استعفای فرمانده نیروی دریایی آلمان؛ از خانم وزیر تقاضا دارم تمامی وظایفم را از من سلب کند

دریاسالار کای آخیم شون‌باخ، فرمانده نیروی دریایی آلمان پس از سخنان مناقشه‌برانگیزش درباره بحران اوکراین و روسیه از سمت خود استعفا داد. او گفته بود نگرانی غرب درباره حمله روسیه به اوکراین "بیهوده" است.

شامگاه شنبه ۲۲ ژانویه دریاسالار کای آخیم شون‌باخ، فرمانده نیروی دریایی آلمان استعفایش را به کریستینه لامبرشت، وزیر دفاع آلمان تقدیم کرد.

به گزارش خبرگزاری آلمان او در بیانیه مطبوعاتی‌اش نوشته است: «من از خانم وزیر تقاضا کردم تمامی وظایف و تکلیف‌هایم را به عنوان فرمانده نیروی دریایی فورا از من سلب کند.»

او دلیل این تقاضا را "جلوگیری از آسیب" عنوان کرده و گفته است: «اظهارات ناسنجیده من در هند درباره امنیت و سیاست نظامی بار زیادی بر نهاد تحت فرمان من گذاشت. برای جلوگیری از خسارت بیشتر به نیروی دریایی و ارتش آلمان و بیش از همه به جمهوری فدرال آلمان، این اقدام را ضروری می‌دانم.»

خانم لامبرشت، وزیر دفاع آلمان استعفای فرمانده نیروی دریایی را پذیرفت.
سخنان جنجالی در هند
دریاسالار شونباخ در جریان مراسمی در هند در یک ویدیو که در اینترنت منتشر شد، گفته بود: «شبه جزیره کریمه رفته و دیگر باز نمی‌گردد.» او همچنین نگرانی کشورهای غربی از حمله روسیه به اوکراین را "بی‌مورد" توصیف کرده و گفته بود آنچه پوتین واقعا می‌خواهد "احترام متقابل در سطحی برابر" است. او افزود بود: «خیلی آسان است که این احترام به او گذاشته شود چرا که او خواهان آن است و احتمالا محق هم هست.»

پس از اعتراض اوکراین به این سخنان، شونباخ سعی کرد، زیان به‌بار آمده را جبران کند و در توییترش نوشت: «چیزی برای تفسیر وجود ندارد، این یک اشتباه آشکار بود.»

سخنگوی وزارت دفاع آلمان نیز گفت که سخنان شونباخ، "با مواضع این وزارتخانه مطابقت ندارد". این سخنگو همچنین گفت، دریاسالار شونباخ در این مورد پاسخگوست و باید رفتارش را به مافوق خود، ژنرال ابرهارد تسورن توضیح دهد.

وزارت خارجه اوکراین نیز روز شنبه ۲۲ ژانویه با احضار سفیر آلمان اعلام کرد که مقام‌های دولت این کشور در گفت‌وگو با آنکا فلدهوزن، سفیر آلمان در اوکراین، به صراحت اعلام کرده‌اند که اظهارات فرمانده نیروی دریایی آلمان ''کاملا غیرقابل قبول'' است.
"استعفا کافی نیست"
پس از استعفای فرمانده نیروی دریایی آلمان، آندره ملنیک، سفیر اوکراین در برلین گفت این قدم کافی نیست: «ما از این که آقای شونباخ استعفا داده استقبال می‌کنیم اما این اتفاق ترکش‌هایی بر جای گذاشته و اعتبار بین‌المللی آلمان را به شدت زیر سوال برده است.»

پیشتر وزیر خارجه اوکراین از تصمیم آلمان درباره عدم ارسال سلاح به این کشور به شدت انتقاد کرده بود. دمیترو کولبا در توییترش نوشته بود که از این تصمیم آلمان "سرخورده" شده است. او این اقدام را خلاف رویه‌ای دانسته که آلمان از سال ۲۰۱۴ برای ارسال کمک به اوکراین اتخاذ کرده و تاکید کرده بود که به خاطر آن سپاسگزار است.

وزیر خارجه اوکراین در ادامه نوشته بود: «اکنون بیشتر از هر زمان دیگری اتحاد غرب در برابر روسیه مهم است. برای مهار روسیه تلاش‌های دسته‌جمعی زیادی ضروری است. شرکای آلمانی باید به بر هم زدن این اتحاد با حرف‌ها و اعمال‌شان پایان دهند.»

با توجه به استقرار گسترده نیروهای روسیه در مرز اوکراین، دولت کی‌یف از مدت‌ها پیش از آلمان درخواست کرده تا تجهیزات دفاعی و نظامی لازم به اوکراین ارسال کند.

دولت آلمان اما می‌گوید سلاح‌های مرگبار نباید به مناطق بحران‌زده ارسال شوند. کریستینه لامبرشت، وزیر دفاع آلمان روز شنبه ۲۲ ژانویه بار دیگر تاکید کرد: «برلین فعلاً قصد تحویل تسلیحات به اوکراین را ندارد.
+63
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    SydneyWater - سیدنی، استرالیا

    هر از چند گاهی آلمان، فروشنده سلاح های ٨ ساله سلاح شیمیایی به عراق، و طرف اصلی تحارت و زدو بند با حکومت ایران ژست های سیاسی و تبلیغانی از خودش در میکند!
    14
    90
    یکشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    iran1 - آرلون، بلژیک
    با یک جمعیت روس تبار در قسمت شرقی آلمان و پیوندهایی که بین این دو کشور هست، آلمانها هیچ وقت نمی تونن مثل باقی کشورهای غربی در برابر روسیه متحد خوبی برای غرب باشه
    5
    14
    یکشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::iran1 - آرلون، بلژیک::]. گرامی ، چند سال پیش یک تحلیلگر امریکایی در سیا به این نتیجه بندی رسید که بزرگ‌ترین خطر استراتژیک برای ابرقدرت امریکا در درازمدت ، زمانی است که روسیه و الملن‌ متحد بشوند ، روسیه وسبع ترین کشور دنیا است ، بسیار غنی به نفت و گاز ، و فلزات کمیاب که در تکنولوژی فضایی ضروری است می‌باشد ، از طرفی روسیه در تکنولوژی هسته ای سلاح های اتمی پیشرفته ، مطرح است ، در ضمن جمعیت روسیه هم قابل توجه می‌باشد ، المان در تکنولوژی و توانایی اقتصادی حرف اول را در اروپا میزند ، لذا در صورت اتحاد این دو کشور ابر قدرتی امریکا به راحتی به چالش کشانده خواهد شد‌، البته الان این نظریه اتوپی محسوب می‌شود چرا‌که المان گرایش به غرب دارد اما جوامع در حال تغییر هستند ، تلاش امریکا برای ایجاد فاصله جغرافیایی میان روسیه و آلمان از طریق بلعیدن اوکراین و ،سرمایه‌گذاری نظامی در لهستان بخشا مرتبط به این خطر استراتژیک است
    1
    4
    یکشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    iran1 - آرلون، بلژیک
    [::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. در تاریخ ثبت شده زمانی هم که روسها و آلمانها قدرت در دست داشتن، کم ظلم نکردن
    0
    0
    ‌سه شنبه ۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.