دستور «کش ندهید» خامنه‌ای درباره پرونده فساد سپاه؛ پای مجتبی در میان است

ایران وایر: احسان مهرابی
«علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی در سخنان امروز خود (۲۸ بهمن ۱۴۰۰)، رسانه‌ها را به «لجن‌پراکنی» متهم و از «قاسم سلیمانی» و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برابر رسوایی‌های فساد مالی دفاع کرد.

این سخنان خامنه‌ای چند روز پس از انتشار نسخه‌ای از فایل صوتی جلسه فرماندهان سپاه مطرح شد که «رادیو فردا» آن را منتشر کرد. در این فایل صوتی، کشمکش‌های فرماندهان سپاه بر سر پرونده‌های فساد چند میلیارد تومانی مطرح شده است. نام برخی فرماندهان سپاه، از جمله «حسین طائب»، رییس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و «محمدباقر قالیباف»، رییس مجلس شورای اسلامی در این فایل صوتی به میان می‌آید و نام قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی «قدس» سپاه که در عراق کشته شد نیز در فساد «هلدینگ یاس» مطرح می‌شود.

امروز علی خامنه‌ای بدون اشاره به فایل صوتی منتشر شده گفته است: «به مراکزی که در پیشرفت انقلاب تاثیر دارند، تهمت می‌زنند؛ یک روز به مجلس شورای اسلامی، یک روز به شورای نگهبان، یک روز به سپاه. امروز نوبت سپاه است؛ به سپاه تهمت بزنند، لجن‌پراکنی کنند و در ضمن به شهید بزرگواری مثل شهید سلیمانی.»
سخنان خامنه‌ای به نفع و ضرر چه کسانی است؟
****

رهبر جمهوری اسلامی بار دیگر یک دستور «کش ندهید» صادر کرد تا از ادامه بحث‌ها درباره فایل صوتی فرماندهان سپاه پاسداران جلوگیری کند. این دستور جدید اما متفاوت با دستورهای قبلی او است. زیرا این بار بر خلاف سابق، به صورت مستقیم از نقش خود در جلوگیری از رسیدگی جدی به این پرونده سخن گفته شده و حامی اصلی متخلفان نیز حسین طائب معرفی شده که نامش همواره کنار نام مجتبی خامنه‌ای مطرح بوده است.

خامنه‌ای در سخنان خود گفت: «به ارکان انقلاب تهمت می‌زنند… یک روز به مجلس، یک روز به شورای نگهبان تهمت می‌زنند و امروز نوبت سپاه و شهید بزرگوار سلیمانی است که علیه آنان لجن‌پراکنی کنند.»
سخنان خامنه‌ای به نفع چه کسانی است؟
ساعاتی پس از سخنان رهبر جمهوری اسلامی، حامیان محمدباقر قالیباف به چهره‌هایی که خواستار پی‌گیری موضوع فایل صوتی شده بودند، حمله کردند.

این سخنان رهبر جمهوری اسلامی عملا راه را بر طرح بحث‌های دیگر می‌بندد و چهره‌هایی چون محمدعلی جعفری و سعید محمد که متهم به افشای آن هستند را نیز تحت فشار قرار می‌دهد.

در این میان، او تنها به نقش قاسم سلیمانی پرداخته است. زیرا بخش عمده تاثیر این فایل، پایان دادن به افسانه سلامت اقتصادی قاسم سلیمانی بود.

روابط خوب قاسم سلیمانی با همه جناح‌ها و هم‌چنین جایگاه بالای او باعث شده بودند که حاشیه‌های مربوط به حمایتش از برخی افراد متهم به فساد مطرح نشوند. تنها چهره‌هایی چون «مرتضی الویری» به صورت گذرا از فعالیت‌های اقتصادی همسر سلیمانی همراه با همسر محمدباقر قالیباف سخن گفته بودند.

او گفته بود ۱۲ پرونده تخلف جدی در شهرداری به قوه قضاییه داده شد که پرونده همسر قاسم سلیمانی و همسر محمدعلی جعفری از جمله آن‌ها است اما توضیحی درباره آن‌ها خواسته نشده است.
این اتهامات احتمالا مربوط به خیریه همسر قالیباف هستند.

هم‌چنین «محمود احمدی‌نژاد» قاسم سلیمانی را متهم کرده بود که با پادرمیانی و توصیه به مقامات، باعث آزادی «مهدی جهانگیری»، برادر «اسحاق جهانگیری»، معاون اول حسن روحانی شده و حمایت او از «علیرضا رزم‌حسینی»، استاندار کرمان در دوره اول ریاست جمهوری حسن روحانی نیز حاشیه‌هایی را ایجاد کرده بود.

رزم‌حسینی هنگامی که پس از سال‌ها فعالیت اقتصادی در کانادا به ایران بازگشت، با حمایت قاسم سلیمانی، استاندار کرمان شد. پس از آن، در جلسه رای اعتماد به او به عنوان وزیر صنعت گفته بودند فعالیت‌هایش مرتبط با دور زدن تحریم‌ها بوده‌اند.
دلیل سکوت خامنه‌ای درباره نقش طائب چیست؟
محتوای فایل صوتی محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران و «صادق گل و سنبل»، مشهور به «میرزا حسن ذوالقدرنیا»، معاون اقتصادی این نهاد، حکایت از حمایت جدی حسین طائب، رییس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران از متهمان فساد در این نهاد دارد.

در این فایل صوتی هم‌چنین برنامه طائب برای پرونده‌سازی برای «محمدعلی نجفی» و بازداشت او افشا می‌شود.

با این حال، خامنه‌ای و همه مقاماتی که درباره فایل صوتی سخن گفته‌اند، از جمله «حسین شریعتمداری» و سخن‌گوی سپاه پاسداران، درباره نقش حسین طائب سکوت کرده و تنها به دفاع از قاسم سلیمانی پرداخته‌اند. هیچ یک از این مقامات تمایلی ندارند که به نام طائب اشاره کنند چرا که در سال‌های اخیر نام او همواره در کنار نام مجتبی خامنه‌ای مطرح شده است.
هیچ یک از این مقامات تمایلی ندارند که به نام طائب اشاره کنند چرا که در سال‌های اخیر نام او همواره در کنار نام مجتبی خامنه‌ای مطرح شده است.«محمد سرافراز»، رییس سابق صداوسیما نوشته بود پیش از تصمیم برای استعفا، نزد طائب رفته و گفته بود: «من تشکر می‌کنم از شما و چون ممکن است آقایان را نبینم، از طرف من از آقای حسین محمدی [معاون بررسی دفتر رهبری] و حاج‌آقا مجتبی تشکر کنید زیرا زمینه را فراهم کردید که من از صداوسیما بروم و این جای تشکر دارد و من راحت می‌شوم.»
خامنه‌ای پیش از این از کدام متهمان اقتصادی دفاع کرده است؟
تمدید حکم انتصاب «محسن رفیق‌دوست» بر ریاست بنیاد مستضعفان و جانبازان در سال ۱۳۷۴ و یک سال پس از ابهامات درباره نقش او در پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، اولین موضوع مشهود در حمایت رهبر جمهوری اسلامی از متهمان به فساد اقتصادی بود.

پرونده فساد مالی سه هزار میلیارد تومانی در دولت محمود احمدی‌نژاد رخ داده و مربوط به اتهامات فردی به نام «مه‌آفرید امیرخسروی»، صاحب مجموعه «گروه امیرمنصور آریا» بود که بر اساس گزارش‌ها، توانسته بود از طریق روابط خاص با «بانک‌ صادرات» و «بانک ملی ایران»، به گشایش اسناد اعتباری به مبلغ صد‌ها میلیارد تومان اقدام کند، بدون آن که تمام یا دست‌کم بخش عمده‌ای از وجه این اعتبارنامه‌ها را پرداخته باشد.

محسن‌رفیق دوست گفته که پس از تمدید حکم خود، یک روز بدون گرفتن وقت، به دفتر رهبر جمهوری اسلامی رفته و در فرصت چند دقیقه‌ای که امکان دیدن او را داشته، گفته است: «متشکرم خیلی مردی!»

به گفته رفیق‌دوست، خامنه‌ای خطاب به او گفته بود: «حاج محسن! قضیه را چه‌گونه دیدی؟»

او نیز پاسخ داده بود: «آقا امتحان الهی بود.»

براساس این روایت، خامنه‌ای به رفیق‌دوست گفته بود: «به لطف خدا، شما از این امتحان سربلند بیرون آمدی.»
عبارت کش ندهید از چه زمانی مشهور شد؟
مشهورترین سخنرانی خامنه‌ای برای جلوگیری از پرداختن رسانه‌ها به فساد، در ماجرای اختلاس سه هزار میلیارد تومانی انجام شد و رهبر جمهوری اسلامی عبارت کش ندهید را به کار برد.

او گفت: «نباید این قضیه را کش دهند، بگذارید مسوولان کارشان را دنبال کنند و با دقت کار کنند. مردم هم بدانند این چیزها دنبال می‌شود، دست‌ها قطع می‌شوند، مسوولان قوه قضاییه هم خبر رسانی کنند.»
مشهورترین سخنرانی خامنه‌ای برای جلوگیری از پرداختن رسانه‌ها به فساد، در ماجرای اختلاس سه هزار میلیارد تومانی انجام شد و رهبر جمهوری اسلامی عبارت کش ندهید را به کار برد.این سخنان رهبر جمهوری اسلامی در اوج حملات گروهی از اصول‌گرایان به محمود احمدی‌نژاد مطرح شد و خامنه‌ای در آن زمان نمی‌خواست که رییس جمهوری وقت و نزدیکانش به فساد متهم شوند. تایید فساد نزدیکان احمدی‌نژاد به معنای درست بودن سخنان «میرحسین موسوی» و «مهدی کروبی»، رهبران «جنبش سبز» بود.

خامنه‌ای اما پس از ماجرای خانه‌نشینی احمدی‌نژاد، مجوز برخورد با نزدیکان او را صادر کرد.
حمایت خامنه‌ای از بورسیه‌های غیر قانونی و نقش نجفی در دو پرونده حساس
حمایت رهبر جمهوری اسلامی تنها محدود به متهمان فساد اقتصادی نیست، او در پرونده‌های بورسیه‌های غیرقانونی نیز وقوع تخلف را انکار و از دولت روحانی به دلیل افشای این موضوع انتقاد کرد.

آیت‌الله خامنه‌ای گفت: «هم خلاف قانون بود این کار، هم خلاف تدبیر بود این کار، هم خلاف اخلاق بود؛ آن‌وقت مدام دم از اخلاق هم می‌زنند.»

یکی از نقاط اشتراک پرونده بورسیه‌های غیرقانونی و فساد سپاه پاسداران، محمدعلی نجفی است. او در دوره سرپرستی خود در وزارت علوم، گزارشی را درباره این بورسیه‌ها منتشر کرد و شاید انتشار این گزارش، یکی از دلایل کینه از او و اتفاقات بعدی بود.
یکی از نقاط اشتراک پرونده بورسیه‌های غیرقانونی و فساد سپاه پاسداران، محمدعلی نجفی است.تفاوت حمایت خامنه‌ای از صادق لاریجانی با حمایت از متهمان فساد سپاه پاسداران چیست؟
حمایت رهبر جمهوری اسلامی از متهمان فساد سپاه پاسداران عملا حمایت حداکثری است و با نمونه‌های قبلی، از جمله حمایت او از «صادق لاریجانی» تفاوت دارد.

در ماجرای صادق لاریجانی، او ابتدا مجوز برخورد با «اکبر طبری» و بدنام کردن صادق لاریجانی را داد و سپس از او دفاع کرد.

آیت‌الله خامنه‌ای مدتی پس از پرونده اکبر طبری گفت: «حرکت مبارزه با فساد از دوره آقای آملی لاریجانی آغاز شد و ایشان، هم در داخل و هم در بیرون از قوه، شروع کننده آن بودند و این‌ها نباید از نظر دور باشد.»

این سخنان اما در حد تعارف باقی ماندند و منجر به قدرت گرفتن دوباره صادق لاریجانی نشدند.

در ماجرای پرونده «ولی‌الله سیف» و «احمد عراقچی»، رییس و معاون بانک مرکزی نیز خامنه‌ای همین نقش را بازی کرد.

این پرونده مربوط به توزیع ارز در بازار برای کنترل قیمت آن بود و عراقچی اعلام کرده بود که این اقدامات با مجوز شورای عالی امنیت ملی انجام شده‌اند. با این حال، بر اساس کیفرخواست، «سالار آقاخانی»، متهم ردیف اول این پرونده که خود را نماینده صرافی «بانک انصار»، وابسته به بنیاد تعاون سپاه معرفی می‌کرد، موفق شد به عنوان صراف اصلی، ۱۴۰ میلیون دلار از ارز بانکی را برای فروش در بازار ارز دریافت کند.

خامنه‌ای در جریان این پرونده، ابتدا مجوز بازداشت عراقچی و حمله به سیف با هدف تضعیف و تحقیر حسن روحانی را داد و پس از پایان دولت روحانی و تامین این هدف، مجوز نقض حکم آن‌ها را صادر کرد.
در ماجرای پرونده سپاه پاسداران اما رهبر جمهوری اسلامی از ابتدا اجازه نداد که موضوع به صورت گسترده مطرح شود و چهره‌هایی چون محمدباقر قالیباف و حسین طائب در رسانه‌ها و فضای بین اصول‌گرایان متهم شوند.
+125
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

    کش ندهید چون ایشان شریک دزدها است و یا بعلت مغز متحجر و عقب افتاده دزدیده اند تا خرج مبارزه با اسرائیل کنند. وقتی ابعاد نادانی و تعصب های باطل مذهبی (ان هم تعصب روی مهاجمان بی فرهنگ و وحشی و سنگ پرست عربستانی در 1400 سال پیش) به این حد میرسد حمار پهلوی این ها اقلیدس است.
    9
    90
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۲:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    Stopmindcontrol - سائو پائولو، برزیل

    تازی صفت، خودت که هیچی، اون حضرت .....رو هم از ....پاره میکنم
    17
    77
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    هانسن - سیدنی، استرالیا

    معلومه دیگه اگر دستور بازرسی بده که جای پای بزرگ خودش هم توی همه کلان فسادها هست.
    8
    95
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۵:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    hamidesabz - لندن، انگلستان

    آهای خامنه ایی! این گوشه ایی از لجن های توست که به واسطه حکومت فاسد تو بوجود آمده! هرکاریش هم کنی، چه سعی در پنهان کردنش کنی و چه بر همگان آشکار باشد، بوی گندش همه دنیا را برداشته!!
    5
    95
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان

    چه نگاهی هر دو طرف به هم مجتبی و سردار. فیلم کازابلانکا یادتان می یاد؟ خلقی نه. این چیز‌ها را ما شاهی‌ها نگاه. خلقی ها. رزمناو پوتمکین. فیلم انقلابی روسی نگاه می کردند. صحنه آخر فیلم کازابلانکا. همفری بوگارت ..اینگرید برگمن را در آغوش و جمله تاریخی سینما را می گوید. LOOK INTO ME EYES YOU LITTLE ONE آه عزیزم در چشمانم نگاه کن. حالا این عکس مجتبی و سردار. سردار. اه مجتبی. در چشمانم نگاه کن. یا بر عکس, نمی دانم. پاچه خار تفسیر کن. شما با این‌ها خیلی خوب کنار می آمدید. زبان این‌ها را بهتر درک می کنید. از ما شاهی ها
    17
    46
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    پاچه خواران همایونی - امریکا، ایالات متحده امریکا
    [::zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان::]. خدائیش تو نبودی تو سایت ما به کی می خندیدیم خخخ انگلیسی نوشتنت هم مثل فارسی نوشتنته شوتعلی LOOK INTO ME EYES YOU LITTLE ONE خخخخخخخخخخ آه داخل من را ببین چشمهای کوچک !!!
    19
    28
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    نمی‌ دانم ترجمه گوگل بود. آلمانی آن. schaue mir in die Augen kelines میشود. یقه گوگل را بگیر . داش اکل. دیدی مرد هستم جواب دادم. خندیدن هم بد نیست ،خندیدن به دیگران که کار عظیمی‌ نیست. اگر قادر بودی .به کار و سیاست خود در ۵۷ بخندی. می‌‌توانی بگی‌. مرد هستم. آن هم چه مردی.تستسترن. به اندازه گاو نر. راستی‌ ۵۷ گفتی‌ ؟ هی‌ امام نگاه در چشمانم .مرد ضد امپریالیست؟ درک می‌‌کنم. مشگل مشگل انگلیسی نیست. بهت بر خورد. که به متحدین تاریخی جوک بستم.
    10
    19
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    Ahoora Mazda - اکلند، نیوزلند
    این پاچه خار ساندیسی دقیقا همون مسافر مزدور هستش
    15
    19
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    فکر نکنم. مسافر باشد. ولی دست کمی از او ندارد. باز با باز کند. بازی. کبوتر با کبوتر. می‌‌شود هم گفت که سگ زرد برادر شغال است.همه را بی‌ ادب می‌‌داند. بیسواد. هیچ کس بلد فارسی‌ بنویسد .فقط خودش. دیروز یک جمله تاریخی گفت. که حتا خلقی سایت هم مشکوک شد. آائ شاه دوست .اگر ناموس داری. اگر مرد هستی‌ بیا جواب بده. زبون پیر زن خلقی قفل شد. حکایت دوستی‌ با خرس را شنیده. هرچه به طرف گفتند کسی‌ که خرس را به دوستی‌ نمی‌‌گیرد. گوش نداد. رفتند به جنگل .طرف می‌‌خواست. چرتی‌ زند. به خرس گفت اگر من خوابیدم.مگسی آمد.ردش کن. خرس هم تعارف نکرد. هنگام خواب. یک سنگ ۵ تنی کوبید.روی بینی‌ دوستش.چون یک مگس روی بینی‌ دید. حالا حکایت این خلقی ما و این پاچه خار دمکرات. خوب خلقی‌ها خودتان.دوست خرس می‌‌خواستید. ما که مو و پشم پیل را دیدیم. تجربه سال ۵۷ کم نبود.؟ امام را.مخلوطی.از چگورا .لنین. گاندی ماندلا دیدید.
    9
    5
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    پاچه خواران همایونی - امریکا، ایالات متحده امریکا
    [::zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان::]. این حرفها را نزنید بلانسب گاو! اگر جای me گذاشته بودی my درست بود. از من به شما نصیحت مراقب این Google Translate باش کلمات را تحت الفظی ترجمه می کند.
    4
    7
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    پاچه خواران همایونی - امریکا، ایالات متحده امریکا
    [::Ahoora Mazda - اکلند، نیوزلند::]. جای تو رو تنگ کردیم کاراگاه قندعلی بهت فشار اومده؟ تو هم از همون دسته ساواکی های فراری هستی یا فقط از گروه پاچه خواران همایونی هستی؟
    4
    7
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    پاچه خواران همایونی - امریکا، ایالات متحده امریکا
    [::zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان::]. kelines خخخ آلمانیش هم که درست ننوشتی فیلسوف جان Kleines
    5
    8
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    تعجب نداره. یک مشت گدا. گرسنه . رمال . روضه خان. بیسواد . ابله. سر قبر اقا فاتحه خوان. کفن فروش .قبر کن. لولهنگ دار مسجد.43 است یک مملکتی را گروگان گرفته و چاپیده اند و می چاپند .ایا شما توقع دارید غیر از این باشد
    0
    3
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    [::zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان::]. دوست من، خود این بی بته اخر دلقکه، منتها از اون دلقکها که we laugh at them not with them. فعلا جز پاچه چیز دیگه گیر نیاورده بخوره. ولی خدا روزی رسونه.....
    1
    0
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    [::Ahoora Mazda - اکلند، نیوزلند::]. دوست عزیز، این بابا از سوزش مزمن بواسیر رنج میبره. خودش یه تنه ضرب المثل عقل سالم در بدن سالم أست رو برده زیر سوال 😀 دیگه پیش میاد دیگه. نشادر رو وقتی اشتباهی بریزن تو افتابه همینه میشه که میبینید.
    5
    2
    جمعه ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    پاچه خواران همایونی - امریکا، ایالات متحده امریکا
    [::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. حرف زدن که یاد گرفتی مرحله بعدش برو زبان یاد بگیر که نشی مثل همین زردوست که یک جمله که میگه دو تا جمله اشتباه توشه پاچه خوار فحاش !
    0
    2
    شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.