هر نفر از سه میلیون و پانصد هزار تومان شروع می‌شود و به بیش از شش میلیون تومان می‌رسد.

تورهای نوروزی پرطرفدار در برخی شهرهای کشورهای همسایه ایران، مانند استانبول، وان، آنتالیا، و ایروان نیز برای هتل‌های سه‌ ستاره و چهار شب اقامت، با توجه به نوع پرواز داخلی یا خارجی، از ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان آب می‌خورد. اما برای مسافرت به دبی حداقل به ۳۲ میلیون تومان برای اقامت در هتل سه ستاره نیاز است.

قیمت تورهای زمینی هم دست‌ کمی از تورهای هوایی ندارد. قیمت تور نوروزی هفت‌ روزه زمینی ارمنستان برای هر فرد از هفت میلیون تومان شروع می‌شود و به ۹ میلیون تومان می‌رسد. تور چهار روزه تفلیس نیز برای هفت روز، از هفت میلیون و پانصد هزارتومان شروع می‌شود و بنا به درجه هتل، افزایش می‌یابد. حداقل قیمت تور هشت‌ روزه زمینی ایروان برای هر فرد، شش میلیون و پانصد هزار تومان است.
قیمت‌های فضایی مقاصد شناخته‌شده گردشگری
مقصد شناخته‌شده گردشگری دیگری مانند «پوکت» برای سه شب اقامت (۲۹ اسفند تا ۳ فروردین ) از ۴۲ میلیون در هتل چهار ستاره، تا ۶۰ میلیون تومان برای هتل پنج‌ستاره قیمت دارد. «کوش‌آداسی» نیز برای همان بازه زمانی، از ۱۳ تا ۲۶ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

مالدیو نیز برای چهار شب اقامت، بنا به درجه هتل، از ۴۰ میلیون تومان شروع می‌شود و برای هتل‌های پنج ستاره به ۱۷۰ میلیون تومان می‌رسد.

با توجه به محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا و لغو ویزای مسافرتی به کشورهای اروپایی، شرکت‌های گردشگری برای نوروز تور اروپایی ندارند، اما قیمت بلیت هواپیما برای کسانی که با دلایل گوناگون می‌خواهند انفرادی به اروپا سفر کنند، شامل مبالغ هنگفتی است.

بلیت‌های قیمت‌گذاری‌شده در یکی از سایت‌های شناخته‌شده مسافرتی در ایران، قیمت‌های برخی از پروازهای خارجی رفت و برگشت در بازه زمانی ۲۹ اسفند تا ۵ فروردین، برای یک فرد بزرگسال (بر اساس نوع شرکت هواپیمایی، تعداد و میزان توقف) است: تهران - پاریس از ۱۴ تا ۹۲ میلیون تومان، تهران - آمستردام از ۱۳ تا ۳۵ میلیون تومان، تهران - وین از ۱۲ تا ۹۳ میلیون، تهران - برلین از ۱۶ تا ۳۵ میلیون تومان.

در همان بازه زمانی، قیمت بلیت پروازهای تهران- لندن از ۱۸ تا ۹۵ میلیون، تهران-تورنتو از ۴۰ تا ۶۸ میلیون، تهران - نیویورک از ۲۴ تا ۱۰۰ میلیون تومان، و تهران – سیدنی از ۴۳ تا ۱۴۰ میلیون تومان است.

سفرهای داخلی هم رویا است. قیمت‌ تورها از سویی سر به فلک می‌کشد که از سوی دیگر، هزینه بالای هتل و اقامتگاه، سفرهای انفرادی و خانوادگی را هم برای اغلب ایرانی‌ها دشوار کرده است.

مشاهده سایت‌های رزرو هتل نشان می‌دهد که برای اقامت هر فرد از ۲۹ اسفند تا سوم فروردین در مشهد، باید از ششصد هزار تومان برای هتل یک‌ستاره، و تا ۹ میلیون تومان برای هتل پنج‌ستاره هزینه کرد که برای یک خانواده متوسط سه یا چهار نفره ایرانی، مبلغ قابل توجهی است.

برای شهر شیراز، قیمت سه شب اقامت در نوروز برای هر فرد، از یک میلیون و دویست هزار تومان در هتل دوستاره شروع می‌شود و به پنج میلیون و سیصد هزارتومان در هتل پنج ستاره می‌رسد. در اصفهان، هر فرد برای سه شب اقامت در هتل سه‌ ستاره باید از دو تا چهار میلیون تومان هزینه کند.

این ارقام، جدا از قیمت‌های بالای هواپیما است که فقط برای مسیر یک‌ طرفه در روز ۲۹ اسفند، به‌تقریب، از تهران به مشهد یک میلیون تومان، از تهران به شیراز ۹۰۰هزار تومان، از تهران به اصفهان ۷۵۰ هزار تومان، و از تهران به کیش یک میلیون و سیصد هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.

با توجه به این مبالغ، اگر تا چند سال پیش تنها سفرهای خارجی آرزویی بلندمدت و نیازمند پس‌انداز بود، حالا سفرهای داخلی هم به سادگی در دسترس خانواده‌های ایرانی نیست و آنان از این گونه سفر هم محرومند.
+6
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۱
    ایرانی دبش - تهران، ایران
    هشتاد درصد مردم ایران مسافرت نوروزی رو میرن الان همه میگن دروغ میگی بخدا مسافرت‌های که ایرانیها در طول سال میرن خارج‌نشین ها نمیرن اونجا با پولی که دولت بهشون میده به زور ماه رو سر میکنن چه برسه به سفر البته کسانی که کار میکنن در خارج از ایران زندگی خوبی دارند من کسانی رو منظورم بود که از دولت کمک میگیرن
    13
    8
    ‌چهارشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    kalo palang - لندن، انگلستان
    [::ایرانی دبش - تهران، ایران::]. اگه منظور شما از مسافرت اینه که یه خانوداه ۴ یا ۵ نفره سوار یه پراید بشن و همه وسایل مورد نیاز برای خواب و غذا شون رو هم ببرن که نه به هتل برن و نه به رستوران. در طول مسافرت هم خرجی نکنن و خریدی انجام ندن. بله. شما درست میگی. ۸۰ درصد مردم ایران سالی حداقل یه مسافرت رو میزنن. خدایی راست میگی خیلی ناشکرن و همش غر میزنن.
    0
    9
    ‌چهارشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    صدای خسته - بروج، بلژیک
    ایرانی دبش - تهران، ایران . خوب واردی به همه چی.من مطمئنم تو ازون جنس ایرانی‌هایی هستی که کار نمیکردی تو کشوری که‌بودی و از دولت حقوق میگرفتی،و چون مایه ننگ بودی همه رو به کیش خود میپنداری
    1
    5
    ‌چهارشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.