فرح پهلوی به مناسبت سال‌روز فرمان کشف حجاب: امروز بیشتر از همیشه مادر همه فرزندان ایرانم

 شهبانو فرح پهلویصدای آمریکا :شهبانو فرح پهلوی سال‌روز فرمان رضا شاه مبنی بر منع حجاب و برداشتن حجاب از سر و صورت زنان را روزی توصیف کرد «که مبارزه برای آزادی زنان ایران که پیش از انقلاب مشروطیت آغاز شده بود، به ثمر رسید.»

شهبانو فرح پهلوی در این بیانیه که به مناسبت سال‌روز ۱۷ دی ۱۳۱۴ منتشر شده، تأکید کرده است: «امروز بیشتر از همیشه مادر همه فرزندان ایرانم.»

در این بیانیه آمده است: «به مادران خاوران، مادران پارک لاله، مادران آبان و همه مادران سوگواری می‌اندیشم که فرزندانشان در این چهار دهه تاریک به دست نیروهای ظلمت از پا درآمدند، به همه جوانانی می‌اندیشم که آرزویی جز سربلندی ایران نداشتند و در راه آزادی و رهایی جان باختند.»

شهبانو همچنین با بیان این که «امروز مردم جهان بیشتر از همیشه در کنار ایران و زنان ایرانی ایستاده‌اند و صدای آنان را به گوش جهان می‌رسانند»، و با یادآوری تاریخ مبارزات زنان ایران که به فرمان منع حجاب منجر شد، نوشته است: «زن ایرانی به برکت درایت و دوراندیشی رضا شاه بزرگ به صحنه اجتماع و تاریخ گام نهاد، و با برخورداری از حقوق برابر سیاسی و اجتماعی در دوران پادشاهی شاهنشاه فقید محمدرضا شاه پهلوی، در پیشرفت و سازندگی و ترقی ایران سهمی بزرگ و سزاوار به عهده گرفت.»

او با تأکید بر این که «روز هفدهم دی ماه در گاهنامه سیاسی ایرانیان روزی جاویدان است»، با ابراز امیدواری نسبت به «پیروزی نور بر تاریکی» و دستیابی به «آزادی» نوشته است: «امروز که روز هفدهم دی ماه است، من مثل همیشه در ایرانم؛ دیروز را در برابر امروز می‌گذارم و به زنان ایرانی می‌اندیشم.»

همچنین روز چهارشنبه عکسی از شهبانو فرح پهلوی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد در حالی که لباس «مد آزادی» که نازنین بنیادی آن را با «الهام از زنان شجاع ایرانی» طراحی کرده، به تن داشت.
زنان ایران نخستین گروه بزرگ از معترضان به سیاست‌های جمهوری اسلامی پس از انقلاب ۵۷ بودند که ۱۷ اسفند (۸ مارس) ۱۳۵۷ راهپیمایی گسترده‌ای علیه اجباری شدن حجاب برگزار کردند و مبارزه با قوانین و سیاست‌های ضدزن را تاکنون ادامه داده‌اند.

در طول سالیان گذشته، جنبش زنان ایران یکی از پیشروترین جنبش‌های مبارزاتی در ایران بوده است. این جنبش در دهه ۸۰ کمپین‌های اثرگذاری از جمله «یک میلیون امضا»، «نقض حقوق زنان در قانون خانواده»، «قانون بی‌سنگسار»، و «سهم زن، نیمی از آزادی- برای مقابله با ممنوعیت ورود زنان به استادیوم» را شکل داد.

از اواخر دهه ۸۰ و در طول دهه ۹۰ جنبش زنان بیش از پیش با جنبش دادخواهی گره خورد و گروه‌هایی چون مادران پارک لاله، مادران دادخواه، و مادران آبان ۹۸ شکل گرفت. از سویی، مبارزه علیه حجاب اجباری در کمپین‌هایی از جمله «نه به حجاب اجباری» و «چهارشنبه‌های سفید» شدت گرفت. ششم دی ۹۶ ویدا موحد با بر سر چوب زدن روسری‌اش و ایستادن بر جعبه پست برق در خیابان انقلاب تهران، جنبشی را آغاز کرد که به نام «دختران خیابان انقلاب» مشهور شد.

«بگذارید حرف بزنیم»، تازه‌ترین کمپین زنان ایران که در شبکه‌های اجتماعی در جریان است، مسئله پوشش اجباری و محدودیت‌های ناشی از قوانین شرعی برای زنان را در جامعه بین‌المللی مطرح کرده است و طی آن زنان با انتشار عکس‌های - عمدتا - از دوران کودکی یا نوجوانی‌شان، در حالی که پوشیده در حجاب اجباری هستند، در کنار عکس‌های این روزهایشان در پوششی انتخابی و آزاد، به زبان‌های فارسی و انگلیسی درباره تأثیر حجاب اجباری بر زندگی خود می‌نویسند.
+205
رأی دهید
-32

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    انا بیطرف - فسا، ایران

    شما هم دست کمی از اخوندها ندارید و فقط فکر خودنون هستید. کلا حاکمان همه دزد و بی انصافند. حالا اخوندها بدتر از شما. خدا مردم کشورم را ازدست اخوندها نجات بده
    111
    22
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    mehran_pahlavichi - لندن، انگلستان

    به نظرم روز تولد شهبانو می بایست در تقویم آینده ایران روز زن/مادر باشه
    32
    113
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    به امید روزی که سایه پر مِهر و محبت شهبانو بار دیگر در میهن ما گسترده شود.
    37
    103
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    arian1 - ابادان، ایران
    درود بر شهبانوی ارجمند مادر مهربان ایران.
    80
    96
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    یا فاطمه زهرا - کپنهاک، دانمارک

    مادر که چه عرض کنم، بفرمائید مادربزرگ.
    118
    52
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    با هم فقط چند رفرم انقلاب سفید با هم تفسیر کنیم.۱-از بین بردن سیستم فهدالیسموس و تقسیم کردن زمین در بین کشاورز ها. خیلی‌ از پدران شما در آن زمان هنوز زنده بودند. اگر شما توله خلقی فراموش کرده .ما فراموش نکرده. که چگونه پدران ما .با اشگ در چشم از اداره ثبت بیرون با یک تکه کاغذ در دست .به عنوان مالک کوچک. مخالف که بود؟ توله فهدال جلال آال احمد. اشراف زاده‌ها قجار .مانند کیانوری. برا سلب مالکیت بزرگ .استالین بیش ۳۹ میلیون به قتل رساند.ولی رفیق یوسف خوب کرد. شاه ما بد بود.دولتی کردن جنگل ها. مراتع. آب. مخالف که بود. آستان قدس .خصوصی کردن کارخانه ها. صنعت. برا قابل بودن و زنده بودن در مقابل تولید. کشور‌ها مجاور .بخصوص ترکیه. یک بار از خود پرسش کردید. پیشرفت امروز ترکیه از کجا آمده.از چه زمانی شروع شد؟ قبل ۵۷ چه کسی‌ بازار همه خلیج فارس را در دست و امروز چه کسی‌؟ سهیم کردن کارگران و کارمندان شرکت‌ها خصوصی در سود کارخانه. از پدران خود پرسش. که سهم بورس. ماشین سازی اراک. ناسیونال. ذوب اهواز چه بود؟ با طلا عوض می‌‌کردند.
    28
    38
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    .روسیه بعد از ۷۰ سال کمونیست. قادر نشد. کارگران را در سود کارخانه شریک کند. باز دهی‌ نداشتند. حق ری و آزادی ری برای زنان. سویس ۱۹7۰ .زنان حق ری گرفتند. مخالف که بود؟ امام امت.مبارزه با بیسوادی و مبارزه با بیماری. سپاه دانش. و سپاه بهداشت. تغذیه مجانی. همان پزشگان پا برهنه ماهو. حالا چرا مال ماهو خوب بود. مال ما بد .از خودتان بپرسید . و هنوز که هنوز یک عده. دست از سر کچل این ملت بر نمی دارند..چنان ر...د. که ۲۵۰ سال زمان لازم است. بوی گند شما را دوباره از بین برد.
    26
    45
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۹۳
    جنابِ سروان - مونرآل، کانادا

    فرش زیر پاش همرنگ لباسشه اگه هوا سرد شد میتونه فرش روهم دورخودش بپیچه زیاد توفیری نداره هاهاها
    73
    17
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    یا فاطمه زهرا - کپنهاک، دانمارک

    [::mehran_pahlavichi - لندن، انگلستان::]. دو تا روز یجور که نمیشه. روز مادر سالروز میلاد خجسته فاطمه زهرا س سرور بانوان جهان، عطای خداوند سبحان، کوثر قرآن، همتای امیر مومنان و الگوی بی بدیل تمام جهانیان است.
    66
    8
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    millionaire - منچستر، انگلستان

    واااااااااااااای این چرا نمی میره
    68
    22
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    مطالبه گر - تورنتو، کانادا

    همیشه باوقار و خش تیپ من به عنوان یک ایرانی همیشه به وقار و متانت شما افتخار میکنم
    20
    55
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد

    [::انا بیطرف - فسا، ایران::]. نه بیطرف هستی ‌نه منصفانه قضاوت میکنی . شهبانو فرح انسان با فرهنگی است ، با دقت فراوان مجموعه نفیسی از آثار برجسته ترین هنرمندان از جمله اندی وارول را جمع آوری کرد ، بعد از گذشت نیم قرن سود حاصل از این گنجینه هنری میلیاردها دلار است ،
    18
    50
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد

    [::یا فاطمه زهرا - کپنهاک، دانمارک::]. [::یا فاطمه زهرا - کپنهاک، دانمارک::]. برای شما تاری پرستان که به مام وطن تجاوز کرده‌اید ، فرقی بین مادر و‌مادر بزرگ‌ندارد ، کسی که به مادرش زنا کند ، به دیگران چه ها کند
    15
    55
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    ramin-cph - کپنهاگ، دانمارک
    [::millionaire - منچستر، انگلستان::. برا چندمین بار هر موقع تو با اون ۱۰۵ سال سنت دعوت عزراییل رو لبیک گفتی بعد بیا بباف، فعلا دوغتو بنوش،
    10
    22
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::جنابِ سروان - مونرآل، کانادا::]. عمامه آخوند ها هم همرنگ پوشک زیر قبا است ؛ اگه بخاطر تحریم ,پوشک نایاب بشه عمامه را جایگزین پوشک میکنند.شما هم دستمال بدست ,دربان بیت رهبری بشو.
    13
    27
    ‌پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۹۳
    جنابِ سروان - مونرآل، کانادا
    [::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. یعنی سر سوزنی به برادر مرحومت نرفتی ..... از اینکه اینقدچاپلوسی این خانم رو کردی برادرت با ساواک درگیرولی خودت دفاع ازاون هیولاها هاها بعدشم اگه یکی پول کلان داد وآثار هنری خریدوجمع کرد میشه بافرهنگ؟همه جور تعریف از فرهنگ شنیدم این تعریف فرهنگ رو نشنیده بودم تاحالاخوب بذار پولها بیاد دست من من بخرم بعدش میلیاردی بره روقیمتش چرا این جمع کنه مگه ما دستمون کجه یا چی مون کمه؟
    18
    15
    جمعه ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۳:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::جنابِ سروان - مونرآل، کانادا::]. گرامی ، شهبانو در تاسیس مراکز فرهنگی ، موزه ها ، سالن های کنسرت موسیقی ، تعاتر و سینما، جشنواره های هنری ، خصوصا در شیراز فعالیت گسترده ای داشت ، اصراری هم نیست که شما او را قبول کنید و یا دوست داشته باشید ، این خانواده خوب یا بد تلاشی برای پویایی ایران کردند ، بعد از گذشت نیم قرن دیگه همه چیز از بین رفته . اگر وضع کنونی را مطلوب میبینی ، بهت تبریک میگم ، دعوایی هم نیست
    10
    20
    جمعه ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.