لزوم سم‌زدایی بدن بعد از تزریق واکسن کرونا؛ افسانه یا واقعیت؟

تعداد زیادی از مردم به‌دنبال اطلاعاتی در مورد چگونگی سم‌زدایی بدن از واکسن کووید ۱۹ پس از دریافت آن هستند، زیرا می‌ترسند این واکسن اثرات مضری داشته باشد. اما آیا این واکسن بدن را واقعا دچار سمیت می‌کند؟

به‌گزارش مدیکال‌نیوز تودی؛ تا‌به‌حال اینفلوئنسرهای رسانه‌های اجتماعی پیشنهادهایی را برای سم‌زدایی بدن پس از دریافت واکسن کووید ۱۹ از حمام سم‌زدایی گرفته تا رژیم‌های غذایی مختلف سم‌زدایی ارائه داده‌اند. رژیم‌های سم‌زدایی شامل پیشنهادهایی مانند مصرف غذاهای پرچرب بعد از تزریق واکسن، در کنار استفاده زیاد از مکمل‌ها، از جمله زینک و ویتامین‌های C و D است. برخی حتی پیشنهاد حجامت کردن محل تزریق را داده‌ا‌ند.

برخی از ادعاهای دیگر مصرف دوزهای ایورمکتین و هیدروکسی‌کلروکین را برای جبران تأثیر واکسن کووید ۱۹ توصیه می‌کنند.

به‌نظر می‌رسد که بیشترین میزان تقاضا برای سم‌زدایی واکسن از سوی افرادی است که با اکراه واکسینه شده‌اند.

یکی از باورهای نادرست در مورد واکسن‌های کووید ۱۹ این است که واکسن‌می‌تواند باعث اوتیسم شود. یا حتی این واکسن‌ها حاوی فناوری نانو هستند که قادرند کنترل رفتار انسان را به‌دست بگیرند. همچنین "سمی بودن" فلزات سنگین از جمله جیوه در واکسن‌ها به‌خصوص برای کودکان، ادعایی است که افراد مخالف واکسیناسیون از مدت‌ها قبل از تولید واکسن‌های کرونا مطرح کرده‌اند.

پروفسور مارتین باخمن، استاد ایمونولوژی دانشگاه برن در سوئیس، می‌گوید: «فلزات سنگین، البته سمی هستند، اما این خطر بستگی به دوز آنها دارد. میزان این فلزات در واکسن‌ها به‌هیچ‌وجه به‌اندازه‌ای نیست که بتوان آنها را خطرناک قلمداد کرد. ضمن این که می‌توان گفت عوارض کووید ۱۹ بسیار خطرناک‌تر از فلزات موجود در واکسن‌ها است.»

وی با اشاره به اینکه روش‌‌های سم‌زدایی مدت‌هاست که بخشی از جنبش ضد واکسن بوده است، تاکید می‌کند: «در حال حاضر ۷.۴ میلیارد دوز از واکسن‌های مختلف برای کووید در سراسر جهان تجویز شده است و بسیاری از آن‌ها واکسن‌های mRNA هستند. بنابراین اگر قرار بود بدن با واکسن‌ها دچار سمیت شود، اتفاقات نامطلوب زیادی تا به حال رخ می‌داد؛ چیزی که تا‌به‌حال شواهدش آشکار نشده است.»

بنا بر اعلام سایت حقیقت‌سنجی Politifact، فناوری mRNA از دهه ۱۹۹۰ وجود داشته و اگرچه این اولین بار است که به‌طور گسترده در واکسن‌ها استفاده می‌شود، اما مدت‌هاست که ایمنی آن ثابت شده و هیچ سمیتی برای بدن ندارد. این فناوری همچنین برای درمان بیماری‌هایی از جمله سرطان بسیار نویدبخش است.
+7
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.