دولت قزاقستان برای فرونشاندن تظاهرات ضددولتی از روسیه کمک خواست + ویدیو

پلیس ضدشورش در آلماتی درحال شلیک نارنجک صوتی به سوی معترضانبی بی سی :دولت قزاقستان می گوید نیروهای نظامی تحت هدایت روسیه قرار است به درخواست رئیس جمهور این کشور به فرونشاندن تظاهرات ضددولتی کمک کنند.

قاسم جومارت توقایف، رئیس جمهور این کشور، در خلال اعتراضات سراسری از "سازمان پیمان امنیت جمعی" (سی اس تی او) کمک خواسته است.

این یک ائتلاف نظامی متشکل از روسیه و پنج جمهوری سابق است.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و رئیس این سازمان در بیانیه ای در فیسبوک تایید کرد که این ائتلاف نیروهای "صلحبان" را برای "مدت محدودی اعزام خواهد کرد."

آنچه این اعتراضات را شعله‌ور کرد در ابتدا افزایش بهای سوخت بود، اما معترضان اکنون خواستار رسیدگی به مسائل گسترده تری هستند.

قاسم توقایف مدعی شده است که این اعتراضات کار "گروهک های تروریستی" است که در خارج آموزش دیده اند.

با این حال کیت مالینسون، کارشناس آسیای میانه در اندیشکده امور خارجی چتم هاس در لندن، می گوید که این اعتراضات "نشانه خشم و انزجار عمیق و جوشان ناشی از شکست دولت در مدرنیزه کردن کشور و معرفی اصلاحاتی است که بتواند بر زندگی مردم در کلیه سطوح جامعه اثر بگذارد."

رئیس جمهور قزاقستان در سراسر کشور حالت فوق العاده اعلام کرده که شامل منع تردد شبانه و ممنوعیت تجمع می شود. او همچنین قول برخورد شدید با معترضان را داده است.

او در نطقی تلویزیونی در ساعات نخست پنجشنبه گفت که خواستار کمک "سازمان پیمان امنیت جمعی" برای ایجاد ثبات در کشور شده است.وزارت خارجه آمریکا گفت که حوادث این کشور را "از نزدیک" دنبال می کند و خواستار خویشتن داری مقام ها و معترضان شد.

قاسم توقایف دومین رهبر این کشور بعد از اعلام استقلال این جمهوری سابق اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ است. انتخاب او در سال ۲۰۱۹ با محکومیت سازمان امنیت و همکاری در اروپا روبرو شد که گفت معیارهای دمکراتیک در انتخابات رعایت نشده است.

با این حال به نظر می رسد بخش بزرگی از خشم جاری در خیابان ها متوجه نورسلطان نظربایف، سلف آقای توقایف، باشد که از زمان کنار رفتن از قدرت در سال ۲۰۱۹ پست قدرتمندی را در سطح امنیت ملی در اختیار داشته است.
او روز چهارشنبه در تلاشی برای آرام کردن معترضان از این پست کنار گذاشته شد.

معترضان شعارهایی علیه نظربایف سرداده اند و در عین حال ویدئویی از تلاش مردم برای ساقط کردن یک مجسمه برنزی از رهبر سابق در اینترنت منتشر شده است.

به گفته بخش "مونیتورینگ" بی‌بی‌سی به نظر می رسد این مجسمه که حالا برچیده شده در منطقه تالدی‌قورغان منطقه زادگاه آقای نظربایف قرار داشت.

پیشتر گزارش شد که کارکنان فرودگاه اصلی قزاقستان بعد از یورش معترضان مجبور به فرار شدند.

معترضان همچنین با تجمع در برابر دفتر شهردار در آلماتی، بزرگترین شهر کشور، نهایتا به آن یورش بردند. ویدئوهایی در شبکه های اجتماعی منتشر شده که بلند شدن دود غلیظ از ساختمان شهرداری را نشان می دهد و همزمان صدای تیراندازی شنیده می شود.

قنات تیمردنوف رئیس پلیس شهر گفت که "افراطی ها و رادیکال ها" به غیرنظامیان حمله کرده و صدها کسب و کار را غارت کرده اند.

در شهر آق‌تپه در غرب کشور علیه معترضان از دستگاه های آبفشان استفاده شد. همچنین گزارش هایی از پیوستن نیروهای امنیتی به معترضان در برخی نقاط منتشر شده است.

با این حال به دست آوردن تصویری روشن از آنچه در این کشور اتفاق می افتد دشوار بوده. وزارت کشور آماری از زخمی ها و کشته ها در میان ماموران امنیتی منتشر کرد، اما آمار مشابهی از کشته ها یا زخمی ها در میان معترضان ارائه نکرده است.

دولت برای پایان دادن به اعتراضات، که روز یکشنبه با دو برابر شدن بهای گاز مایع - که در این کشور به عنوان سوخت اتومبیل استفاده می شود - شروع شد، اقدامات دیگری انجام داده است.

علاوه بر برکناری آقای نظربایف از پست امنیتی، کل دولت استعفا داده است.
+37
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.