چرا اردوغان تلاش میکند تا نام ترکیه را تغییر دهد؟

دولت ترکیه قصد دارد نام رسمی این کشور را تغییر دهید و اکنون اداره ارتباطات نهاد ریاست جمهوری، کارزار تغییر نام ترکیه را آغاز کرده است که بر اساس آن نام این کشور از Turkey به Turkiye تغییر خواهد کرد و بدین منظور ویدیوهایی تبلیغاتی در این زمینه در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود. دلیل این امر برازنده نبوده معادل انگلیسی نام کشور ترکیه اعلام شده که معادل بوقلمون یا کباب بوقلمون است و معنای انسانی های احمق و نادان و شکست خورده نیز می دهد. به همین دلیل دولت ترکیه تصمیم گرفته است که نام رسمی این کشور در مجامع بین المللی را به تورکیه تغییر دهد.
 
رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه از کارزار تغییر نام ترکیه استقبال کرده و مدعی شده که اسم تورکیه بیشتز انعکاس دهنده فرهنگ، تمدن و ارزش های کشور ترکیه است. فخرالدین آلتون، رییس اداره ارتباطات نهاد رییس جمهوری ترکیه مدعی شده که این کمپین گام مهمی در راستای ایجاد وحدت گفتگو و تثبیت برند ترکیه در عرصه جهانی است. وی افزوده است که برای تقویت برند Turkiye، دفتر برند Turkiye را ایجاد کرده و دولت این کشور نیز پشتیبان این برند و تقویت وجهه و ارزش آن خواد بود. اردوغان ماه گذشته خواستار تغییر نام رسمی ترکیه شده و دستور داده بود که تمام کالاهای تولید شده در داخل این کشور باید عبارت Made in Türkiye را روی خود داشته باشند، در حالی که بسیاری این تغییر را از سال ۲۰۰۰ و دستور شورای صادر کنندگان ترکیه مبنی بر استفاده از عنوان Türkiye به جای Turkey انجام می دادند.
 
رسانه های داخلی ترکیه اعلام کرده اند که این تغییر نام در تمامی ارتباطات رسمی به کار گرفته شده و در تمام وبسایت های رسمی دولت او نیز اعمال خواهد شد تا نام این کشور از پرنده ای که در عید شکرگزاری زینت بخش میز بسیاری از آمریکایی هاست قاصله بگیرد. البته ترک ها از دیرباز کشور خود را تورکیه می نامیدند که تنها یک حرف «ِ» اضافی در انتهای خود داشت که آن را از واژه Turkey متفاوت می ساخت. در حالی که بسیاری از سیاستمداران ترک از راه اندازی کارزار تغییر نام ترکیه استقبال کرده اند، برخی دیگر آن را به سخره گرفته و آن را تلاشی سمبلیک و ناکارآمد توسط اردوغان برای پرت کردن حواس ها از مشکلات اقتصادی و سیاسی اخیر و آماده سازی شرایط برای انتخابات سال ۲۰۲۳ می دانند.
 آتا بنلی که از شخصیت های مشهور رسانه های اجتماعی در ترکیه است، در واکنش به کارزار تغییر نام ترکیه با لحنی طنز و تمسخر آمیز گفته است: «این حرکت بار دیگر ارزش لیر را به کمتر از ۵ لیر به ازای هر دلار خواهد رساند». ارزش لیر در ماه های اخیر به شکل بی سابقه ای کاهش یافته و اکنون هر دلار حدود ۱۴ لیر معامله می شود که تاکنون بی سابقه بوده است. البته ترکیه تنها کشوری نیست که قصد دارد نام رسمی خود را تغیر دهد زیرا در سال ۲۰۱۸ بود که کشور سوازیلند نام رسمی خود را به اسواتینی تغییر داد که به معنای «مکانی برای سوازی ها» است. در سال ۲۰۲۰ نیست کشور هلند تصمیم گرفت دیگر از اسم Holland صرفنظر کرده و به نام Netherlands شناخته شود در حالی که اسم هلند بیشتر استفاده می شود.
+32
رأی دهید
-67

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    اسم کشور ترکیه را به کشور عثمانی تغییر دهند اردوغان به هدفش میرسد !
    71
    106
    شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    حق گو لندن - لندن، انگلستان
    اصولا نام ترکی یا همان معادل بوغلمون برآزندشان است . حتما گذشتگان چیزی می دانستند در خصوص اینها که‌این نام را بهشان داده‌اند .
    137
    137
    شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان

    در اصل اسم اصلی این کشور ترکیه است ولی انگلیسی ها آن را می خواستند تلفظ کنند یا به نوعی مسخره اش کنند ترکی که در انگلیسی بوقلمون هم معنی می دهد می نوشتنتد. این مسله هیچ ربطی به اردوغان ندارد در واقع بعد از این در تمام مکاتبات کلمه ترکیه نوشته خواهد شد. بازار خاورمیانه اسیای میانه و آفریقا و حتی اروپا پر از محصولات ترکیه است و در تمام آنها ساخت ترکیه نوشته می شود. حتی در سالهای گذشته گرجستان هم همین کار را کرد و الان در تمام دنیا به نام جورجیا نامیده و نوشته می شود. Turkiye - Made is Turkiye
    33
    140
    شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    kakolzari - لندن، انگلستان

    بذارین ترچیه Torchieh دیگه راحت میشین از بوقلمون بودن. باقی صفات رو تضمین نمیکنم.
    78
    49
    شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.