برای نخستین بار کلیه های یک خوک به یک انسان پیوند زده شد

صدای آمریکا :جراحان دانشگاه آلاباما در بیرمنگام اعلام کردند که برای نخستین بار با موفقیت کلیه‌های اصلاح ژنتیکی شده یک خوک را به یک مرد ۵۷ ساله که دچار مرگ مغزی شده بود، پیوند زدند.

به گفته تیم جراحی دانشگاه آلاباما، کلیه‌های خوک پس از حدود ۲۳ دقیقه شروع به کار و تولید ادرار کردند و به مدت سه روز به این کار ادامه دادند ولی یکی از کلیه‌ها بیشتر از دیگری ادرار تولید می‌کرد. کلیه های خود بیمار برداشته شده‌اند و فعلا نشانه‌ای از رد عضو پیوندی خوک در فرد دریافت‌کننده دیده نشده است.

دکتر جیم لاک، مدیر تیم جراحی گفت که این روش از نزدیک تمام مراحل عمل پیوند انسان به انسان را دنبال کرده است و به تمامی پرسش‌های ایمنی پرداخته شده است و این، زمینه را برای یک آزمایش بالینی کوچک با بیماران زنده فراهم خواهد کرد.

دکتر لاک می‌گوید سرعت و دقت بالای این جراحی با فن‌آوری‌های جدید از جمله روش ویرایش ژنتیکی موسوم به «کریسپر» که جایزه نوبل شیمی سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داد، میسر شد.

اوایل این ماه نیز جراحان دانشگاه مریلند، قلب اصلاح ژنتیکی شده یک خوک را به بیمار ۵۷ ساله‌ای که قلبش از کار افتاده بود پیوند زدند. این بیمار هنوز زنده و تحت نظر است.
جایزه نوبل شیمی میان جنیفر دودنا، دانشمند ۵۶ ساله آمریکایی (چپ) و ایمنوئل شارپانتیه، دانشمند ۵۱ ساله فرانسوی تقسیم شد
همچنین ببینید:
دو دانشمند زن آمریکایی و فرانسوی به عنوان برندگان جایزه نوبل شیمی سال ۲۰۲۰ معرفی شدند

بیش از نیم میلیون آمریکایی بیماری کلیوی حاد دارند و وابسته به دیالیز هستند. پیوند عضو، بهترین درمان برای این بیماری و بازگرداندن بیماران به زندگی عادی است اما کمبود شدید اعضای پیوندی این گزینه را برای بیشتر بیماران دور از دسترس می‌کند.

به گزارش نیویورک تایمز، تا تابستان گذشته، بیش از ۹۰ هزار نفر در لیست انتظار برای دریافت کلیه قرار داشتند. آمار نشان می‌دهد کمتر از ۲۵ هزار پیوند کلیه در سال در آمریکا انجام می شود و روزانه بیش از ۱۲ نفر در لیست انتظار جان خود را از دست می دهند.
+31
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.