جادوگران به فوتبال زنان رسیدند؛ ادرار بچه، فضولات حیوانی و طلسم‌های کاغذی

شواهد نشان می دهد که جادو جنبل در ایران محدود به فوتبال مردان نمی شود و رقابت های زنان را هم تحت تاثیر قرار داده است.ایران وایر :سحر رضایی
اگر اخبار فوتبال و فدراسیون فوتبال ایران را در ماه‌های اخیر دنبال می‌کنید، حتما با کلیدواژه «جادوگری» برخورد کرده‌اید. اما شواهد نشان می‌دهد که جادو و جنبل در ایران محدود به فوتبال مردان نمی‌شود و رقابت‌های زنان را هم تحت تاثیر قرار داده است. رسانه‌های ایران  ۲۱آذر۱۴۰۰ از «اعتقاد مدیرعامل یک تیم در لیگ فوتسال زنان» به خرافات نوشته‌اند.

اما این اتفاق، حتی در فوتبال زنان هم تازگی ندارد.

در متن خبر آمده است که بازیکنان تیم مورد نظر گفته‌اند، مسئولین تیم‌ «کاغذهای کوچکی» که روی آن «اشکال و حروف مختلفی» وجود داشت، همراه با «اسم بازیکن و نام مادرشان» را در کیف و کوله بازیکنان می‌گذاشتند تا از این طریق، حریف‌ خود را طلسم کنند.

 آنچه در این گزارش می‌خوانید مروری بر وقایع عجیب و باورنکردنی سالیان اخیر در فوتبال ایران است؛ از مردان تا زنان و البته ایران‌وایر، روایت‌کننده خرافاتی است که در ایران رو به گسترش است و اعتقادی به آن‌چه در ایران جادوگری نامیده شده، ندارد.
کاغذهای نیم‌سوخته
لیگ برتر فوتسال زنان در دو گروه برگزار می‌شود. از هر گروه چهار تیم به دور نهایی صعود می‌کنند تا سوپر لیگ فوتسال را در فصل آینده تشکیل دهند.

به همین دلیل رقابت برای صعود، حساسیت ویژه‌ای دارد. «مجید رمضانی»، مدیرعامل شرکت تعاونی «جوان نصر فردیس» کرج در یکی از مهم‌ترین بازی‌های این تیم که مقابل پیکان تهران انجام شد، تلاش بازیکنانش در زمین را برای پیروزی کافی نمی‌دانست و دنبال روش‌های دیگری بود.

علاوه بر کشیدن شکلک‌ها روی کاغذ، او ایده ناگوار دیگری را هم به‌کار بسته است. پاشیدن یک محلول با اسپری روی صورت بازیکنان تیم خودی به منظور افزایش قوا!

البته جادوها اثر نکرد و در پایان این دیدار، تیم نصر ۴ بر ۱ شکست خورد. یکی از بازیکنان تیم نصر به ایران‌وایر گفته است که ماجرا به اینجا ختم نشده و مدیرعامل در بازی بعدی و پس از نتیجه تساوی، کاغذ‌هایی را در کیف بازیکنانش گذاشته است؛ کاغذهایی که بازیکنان معتقدند علامت‌های وِرد و جادو روی آن‌ها نقش بسته بود.

روی این اوراق که نصفش سوخته بود، نام بازیکن و نام مادرش دیده می‌شد.

این منبع آگاه به ایران‌وایر گفته که مدیرعامل نصر این دست اقدامات را در لیگ دسته یک نیز انجام داده است.

نزدیکان آقای رمضانی، مدیرعامل نصر فردیس او را فردی «بسیار معتقد و پایبند به مسائل دینی» معرفی می‌کنند و می‌گویند او معتقد است می‌تواند با رفتارهایش، «نیروی ماورایی» ایجاد می‌کند تا آینده را «تحت سلطه خود» بگیرد.
 پیشینه جادوگری در فوتبال زنان
اسفند ۱۳۹۹ رسانه‌های ورزشی با تیتر «جادوگری به فوتبال زنان هم رسید»، از ماجرایی عجیب در صفاییه اصفهان پرده برداشتند.

به گفته شاهدان در دیدار سپاهان اصفهان و شهرداری سیرجان در هفته دوم از دور نهایی لیگ برتر زنان، فردی بالای تپه‌ مشرف به ورزشگاه صفاییه اصفهان حضور داشت.

از آنجایی که تماشای فوتبال زنان برای مردان ممنوع است، ماموران حراست به سمت تپه رفته و آن مرد را پایین کشیدند. شاهدان در دست او «پلاستیکی با محتویات فضولات حیوانی» دیدند.

این فرد که دارای سابقه رمالی و جادوگری در فوتبال است و توسط کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال هم محروم شده بود، «علی گویینی»، همسر کاپیتان تیم زنان سیرجان «سهیلا نظام‌آبادی» است.

علی گویینی که به خاطر پاشیدن ادرار برای طلسم حریف، در لیگ دسته اول فوتبال مردان محروم شده بوده، در بازی‌های مهم خارج از خانه، تیم زنان سیرجان را همراهی می‌کرد.

یکی از مربیان شاغل در لیگ زنان به ایران‌وایر گفته است: «شغل آقای گویینی رمالی برای تیم‌های سیرجانی است. اولین بار است که مچش را گرفتند، اما من به چشم خودم سال‌ها پیش در بازی با یکی از تیم‌ها دیدم که او با فضولات حیوانات، اطراف زمین می‌چرخد.»

جادوگران مدعی هستند، وِرد خواندن روی فضولات حیوان و پاشیدن آن اطراف زمین، می‌تواند نتایج را تغییر دهد.

 حتی به نظر می‌رسد برخی مربیان و حتی رسانه‌ها در ایران، گویی باور دارند که نیروهایی خارج از زمین مسابقه وجود دارد که می‌تواند نتیجه بازی را تغییر دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان که به نهادهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی وابسته است،  روز ۹اسفند۱۳۹۹ در گزارشی با اشاره به پایین کشیدن علی گویینی از روی تپه نوشت: «بعد از این اتفاق سپاهان موفق شد، دو گل وارد دروازه نماینده سیرجان کند.»

به عبارتی، نتیجه را به صورت غیرمستقیم به حضور یک رمال مرتبط کرده است.

نیمه نخست با حساب ۳ بر ۲ به سود تیم سیرجانی خاتمه یافت، اما با شروع نیمه دوم بار دیگر گویینی روی همان تپه و این بار با لباس سیاه حاضر شد و دیگر برخوردی هم از طرف نیروی انتظامی صورت نگرفت.
جادوگری در فوتبال مردان
این روزها فدراسیون فوتبال ایران به دلیل ارتباطات با «امیر اسکندری»، تحت انتقادات رسانه‌ها قرار دارد.

«شهاب‌الدین عزیزی خادم» دارای با آقای اسکندری ارتباطات کاری و تجاری دارد. امیر اسکندری، از دوران مدیریت «منوچهر صالحی» وارد فوتبال شد و با چندین مربی مطرح برای جادو و طلسمات، همکاری کرد.

گفته می‌شود آقای اسکندری حتی در عزل و نصب‌های کنونی در فدراسیون فوتبال هم دست دارد و برخی سمت‌های کلیدی در فدراسیون و حتی پیرامون تیم ملی به اذن او صورت گرفت است.

رسانه‌های ایران در مورد دست داشتن او در میزان پاداش بازیکنان تیم ملی پس از پیروزی‌ در رقابت‌های انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر نیز خبر داده‌اند.

عدم حضور برخی مسئولان در ساختمان فدراسیون در روزهای خاص نیز طبق دستورالعمل اسکندری صورت می‌گیرد.

امیر اسکندری در فوتبال ایران ادعاهایی هم دارد؛ او می‌گوید در قهرمانی برخی باشگاه‌های فوتبال ایران طی ۱۵ سال اخیر نقش داشته است، ادعا می‌کند آقای عزیزی خادم با توصیه‌ها و توسل او به عناصر ماورا به ریاست فدراسیون رسیده و کرسی ریاست کنفدراسیون فوتبال آسیا را برای خودش پیش‌بینی کرده است.

تا قبل از امیر اسکندری و علی گویینی، «فرشید گرائیلی» از بقیه جادوگران و طلسم‌کنندگان سرشناس‌تر بود. او در دهه نود با بسیاری از ملی‌پوشان و مربیان مطرح فوتبال در ارتباط بود. یکی از این مربیان، پسرعموی خودش بود که با تیم صنعت ساری در جام حذفی، دو تیم لیگ برتری ملوان و پیکان را حذف کرد.

فرشید گرائیلی به «مهدی رحمتی» هم اشاره کرد و گفت نیرویی در من بود که منتقل می‌کردم و او دیگر گل نمی‌خورد. البته مهدی رحمتی در مصاحبه با خبرآنلاین، ارتباط با آقای گرائیلی را تکذیب کرد.

فرشید گرائیلی هم در پاسخ به هفته‌نامه همشهری تماشاگر گفت: «دورانی که این دروازه‌بان با من بود، هر جا می‌رفت مرا می‌برد. بلیت می‌گرفت که در تمام سفرها همراهش باشم. در هتلی که تیم اقامت داشت، برایم اتاق رزرو می‌کرد.»

آن زمان، با این وقایع و مصاحبه‌ها، مانند شوخی و لطیفه برخورد می‌شد. اما حالا دیگر بحران جادو و جنبل چنان بر فوتبال ایران سایه انداخته که نه کسی آن را انکار می‌کند و نه برخوردی برای مقابله با آن صورت می‌گیرد.
+2
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۰
    Esperanto - لندن، انگلستان
    تعجب نداره. جامعه مانند یک سیستم عمل میکنه وقتی در جامعه ای برای آمدن باران نماز میخونند از فوتبالش انتظار چی میشه داشت؟ واقعیت اینه اکثر افرادی که ورزش کارند یا مرتبط با اون هستند سطح تحصیل پایینی دارند و مساعد اینگونه مسائل هم هستند
    0
    4
    ‌پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.