بی بی سی :شکردخت جعفری، مخترع افغان در بریتانیا میگوید دومین اختراع خود را به عنوان اندازه گیری سه بعدی دوز اشعه برای درمان سرطان در "اتحادیه اروپا" به ثبت رسانده است. او در گفتگو با بیبیسی گفت که این اختراع سیستم سه بعدی دوزسنجی است که در داخل بدن بیمار سرطانی قرار داده میشود، وقتی بیمار تحت درمان رادیوتراپی قرار میگیرد، مقدار دقیق تشعشع دریافتی بدن بیمار را ثبت میکند و پزشکان معالج با خوانش آن، سنجش میزان اشعه دریافتی بدن بیمار را در مییابند.
او افزود که این اختراع در ادامه کار قبلی او است.
او دو سال پیش نیز اختراع دستگاه "دوزسنج" ثبت تششعات پرتو درمانی سرطان را در بریتانیا ثبت کرده بود. با استفاده از این دوزسنج که با استفاده از مهرههای ساده شیشهای ساخته، میتوان میزان اشعهای را که بیماران سرطانی در زمان رادیوتراپی دریافت میکنند، با دقت بسیار بالا و در بازه زمانی مناسب اندازهگیری کرد.
مسئولان مرکز تحقیقات دانشگاه ساری در جنوب لندن گفته بودند که طرح خانم جعفری در زمینه پرتو درمانی براساس تحقیقات پروفسور دیوید برادلی (David Bradly) انجام شده که در آن از فایبرهای شیشهای استفاده میشد. ولی انجام این روش در محیط کلینیکی عملی نبود.
او در مورد اهمیت این اختراع تازه گفت که در حال حاضر بین ۱۰ تا ۲۵ درصد بیمارانی که پرتو درمانی میشوند، درمان شان به خاطر دقیق نبودن میزان اشعه دریافتی موفق نیست که این دستگاه میزان خطا را به نصف کاهش میدهد.
او گفت که سه سال پیش برای ثبت آن اقدام کرده که به تازگی در اروپا ثبت شده است.
او افزود که این دستگاه در بیمارستانهایی امتحان شده است از جمله در تهران بر روی ۳۵ بیمار استفاده کردیم و در بریتانیا نیز در بیمارستان کوینز الکساندرا روی ۳۰ بیمار امتحان شده است.
او گفت که نتایج اولیه استفاده از این دستگاه "عالی" بوده است.
این مخترع میگوید گام بعدی، تولید صنعتی و عرضه به بازار است.
پرتو درمانی برای درمان دانههای سرطانی استفاده میشود. بعد از عمل جراحی، ممکن است سلولهایی سرطانی در محل باقی مانده باشند که با پرتو درمانی موضعی از بین برده میشوند. شکردخت جعفری، نفر اول از سمت راستخانم جعفری متولد ولسوالی سنگتخت ولایت دایکندی در مرکز افغانستان است.
درجه لیسانس خود را از دانشگاه علوم پزشکی تبریز ایران در سال ۱۳۷۹ گرفت.
او در سال ۱۳۸۹ با بورسیه سازمان بینالمللی انرژی اتمی افغانستان برای گذراندن دوره کارشناسی ارشد در رشته فیزیک پزشکی وارد دانشگاه ساری بریتانیا شد دوره دکتری خود را در مرکز فیزیک هستهای و تشعشع دانشگاه ساری بریتانیا گذراند.
شکردخت در سال ۲۰۱۶ برنده جایزه زنان در نوآوری در بریتانیا شد. این رقابت توسط "نهاد نوآوری بریتانیا" (Innovate UK's infocus awards) راه اندازی شده و هدف آن حمایت از زنانی است که میتواند الگو و الهامبخش سایر زنان باشند.
+37
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.