پیشتر درمان «کار تی-سل» رویکرد درمانی تجربی تعداد محدودی از دانشمندان بودبیماری سرطان دو بیمار که تحت درمان نوین و خلاقانه استفاده از سلولهای ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان قرار گرفتند، هنوز پس از ۱۰ سال عود نکرده و امیدها برای درمان این بیماری را افزایش داده است.
درمان «کار تی-سل» (CAR T-cell) عبارت است از برنامهریزی برای سلولهای ایمنی خود بدن برای هدف قرار دادن و نابودی سرطان.
بر اساس مطالعهای که در نشریه «نیچر» منتشر شد، دو بیمار مبتلا به لوسمی مزمن لنفاوی [نوعی سرطان خون] که در سال ۲۰۱۰ تحت درمان با روش کار تی-سل قرار گرفتند، مشاهده کردند که کلیه علائم و نشانههای سرطان خون آنها ظرف چند ماه پس از درمان برطرف شد.
پس از یک دهه، هر دو بیمار همچنان سلولهای «تی» مبارزهکننده علیه سرطان را در بدن خود دارند. یکی از آنها به نام داگ اولسون، پس از درمانش توانست در نیمهماراتن بدود.
این درمان در حال حاضر در بریتانیا، برای کودکان و جوانان مبتلا به لوسمی حاد لنفاوی از نوع سلول بی (B-cell acute lymphoblastic leukaemia) یا اِیالال و بزرگسالان مبتلا به انواعی خاص از لنفوم -که هر دو سرطانهای خوناند- ارائه میشود.
پرفسور کارل جون، استاد دانشگاه پنسیلوانیا فیلادلفیا، به گاردین گفت: «ما این سلولها را یک درمان زنده مینامیم، اما برای ما شگفتانگیز بود که آنها ۱۰ سال پس از تزریق، همچنان میتوانند سلولهای سرطانی را از بین ببرند.
«نمیتوانیم بگوییم تمام سلولهای سرطانی ظرف سه هفته [درمان] از میان رفتند اما احتمال دارد مثل بازی موش و چکش (اشاره به چرخهای تکراری و بیثمر) ایجاد و سپس کشته شوند. میدانیم که اینها (کار تی-سل)به نگهبانی ایستادهاند. آنها ثابت قدم و کاربردیاند.»
پرفسور مارتین پول، مدیر موسسه سرطان وابسته به دانشگاه یوسیال و مدیر برنامه درمان کار تی-سل میگوید: «۱۰ سال پیش، درمان کار تی-سل رویکرد درمانی تجربی تعداد محدودی از دانشمندان بود و به آن به چشم یک رویکرد حاشیهای نگریسته میشد که بعید به نظر میرسید موثر باشد.»
«این گزارش به ما نشان میدهد که کار تی-سلها میتوانند بیماری افراد مبتلا به سرطان را که دیگر به شیمیدرمانی جواب نمیدهند، به گونهای غیرفعال کنند که تا یک دهه دوام داشته باشد.
+12
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.