پاسخ پلیس راهور به ایران خودرو: بر اساس کدام استاندارد می گوئید باز نشدن ایربگ ها مطابق استاندارد است

دویچه وله :پلیس راهور از ایران خودرو خواستار ارائه مدارکی شد که نشان دهد مالکان خودرو ''سوار بر ارابه مرگ'' نشده‌اند. رییس پیشین پلیس راهور تهران بزرگ هم از فساد و مافیا در خودروسازی ایران خبر می‌دهد.

در ادامه واکنش‌ها به تصادف زنجیره‌ای ۵۹ خودرو در محور بهبهان-اهواز، پلیس راهور نیروی انتظامی جمهوری اسلامی روز شنبه ۲ بهمن (۲۲ ژانویه) در پاسخ به سخنان معاون کیفیت ایران خودرو، از ''سازندگان وسایل نقلیه بی‌کیفیت'' خواست تا «به جای توجیه و فرافکنی و عدم قبول مسئولیت، در جهت رضایت مشتریان خود گام بردارند».

این جوابیه که در پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس راهور منتشر شده، با تاکید بر اینکه «سازندگان خودرو موظف به رعایت استانداردهای ابلاغی در مورد ایمنی کیفیت و سلامت خودرو هستند»، یادآور شد که «استفاده از قطعات غیراستاندارد توسط تولیدکنندگان خودرو ممنوع است».

پلیس راهور با اشاره به ادعای معاون کیفیت ایران خودرو مبنی بر اینکه «باز نشدن ایربگ‌ها مطابق با استاندارد است»، می‌پرسد: «این تاییدیه بر اساس کدام استاندارد، کدام آزمون و تست تصادف به عمل آمده است؟ آیا بیان این مطلب از سوی ایشان برای فرار از مسئولیت در این حادثه نیست؟»

پلیس راهور همچنین خواستار ارائه ''تست تصادف'' این خودروها از سوی ایران خودرو به سازمان ملی استاندارد شد «تا مالکان خودرو بدانند که سوار بر ارابه مرگ نشده‌اند».

این جوابیه، پاسخی است به سخنان روز ۳۰ دی ماه معاونت کیفیت ایران خودرو که گفته بود: «به طور قطع بازنشدن ایربگ مورد تایید و مطابق با استاندارد است».

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ایران خودرو، مجتبی استادرحیمی با تاکید بر آنچه که ''وجود شرایط استاندارد برای عملکرد ایربگ'' نامید، نتیجه گرفت که «باز شدن بی مورد ایربگ نه تنها سبب نجات سرنشین خودرو نمی‌شود بلکه جان آنان را به مخاطره خواهد انداخت».

در تصادف زنجیره‌ای ۲۰ دی امسال در جاده بهبهان - رامهرمز پنج نفر شامل یک زن و چهار مرد کشته و ۴۱ نفر مصدوم شدند.

سردار سیدکمال هادیان فر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با انتقاد از خودروسازان داخلی که به قول او ''ارابه‌ مرگ'' می‌سازند، گفته بود که «در حادثه بهبهان ایربگ هیچ خودرویی باز نشده است».
''فساد'' و ''مافیا'' در خودروسازی
در همین خصوص، رئیس سابق پلیس راهور تهران بزرگ از ''ممنوعیت واردات خودرو''، ''وجود مافیا در شرکت‌های خودروسازی'' و ''نبود اراده در دولت‌ها برای ایمن‌سازی خودروهای داخلی'' به عنوان عوامل اصلی کیفیت پایین خودروهای داخلی و تلفات مرگبار ناشی از آن نام برد.

هادی هاشمی در گفت‌وگویی که روز جمعه اول بهمن ماه در همشهری آنلاین منتشر شد، با ذکر مثالی درباره مافیا و فساد در خودروسازی ایران گفت که یکی از اعضای پیشین مجلس شورای اسلامی، ایرادهای خودروها را جمع‌آوری و در صحن مجلس خواند اما صلاحیت او برای دور بعدی این مجلس، رد شد.

آقای هاشمی، به نام این عضو پیشین مجلس شورای اسلامی اشاره‌ای نکرد و افزود: «مافیا همه را در خودش غرق کرده است و به اعتقاد من، امیدی به خودروسازی در کشور ما نیست».

رئیس سابق پلیس راهور تهران بزرگ همچنین با اشاره به شمار پرتعداد ''دستگاه‌های اطلاعاتی، امنیتی و نظارتی'' در جمهوری اسلامی، پرسید: «چطور می‌شود یک نفر نتواند به خودروساز بگوید بالای چشمت ابرو است؟»

نایب‌رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نیز روز ۲۶ دی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا در واکنش به باز نشدن ایرباگ خودروها گفته بود که «این موضوع در مورد خودروهای داخلی عجیب نیست».

علی جدی با بیان اینکه «ما همه راه‌ها را بسته‌ایم؛ نه خودروی خارجی وارد می‌شود و نه بخش خصوصی را تقویت می‌کنیم» گفت که «بازار خودرو عملا به شکل انحصاری در اختیار این خودروسازان است» و در نتیجه، «دیگر انگیزه‌ای برای بهتر شدن ندارند».
+74
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

    بر اساس رساله های امام جعفر صادق اشون
    2
    35
    یکشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۲:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.