اخراج ۷۰۰ کارگر شرکت موتوژن در آستانه عید نوروز

ایران وایر: ۷۰۰ کارگر معترض شرکت موتوژن تبریز که خواستار عقد قرارداد مستقیم با شرکت و یکسان‌سازی دریافت‌ها شده بود، از کار اخراج شدند.

روز جمعه، ۲۹ بهمن ۱۴۰۰، کانال تلگرام «اتحادیه آزاد کارگران ایران» با انتشار ویدیویی، ضمن اعلام این خبر نوشت که این کارگران مدت ۹ روز بوده که در اعتصاب به سر می‌بردند که نامه تسویه حساب و پایان کار خود را دریافت کرده‌اند.
بنا بر این گزارش، تمامی این کارگران پیمان‌کاری بوده‌اند و در نامه‌ای که دریافت کرده اند عنوان شده که تا پایان بهمن‌ماه با آن‌ها تسویه حساب می‌شود.

همچنین به آن‌ها اعلام شده که از شنبه ۳۰ بهمن ماه، اجازه ورود به شرکت را ندارند.

اخراج این ۷۰۰ کارگر، تنها یک ماه مانده به پایان سال، در حالی اتفاق افتاده است که آن‌ها به استخدام خود توسط یک شرکت خصوصی پیمان‌کاری نیروی کار، معترض بوده و خواهان افزایش سطح دستمزد و همکاری مستقیم با شرکت موتوژن بوده‌اند.

شرکت‌های پیمان‌کاری نیروی کار، یکی از مشکلات اصلی کارگران در ایران هستند.

کارشناسان روابط کار در ایران، این شرکت‌ها را غیرضروری و تنها راهی برای فرار مالیاتی و تضییع حقوق کارگران در راستای کسب سرمایه توسط مدیران این شرکت‌ها که اغلب از رانت روابط خود با دولت و نهادهای عمومی بهره می‌برند، می‌دانند.

در آذر‌ماه سال جاری، کمیسیون اجتماعی مجلس طرحی را به تصویب رساند که در ن شرکت‌های پیمانکاری تامین نیروی انسانی، از روند استخدام تمامی کارکنان دولت، شرکت‌ها و دستگاه‌‌های تابعه دولت حذف شوند. با این‌حال، این طرح هنوز برای رای‌گیری در مجلس آماده نشده است.

«حسن نوروزی»، نماینده رباط‌کریم در مجلس، در جریان تصویب موادی از این طرح گفته بود که شرکت‌های پیمان‌کاری نیروی کار، موسسات «برده داری نوین» هستند.
+61
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا

    تو ایران هر کی استخدام میشه انتطار داره قرار داد رسمی باشه تا آخر عمر، هیچ کجای دنیا اینجوری نیست عزیز جان وقتی شما برای یه شرکت خصوصی دارید کار می‌کنید یعنی هر لحظه امکان اخراج شما هست حالا به هر دلیلی.
    55
    17
    دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    سیدجواد - پایتخت، ایران

    اینکار نتیجه اشتباه محاسبتانی خودتان است. وقتی به حرف رسانه های معاند و قمپوزیسیون خارج نشین امثال خاندان منحوس پلهوی و ایادی صهیونیست گوش می کنید و به خیال خودتان میخواهید کشور را با اعتصاب فلج کنید(که تماما نقشه غرب و دشمنان جمهوری اسلامی برای تجزیه کشور است) این عبرت شما است که شب عید به خفت و ذلت بیافتید و با زن و بچه آواره خیابان شوید و این ذلت آنقدر ادامه یابد تا یاد بگیرید در مواقع سخت، پشت انقلابتان را خالی نفرمایید، در واقع شما اعلان جنگ با خدا و رسولش کردید. حالا هم بروید بودجه و پول شب عیدتان را از همان هایی که تحریکتان کردند و ضدیت با نظام و انقلاب و اعتصاب و اعتراض را یادتان دادند بگیرید. د یالا ببینم رضا پهلوی که توصیه به اعتصاب می کند حاضر است از دسر شام امشبش یا حتی غذای سگ دخترش برای شما بگذرد یا خیر؟
    35
    5
    دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    rey kasravi - لندن ، انگلستان

    [::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. نادان مزدور چرا دروغ پخش می کنی ،من الان حدود ده سال مال یک شرکت خصوصی کار می گنم و فقط سه ماه اول کارم قرار داد موقت بود که بهش پروبشینری می گن ،بعد از سه ماه که با من هپی بودند قرار داد فول تایم به من دادند و ده سال دارم واسشون کار می گنم و اگر بخوان بی دلیل من و اخراج کنند تقریبا باید حقوق کامل یکسال منو به بدن که بهش می گن ردادندسی و من باید با شرایطش موافقت کنم تا بتونند منو اخراج کنند یا بازخرید کنند. در ضمن اینجا اگر کسی را به دلیل واهی یا دلایل ناکافی از کار اخراج کنی بهش می گن آنفیر دیسمیسال که چون خیلی از لحاظ حقوقی پیچده و پر خرج هست کمپانی ها اصلا سمتش نمی رند و سعی می کنند اگر با یک کارند یا کارگر به مشکل خوردند بین خودشون حل و فصل کنند . شاید توی آمریکا که شما هستی شرایط هنوز مثل زمان بربریت هست و کیلویی اما اینجا که من کار و زندگی می کنم به این راحتی ها نیست .
    5
    28
    دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
    [::rey kasravi - لندن ، انگلستان::]. ...، تو همین دهاتی که هستی بیش از 10 هزار شرکت ورشکسته شده اینم لینکش :. https://www.cashfloat.co.uk/blog/money-borrowing/why-businesses-went-bankrupt-uk/
    10
    3
    دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. این تنها موردی هست که من با شما هم عقیده هستم. ولی شما که کمونیست هستید چرا چنین نظریه ای دارید زیرا قوانین کمونیستی عکس این را میگوید.
    3
    8
    دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    ضدبشر - گراتس، اتریش
    [::سیدجواد - پایتخت، ایران::]. رضا پهلوی را نمیدلنم . ولی من حاضرم غذای سگم را با شما نصف کنم.نوش جانت.
    0
    11
    دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    hamidesabz - لندن، انگلستان
    حدود بیست سال پیش، بنا به نوع شغلم به کارگاه ها و کارخانه های مختلف سر میزدم، از یک کارخانه بزرگ در حومه تهران که ماشین آلات صنعتی تولید میکرد بازدید میکردم که دیدم در گوشه ایی از این کارخانه توری سیمی معروف به توری مرغی تولید میکرد. متعجب شدم و از مالک کارخانه پرسیدم این چه ربطی به کارخانه شما دارد مگر تولید توری چقدر سود دارد؟ مالک کارخانه گفت سالها پیش تولید اول ما همین توری مرغی بوده که در حال حاضر اصلا توجیه اقتصادی ندارد ، ولی پدرم که بنیان گذار این کارخانه بود وصیت کرده، تا زمانی که حتی یک کارگر قدیمی توری سازی هنوز هست که نتواند در جای دیگر کار کند، خط توری سازی نباید تعطیل شود!! من به احترام آن مرحوم کلاه از سر برداشتم و سر تعظیم فرود آوردم....
    0
    13
    دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    rey kasravi - لندن ، انگلستان
    [::سیدجواد - پایتخت، ایران::]. خاک بر سرت سید جواد که عقیده داری اگر یک‌نفر با سیستم سیاسی مذهبی کشورش مشکل داشت و خواست اعتراض کنه باید مشمول از دست دادن کار و درآمد شه. شماها دیگه ار کدوم جهنمی به مردم و کشور بیچاره ایران خوردید که همچین طرز فکر احمقانه دارید . شما به گفته همون آخوندک نماز جمعه ای دوست دارید به هزار و چهارصد سال پیش برگردید ،بیچاره ما مردم ایران که گفتار شما بی خردان و تهی مغز افتادیم
    0
    13
    دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۸
    Ashkan60 - لندن، انگلستان
    [::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. [::سیدجواد - پایتخت، ایران::]. اشتباه محاسباتی را تو و همپالگی های کاسه لیس و پاچه خوار حکومت گندیده ملاها کرده اید که فکر می کنید در تا ابد روی یک پاشنه میچرخد ! از همین امروز این هفتصد کارگر و خانواده و اقوامشان که به هزاران تن میرسند نیز به موج میلیونی ناراضیان حکومت تبهکار ملاها اضافه شده اند و بزودی دماری از روزگار یکا یک شما جانیان در می آورند که جدتان را یاد کنید ،روز حساب بسیار بسیار نزدیک است دنبال لانه موش باشید ..های خائن.
    2
    16
    دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    rey kasravi - لندن ، انگلستان
    [::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. متوجه نشدم ،ایا ما اینجا در مورد حقوق کارگران، قرارداد رسمی و موقت و این مسائل کامنت می زاریم یا داریم در مورد کارخانه های ورشکسته شده توی انگلیس و بقیه جاها حرف می زنیم ؟. شما یه دکتر برو چوم بیش از حد جامپی به نظر میای و پرت می زنی
    1
    8
    دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.