استفاده از مقدار کمی کوکائین در پیوند قلب خوک به انسان برای کنترل ضربان

این عمل جراحی موفقیت‌آمیز اوایل ماه جاری در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند انجام شد‌ ایندیپندنت فارسی :پزشکان پیوند قلب از خوک اصلاح ژنتیکی‌شده به انسان را که برای نخستین بار صورت گرفت، به کمک تزریق مقدار کمی کوکایین انجام دادند.

این عمل جراحی موفقیت‌آمیز اوایل ماه جاری در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند انجام شد. به گزارش وایس، جراحان پیش از این عمل، از محلولی حاوی مقدار اندکی از این ماده مخدر استفاده کردند تا ضربان قلب را در مدت عمل حفظ کنند.

در عمل‌های جراحی قبلی که موفقیت‌آمیز نبود، اعضای پیوندی حین انتقال از بدن صاحب قبلی به بدن گیرنده دوام نمی‌آوردند. جراحان دانشگاه مریلند این محلول را که حاوی کورتیزول و آدرنالین نیز بود، به قلب تزریق کردند تا به مدت کافی و تا ۲۴ ساعت در شرایط قابل استفاده بماند تا عمل پیوند با‌موفقیت انجام شود.

این محلول را شرکت سوئدی اکس‌ویوو (XVIVO) ساخته و آمریکا آن را وارد کرده است و پیش از صدور مجوز استفاده، سازمان مبارزه با مواد مخدر (DEA) آن را بررسی کرد.

دکتر محمد محی‌الدین، رئیس بخش پیوند قلب در بیمارستان مریلند، در مصاحبه با وایس گفت استفاده از این محلول موجب شد عمر قلب افزایش چشمگیری پیدا کند.

او در مصاحبه با وایس گفت: «وقتی از این محلول استفاده نمی‌کردیم، عمل پیوند پس از ۴۸ ساعت شکست می‌خورد؛ اما وقتی شروع به مصرف آن کردیم و آن را به قلب تزریق کردیم، قلب کاملا سالم ماند و ضربان مطلوبی داشت.»

علت دقیق کمک کوکایین به حفظ قلب پیوندی هنوز کاملا مشخص نشده است، اما دکتر محی‌الدین در این مصاحبه گفت: «اگر این فرایند را سازمان‌های قانون‌گذار این‌جا نیز تایید کنند پیشرفت بزرگی خواهد بود، زیرا در حالت معمول نمی‌توانیم در بازه زمانی دو تا سه ساعته قلب پیوندی را دریافت کنیم.»

او گفت: «اما در این صورت می‌توانیم از ایالت‌های دیگر نیز قلب بیاوریم.» واژه پیوند خارجی برای پیوند اعضای بدن حیوان به انسان استفاده می‌شود و بسیاری آن را واقع‌گرایانه‌ترین راه‌حل کمبود عضو انسانی اهدایی می‌دانند. در چند ماه اخیر، تعدادی عمل پیوند کلیه خوک به بیماران با موفقیت انجام شده است.

دکتر محی‌الدین در مصاحبه با وایس گفت در دوران کودکی‌اش در شهر کراچی پاکستان، «خوک» از واژه‌های ممنوعه در خانه‌شان بود. او گفت: «وقتی این کلمه را به کار می‌بردم، مادرم می‌گفت دهانم را آب بکشم. یکی از ممنوعیت‌های بزرگ در خانواده ما بود. در خانه ما ممنوع بود.»

دریافت‌کننده قلب خوکی که رِوی‌ویکور (Revivicor)، شرکت زیست‌فناوری سوئدی، تامین کرده بود، مردی ۵۷ ساله است که حالش رو به بهبود است.

دکتر محی‌الدین گفت: «فقط در ایالات‌ متحده سالانه حدود ۱۵۰ هزار نفر جان خود را تنها به‌علت نبود عضو پیوندی از دست می‌دهند و می‌توان محاسبه کرد چه تعداد زیادی در جهان به همین دلیل می‌میرند. اگر این روش موفقیت‌آمیز باشد، می‌توانیم جان تقریبا تمام این افراد را نجات بدهیم.»

دکتر محی‌الدین که از سال ۱۹۹۲ به ایالات‌ متحده آمده است، گفت: «بارها فکر کردم که این کار برایم خوشایند نیست. پیوند عضو خارجی مسائل زیادی دارد و همیشه در پس ذهنم فکر می‌کردم آیا هرگز می‌توانیم در بیمارستان از آن استفاده کنیم.»

این پزشک در مصاحبه با وایس گفت: «ژن‌های این خوک‌ها را طوری دستکاری کرده‌ایم که از لحاظ ایمنی‌شناسی به انسان اندکی شبیه‌تر شود. خوک را به انسان تبدیل نکردیم، اما ژن‌ها را طوری تغییر دادیم که پس زدن پیوند به تاخیر بیفتد. این‌جا هم شبیه پیوند اندام انسان به انسان باید از مواد مخدر استفاده کرد، اما باید بدانیم چطور عملکرد آن را مهار کنیم. اگر این کار را نکرده بودیم، پس زدن در عرض چند دقیقه رخ می‌داد و عضو پیوندی از کار می‌افتاد.
+10
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.