تحقیقات جدید: باکتری‌های مقاوم عامل مرگ میلیون‌ها نفر در جهان است

آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است بر باکتری‌های مقاوم تاثیری نداشته باشندبی بی سی :گسترده‌ترین مطالعه‌ای که تاکنون در مورد باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها صورت گرفته حاکی از تلفات سنگین این گروه از باکتری‌هاست.

این تحقیقات نشان داده است که تنها در سال ۲۰۱۹، بیش از ۱.۲ میلیون نفر در جهان در نتیجه عفونت باکتری‌های مقاوم جان خود را از دست دادند که به مراتب بیش از تلفات ناشی از ابتلای به مالاریا یا ایدز است.

براساس این گزارش، بیشترین میزان تلفات مربوط به کشورهای کم‌درآمد است اما تمامی کشورهای جهان با این خطر دست به گریبان هستند و برای مقابله با آن، سرمایه‌گذاری فوری در تحقیقات و تولید داروهای جدید و استفاده عاقلانه از داروهای موجود ضرورت دارد.

استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک برای عفونت‌های ساده در سال‌های اخیر باعث شده است که باکتری‌ها در برابر این داروها مقاومت پیدا کنند و تجویز داروهای موجود کاملا موثر نباشد.

به این ترتیب، بیماران در اثر عفونت‌های معمولی که پیشتر قابل درمان بوده، جان خود را از دست می‌دهند.

مقامات بهداشتی بریتانیا اخیرا هشدار دادند که "مقاومت ضد میکروبی" (AMR) یک همه‌گیری پنهان" است که می‌تواند در پی کووید-۱۹ بروز کند مگر اینکه تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها مسئولانه شود.
کشنده
این طرح تحقیقاتی با مشارکت گروهی از پژوهشگران از کشورهای مختلف به رهبری دانشگاه واشنگتن صورت گرفته و نتیجه آن در نشریه پزشکی لنست منتشر شده است.

پزوهشگران این طرح تخمین زده‌اند که در سال ۲۰۱۹ علاوه بر ۱.۲ میلیون نفری که مستقیما در نتیجه ابتلای به باکتری‌های مقاوم جان خود را از دست دادند، تا ۵ میلیون نفر دیگر هم در نتیجه عوارض مرتبط با این باکتری‌ها درگذشتند.

در همان سال، شمار قربانیان ایدز ۸۶۰ هزار نفر و قربانیان مالاریا ۶۴۰ هزار نفر بود.
 
بیشتر مرگ و میر ناشی از باکتری‌های مقاوم ناشی از عفونت دستگاه تنفسی تحتانی مانند ذات الریه و عفونت‌های خونی بوده که به سرعت می‌تواند به سپسیس منجر شود.

به خصوص MRSA (استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین) بسیار کشنده بود ولی E. coli و تعداد باکتری دیگر مقاوم هم تلفات گسترده برجای گذاشتند.

پژوهشگران با استفاده از سوابق بیماران در بیمارستان‌ها، مطالعات قبلی و سایر منابع نتیجه گرفته‌اند که کودکان خردسال به خصوص در معرض بیشترین خطر قرار دارند و از هر پنج مورد مرگ و میر ناشی از عفونت باکتری‌های مقاوم، یک مورد مربوط به کودکان زیر پنج سال بوده است.

توزیع جغرافیایی مرگ و میر ناشی از باکتری‌های مقاوم به شرح زیر بوده است:
 
  •     بالاترین آمار تلفات در آفریقای سیاه و جنوب آسیا با ۲۴ نفر در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر
  •     کمترین میزان تلفات در کشورهای با درآمد بالا، با ۱۳ در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر
 
پروفسور کریس موری، از موسسه سنجش و ارزیابی سلامت در دانشگاه واشنگتن گفته است که داده‌های جدید ابعاد واقعی باکتری‌های مقاوم در سراسر جهان را نشان می‌دهد و هشداری آشکار است که اگر می‌خواهیم در این مسابقه موفق شویم، باید دست به اقدام فوری بزنیم.

سایر کارشناسان می گویند ردیابی بهتر میزان مقاومت در کشورها و مناطق مختلف ضروری است.

به گفته دکتر رامانان لاکسمینارایان، پژوهشگر مرکز پویایی، اقتصاد و سیاست بیماری در واشنگتن، بودجه جهانی برای رسیدگی به این پدیده باید افزایش یابد.

وی گفته است: "بودجه مربوطه باید در وهله اول متوجه پیشگیری از عفونت، اطمینان از استفاده مناسب و عاقلانه از آنتی‌بیوتیک‌‌های موجود و تولید آنتی‌بیوتیک‌های جدید باشد."

دکتر لاکسمینارایان می‌افزاید بخش بزرگی از جهان با چالش ناشی از دسترسی ناکافی به آنتی‌بیوتیک‌های مقرون‌به‌صرفه و موثر روبرو است ورهبران سیاسی و بهداشتی همه کشورها باید این وضعیت را جدی بگیرند.
+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.