کشف بزرگترین ساختار کهکشان راه شیری به طول ۳۹۰۰ سال نوری

العربیه :ستاره‌شناسان اخیرا رشته عظیمی از گاز هیدروژن را در آن سوی کهکشان راه شیری رصد کردند که با طول 3900 سال نوری بزرگترین ساختار واحدی است که تاکنون در کهکشان ما کشف شده است.

حدود 13.8 میلیارد سال پیش جهان ما طی یک انفجار عظیم متولد شد که اولین ذرات اتمی و قوانین فیزیک را آنطور که امروز می‌شناسیم به وجود آورد. حدود 370000 سال بعد، ماده اصلی سازنده ستارگان یعنی هیدروژن به وجود آمد. ستارگان به نوبه خود هیدروژن و هلیوم را در درون خود ترکیب می‌کنند تا عناصر سنگین‌تر را بسازند.

در حالی که هیدروژن فراگیرترین عنصر کیهان است، تشخیص ابرهای هیدروژنی منفرد در محیط بیناستاره‌ای کار سختی است. این امر پژوهش درباره مراحل اولیه تشکیل ستارگان، که می‌تواند سرنخ‌هایی در مورد تکامل کهکشان‌ها و کیهان ارائه کند، را دشوار می‌کند.

اخترشناسان اخیرا رشته عظیمی از گاز هیدروژن به نام «مَگی» را در فاصله 55000 سال نوری از منظومه شمسی، یعنی دقیقا در سوی دیگر کهکشان راه شیری کشف کردند که بزرگترین ساختار کشف‌شده در کهکشان ماست.

از آنجایی که چگونگی روند تبدیل هیدروژن اتمی به هیدروژن مولکولی هنوز تا حد زیادی ناشناخته است، این رشته هیدروژنی فوق‌العاده طولانی به کشفی هیجان‌انگیز تبدیل شده است. در حالی که بزرگترین ابرهای شناخته‌شده گاز مولکولی تنها حدود 800 سال نوری طول دارند، طول مگی 3900 سال نوری و عرض آن 130 سال نوری است.

تیم تحقیقات متوجه شد که گاز در نقاط مختلف این رشته همگرا می‌شود، به این معنی که هیدروژن در قالب ابرهای بزرگ در آن مکان‌ها جمع می‌شود. آنها همچنین حدس می‌زنند که گاز اتمی به تدریج در آن محل‌ها به شکل مولکولی متراکم می‌شود.

چندین رصدخانه زمینی و فضایی قرار است به زودی برای اکتشاف مگی و ساختارهای مشابه آن در اقصی‌نقاط کیهان راه‌اندازی شوند، که «تلسکوپ فضایی جیمز وب» که اخیرا به فضا فرستاده شد یکی از آنهاست. این تلسکوپ‌ها به ما کمک خواهند کرد تا «سپیده‌دم» کیهان را برای اولین بار مشاهده کنیم.
+6
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.