گران‌فروشی عجیب خودروهای چینی در ایران تا سه برابرِ قیمت جهانی

رادیو فردا ، جواد عسگری:
رسانه‌های خودرویی ایران خبر داده‌اند که در میان خودروهای چینی که به قیمت‌های عجیب و غریب فروخته می‌شوند، خودرو چری تیگو هشت پرو در ایران سه برابرِ قیمت جهانی قیمت‌گذاری شده است.

شرکت مدیران خودرو که زیر نظر شرکت چینی چری در ایران مدیریت می‌شود، محصول تیگو هشت پرو را هم‌قیمت با خودروهای لوکس ژاپنی در ایران قیمت‌گذاری کرده است.

این خودرو لوکس‌ترین محصول شرکت مدیران خودرو است که تحت برند فونیکس وارد بازار ایران شده و با قیمت بیش از یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان به فروش رسیده است.

چری از ترس تحریم‌های آمریکا حاضر نشده این محصول را با برند چری در ایران تولید کند و این خودرو را با برند ناشناخته فونیکس در ایران می‌فروشد.

این شرکت با وجود این‌که از امتیازهای دولت ایران استفاده می‌کند، خودرو خود را سه برابر قیمت جهانی در ایران می‌فروشد و در حالی که همین خودرو در بازار عربستان سعودی معادل ششصد میلیون تومان فروخته می‌شود، در ایران یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

بازار خودرو ایران کاملاً انحصاری است و در نبود خودروسازان بزرگ و واردات خودرو، عملاً این بازار به حیاط‌خلوت شرکت‌های نه چندان مطرح چینی تبدیل شده است و این شرکت‌ها محصولات خود را در ایران با بهای چندین برابر بازار جهانی می‌فروشند.

قیمت اعلام‌شده برای محصول چری در ایران چیزی نزدیک به شصت هزار دلار است که در بازار جهانی می‌توان با این قیمت خودروهای لوکس آلمانی و ژاپنی خرید.

برای شرکت‌های چینی هیچ‌گاه رسیدن به چنین جایگاهی در یک بازار قابل تصور نبود و ایران تنها کشوری است که محصولات این شرکت‌ها با چنین قیمتی در آن به فروش می‌رسد. این در حالی است که ایمنی این خودروها هم چندان بالا نیست و همچنان در بازار کشورهای توسعه‌یافته به موفقیتی دست پیدا نکرده‌اند.

این وضعیت تنها برای برند چینی چری در ایران رخ نداده و دیگر تولیدکنندگان چینی هم از وضعیت بازار ایران در حال سوءاستفاده هستند. برای مثال آسنا اتوماتیک عرضه‌شده توسط شرکت آمیکو در بازار ایران در حال حاضر بهای یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومانی دارد.

پیشرانه توربو مورد استفاده در آسنا اتوماتیک ۲.۴ لیتر حجم، ۲۱۸ اسب بخار و ۳۲۰ نیوتن متر قدرت دارد. سطح ایمنی این خودرو نامعلوم است و بر اساس گزارش‌های منتشرشده در برخی رسانه‌های تخصصی، با توجه به قیمتش خودرو با کیفیتی نیست.

جالب آن‌که خودرویی با مشخصات فنی مشابه با این خودرو به‌مراتب قیمت کمتری در بازار خودرو ایران دارد.

دیگر خوردوساز ایرانی که همکاری گسترده‌ای با خودروسازان چینی دارد، کرمان خودرو است. این شرکت خودروساز به‌تازگی محصولی در ایران معرفی کرده که چندین سال قبل در چین معرفی شده و هم‌اکنون نسخه‌های به‌روزتر آن در بازارهای اطراف ایران فروخته می‌شود.

جک اس سه، با وجود طرفدارانش در ایران، بسیار گران‌تر از بازار چین در ایران فروخته می‌شود. نمونه جک اس سه کرمان موتور در سال ۲۰۲۱ در چین کمترین میزان فروش را داشت. اس سه از جمله کراس‌اوورهایی است که کرمان موتور مدت‌هاست در سبد محصولاتش دارد.

مدل ۲۰۲۱ جک اس سه در بازار چین چیزی در حدود ۷۳ هزار و ۹۰۰ یوان معادل ۳۲۶ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارد. طبق آخرین بخشنامه فروش این کرمان موتور، جک اس سه به قیمت ۵۲۸ میلیون تومان به فروش رسیده است. در بازار امارات متحده عربی نیز جک اس سه تیپ لاکچری مدل ۲۰۲۱ با قیمت حدود ۴۷ هزار درهم معادل ۳۶۰ میلیون تومان در دسترس خریداران است.

کرمان موتور جک اس سه ۲۰۱۴ را در ایران حدود ۲۰۰ میلیون تومان گران‌تر از نمونه ۲۰۲۱ عرضه‌شده در چین عرضه می‌کند.

به‌جز کرمان خودرو، شرکت بهمن هم در حال تولید محصولات چینی است.

نمونه دیگنیتی بهمن موتور امسال در بازار چین کمترین میزان فروش را تجربه کرد، اما شرکت بهمن این خودرو را بسیار گران‌تر از بازار چین در ایران می‌فروشد و به‌دلیل شرایط انحصاری، فروش این خودرو به‌صورت قطره‌چکانی انجام می‌شود تا بازار تشنه باشد.
نمونه‌ای از دیگنیتیهر بار فروش این خودرو در مدت زمان کمی انجام می‌شود و توسط سایت بهمن قطع می‌شود و سر از برخی نمایندگی‌ها با قیمت بیشتر درمی‌آورد.

براساس آمار منتشرشده در کشور چین، نمونه دیگنیتی بهمن موتور در جایگاه ۳۹۶ فروش در میان خودروهای چینی در کشور مادر قرار دارد.

در حال حاضر قیمت رسمی دیگنیتی بهمن موتور در ایران ۷۹۵ میلیون تومان است، اما در آگهی‌های سایت‌های سبز و قرمز این خودرو با ارقامی بیش از یک میلیارد و دویست میلیون تومان فروخته می‌شود.

همه این‌ها در حالی است که برندهای چینی عرضه‌شده در بازار ایران جزو اصلی‌ترین خودروسازان چین محسوب نمی‌شوند و اغلب نشان‌های فرعی و درجه چندم هستند، اما همین برندهای درجه چندم چینی قیمت بسیار بیشتری نسبت به برندهای اصلی این کشور در بازار ایران دارند.
+44
رأی دهید
-12

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    این شرکتها دست سپاه هستش و دزدی ها همیشه کار عوامل لباس شخصی سپاه هستش.
    1
    24
    ‌سه شنبه ۲۸ دی ۱۴۰۰ - ۰۳:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.