نگرانی از سویه ترکیبی «دلمیکرون»؛ مهمان ناخوانده جدید

دویچه وله :"دلمیکرون" ترکیبی از دو سویه از ویروس کرونا با نام‌های "دلتا" و "اومیکرون" است. کارشناسان می‌گویند این سویه جدید می‌تواند باعث موج جدید کووید در آمریکا و اروپا بوده باشد. علائم تشخیص ابتلا به این سویه دوگانه چیست؟

افزایش موارد ابتلا به سویه اومیکرون در کشورهای اروپایی توجه کارشناسان را به احتمال بروز موج جدید کووید-۱۹ معطوف کرده است.

در حالی که کارشناسان در حال شناخت سویه اومیکرون هستند تا راهبردهای پیشگیرانه در برابر آن را ترسیم کنند، سویه جدیدی توجه آن‌ها را به خود جلب کرده است.

کارشناسان معتقدند، این سویه جدید با نام "دلمیکرون" عامل سونامی کووید در ایالات متحده آمریکا و اروپا بوده است. آن‌ها می‌گویند، تشخیص "دلمیکرون" دشوار نیست، زیرا ترکیبی از دو سویه دلتا و اومیکرون است.
"دلمیکرون" چیست؟
از نظر کارشناسان، "دلمیکرون" یک واریانت جدید جهش‌یافته مانند آلفا و بتا نیست، بلکه ترکیبی از پروتئین اسپایک از دو واریانت بر سطح ویروس کروناست. همین ویروس دوسویه است که در کشورهای غربی به سرعت شیوع یافته است.

سویه دلتا علائم سختی از خود نشان می‌دهد و احتمال بستری شدن در بیمارستان بعد از ابتلا به آن بالاست. ابتلا به این سویه می‌تواند علائم درازمدتی مانند سرگیجه، درد مفاصل و ریزش مو به همراه داشته باشد.

اما وقتی از اومیکرون سخن می‌گوییم، این برداشت وجود دارد که این سویه نشانه‌های خفیف‌تری دارد. اگرچه این سویه سریع‌تر سرایت می‌یابد، اما علائم سخت و ریسک بستری شدن کمتری از خود نشان می‌دهد.

با این حال کارشناسان معتقدند که سویه اومیکرون می‌تواند بر قدرت دفاعی بدن و واکسن‌ها غلبه کند. نخستین علائم ابتلا به سویه اومیکرون گلودرد، سردرد و خستگی است.
علائم ابتلا به دوسویه "دلمیکرون" چیست؟
"دلمیکرون" که از پیوند سویه‌های "دلتا" و "اومیکرون" ویروس کرونا به وجود آمده، سرایت‌پذیری بسیار بالایی دارد که علائم سختی از خود نشان می‌دهد.

هنوز به پژوهش‌های متعددی نیاز است تا بتوان شناختی دقیق‌تر از طبیعت این سویه ارائه داد، اما به طور کلی علائم ابتلا به "دلمیکرون" کمابیش همانند سویه‌های مولد آن است.

مهم‌ترین علائم ابتلا به سویه "دلمیکرون" عبارتند از: تب بالا، سرفه‌های ممتد، از دست دادن حس‌های بویایی و چشایی، سردرد، آبریزش مداوم بینی و عفونت در گلو.

دکتر علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران ضمن تأکید بر سرعت بالای سرایت سویه ترکیبی "دلمیکرون" می‌گوید: «این احتمال وجود دارد که سویه دلتا و اومیکرون بتوانند ژن‌ها را با هم عوض کنند و واریانتی خطرناک‌تر از گونه‌های قبلی پدید آورند.»

کارشناسان در هر حالت بر گسترش کارزار واکسناسیون تأکید ورزیده‌اند.
+48
رأی دهید
-11

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.