نظرات مردم درباره حوادث بعد از مرگ خامنه‌ای

وبسایت «رادیو زمانه»، در یک نظرسنجی، سناریوهای مربوط به آینده رژیم ایران پس از مرگ علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را مورد بررسی قرار داده است.
 
در این نظرسنجی، پرسش‌های متعددی از این جمله مطرح شد: «آیا رهبری نظام و نهادهای مرتبط با ولایت فقیه بعد از مرگ خامنه‌ای به پسرش مجتبی واگذار خواهند شد یا ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری کنونی، وارث آن‌ها خواهد بود؟ آیا دوران گذار پس از خامنه‌ای، تنش‌آلود خواهد بود؟»
 
این پرسش‌ها همزمان با بروز تحولی آشکار در محتوای شعارهای سر داده شده از سوی تظاهرکنندگان ایران در تجمعات مطرح شده است. چراکه در گذشته، از تعرض به شخص خامنه‌ای در شعارها خودداری می‌شد اما پس از تظاهرات آبان 98 در پی افزایش ناگهانی بهای بنزین و سخنان خامنه‌ای که خواهان احیای کمیته‌های انقلاب در شهرها و ایجاد شبه‌نظامیان طرفدار برای سرکوب هرگونه تظاهرات بود، دگرگونی بنیادین و سریعی در شعارها به وجود آمد و شعار «مرگ بر خامنه‌ای» بر سر زبان‌ها افتاد.
 
بر اساس مطالعات و گزارش‌ها، این شعار به صورت شعار اساسی اعتراضات درآمده و از سوی همه تظاهرکنندگان و بویژه اعتراضات به بی‌آبی در هفته‌های گذشته سرداده شد که در اهواز و استان‌های چهارمحال بختیاری ، لرستان و أصفهان علیه سیاست‌های آبی رژیم در ساختن سد و برگرداندن مسیر رودخانه‌ها برپا شد.
 جانشین خامنه‌ای کیست؟بر اساس نظرسنجی رادیو زمانه که در فاصله 9 تا 19 نوامبر 2021 اجرا و 1877 نفر را شامل شد که 61% این تعداد در ایران بودند و 39% آن‌ها در خارج ازکشور بسر می‌برند، 36.5% نمونه‌های آماری، مجتبی خامنه‌ای را جانشین محتمل پدرش دانستند در حالی که به نظر 23% از نمونه‌ها، ابراهیم رئیسی، جانشین خامنه‌ای خواهد بود.
 
پیش‌بینی ناآرامی در حالی که 47.5 درصد گفته‌اند، مرگ خامنه‌ای با موجی از اعتراضات خیابانی همراه خواهد بود، 36.5 درصد بر این باورند که با مرگ رهبر جمهوری اسلامی اتفاق مهمی رخ نخواهد داد.
 
اکثریت قریب به اتفاق مشارکت کنندگان در این نظر سنجی بر این باور بودند که سپاه پاسداران ایران در مرحله گذار پس از مرگ خامنه‌ای، بازیگر اصلی خواهد بود، در حالی که تنها 5 درصد پاسخ دادند که رهبری آینده نظام، بر مبنای شورایی (شورای فقیهان به جای ولی فقیه) اداره خواهد شد.
 
دیگر پیش‌بینی‌ها به نظر برخی نمونه‌های آماری، یکی از روحانیون نزدیک به خامنه‌ای، رهبر آینده خواهد بود، در حالی که جمعی دیگر از آن‌ها گفتند «رهبر ممکن است یک روحانی جوان، گمنام و ظاهراً اصلاح‌طلب و وفادار به سپاه، مجتبی خامنه‌ای و روسیه باشد.»
+99
رأی دهید
-20

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا

    متن بالا مشکوک است! کاملا مشخص است که زمینه را برای دور زدن قانون اساسی فراهم می کنند! بی بی سی دنبال »رهبر« می گردد! در قانون اساسی »رهبر« نداریم، بلکه » ولی فقیه« منتخب مجلس خبرگان داریم، .....
    9
    143
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا

    در ضمن نظر سنجی بر اساس پرسش های مشکوک نموداری غلط از افکار عمومی بدست می دهد، مانند اینکه از بچه ای که تخم مرغ نمی خورد بپرسیم، تخم مرغ می خواهی یا زهر مار ! روشن است که بچه تخم مرغ را انتخاب می کند!! ایران آینده یک جمهوری خواهد بود، یک رییس جمهور هر چهارسال یکبار، مخارج آن هم برای کشور خیلی کمتر است، زنده باد دموکراسی و نظرات جور و واجور!
    5
    93
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    arian1 - ابادان، ایران
    به نظر من جانشین خامنه ای لواط کار، آخوند رئیسی است چون این شخص مانند خامنه ای در آدم کشی و جنایت همانند یکدیگر عمل می کنند و چون حالا به قول خودشان حکومت را یک دست کزده اند و دیگر مخالفانی در جبهه اصلاح طلبان ندارند به احتمال زیاد رئیسی را بعنوان جانشین خامنه ای انتخاب می کنند
    54
    71
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    kakolzari - لندن، انگلستان

    مهم نیست که رهبر بعدی چه کسی است. هرکه هست منتخب مردم‌نیست و دنباله استبداد سنتی در ایران است.
    5
    110
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد

    در واقع هیچ فرقی نمی کنه چه کسی سکاندار این حکومت بشه. مشکل اصلی تمامیت این حکومته که باید زیر و رو بشه. خانه از پای بست ویران است, خواجه در بند نقش ایوان است.
    3
    107
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان

    هیچ آینده خوب و روشو بهتر از این ملاها ندارم. اما بعد از خامنه ای تمام ملاها و سپاهی ها مجبور به ایجاد روابط خوب با غرب خواهند بود. چون ادامه این روند منجر به نابودی تمام رژیم و کشور خواهد بود.و شاید سر خامنه ای را زیر آب ببرند تا از این وضعیت رها یابند. بعد از این رژیم ایرانی وجود نخواهد داشت و امروز تمام موافقین و مخالفین رژیم در تلاش هستند تا به نوعی این رژیم ادامه یابد و از تجزیه و نابودی ایران جلوگیری شود. رفتاری که با ملتهای غیر فارس در طول 100 سال داشته اید هیچ انتظار نداشته باشید ترک و کرد و عرب و بلوچ و ترکمن برای ادامه این روند و توهین و تمسخر و بی عدالتی دوباره با شما در یک کشور آینده خود را خراب کنند.
    72
    21
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد

    [::sahandogli - لندن، انگلستان::] شما در کامنت خودت صحبت از توهین و تمسخر و بی عدالتی کردی که درست و به جاست. ولی به عنوان یک ایرانی افتخار می کنم به اینکه ما ایرانی ها به این حد از شعور اجتماعی رسیدیم که به محض آگاهی از این مسئله که هموطنان ما در آذربایجان و در دیگر استانها گله مند از بعضی شوخی ها و مزاح در باره خود که البته از ابتدا کار درستی نبود, از تکرار این رفتار نادرست خودداری میکنن. بی عدالتی هم مسئله ای نیست که مختص استان خاصی باشه. تمامی ما ملت ایران امروز با وجود حکومت اسلامی از بی عدالتی, ظلم و فساد در عذابیم. مثلی هست که میگه: برای اینکه شپش به یقه ات افتاده پیراهنتو پاره نکن. حکومت اسلام شپشیه که فعلا به یقه مملکت ما افتاده, باید برای این انگل مخرب راه حلی پیدا کرد تا همه ایرانی ها اینده بهتری برای خود بوجود بیارن.
    1
    25
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Momiji - توکیو، ژاپن
    خامه عنی سر واموندشو بذاره زمین و سقط بشه ، بی شک کسی نیست که در قد و قواره او بتونه راهش رو ادامه بده و اگر هم کسی رو سپاه و مجتبی و بیت بتونن اَلَم کُنن ، یه امر بر و تو سریخور باید باشه و فکر نمیکنم کسی اونقدر ذلیل باشه که بخواد ننگ توسریخوردن رو بپذیره ولی خوب عنوان رهبری رو داشته باشه!! احتمال زیاد بعد از مرگ این جونور سپاه کودتا میکنه و یک حکومت کاملاً نظامی سر کار میاد ، مثل اونچیزی که در میانمار و سودان امروز
    9
    15
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Momiji - توکیو، ژاپن
    ....در جریان هست ! یا حکومت نظامیان در آرژانتین نزدیک به نیم قرن پیش که اکثر مخالفان مفقود میشدند و یک حکومت کاملاً دیکتاتوری نظامی قدرت رو در دست داشت!
    10
    11
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    Darknet - لندن، انگلستان
    چیزی که شما نوشتید اصلا نظرات مردم نیست. خیلی ها به دنبال حکومت پارلمانی با یک ریس جمهور و عده بزرگی در ایران به دنبال سیستم شاهنشاهی هستند. این افراد در کجای چارت شما قرار دارند؟ این یک مغز شویی برای جلوگیری از دموکراسیه. این نظر سنجی در کجا و به چه صورت انجام شده؟
    1
    15
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::sahandogli - لندن، انگلستان::]. خواب عثمانی! منظور تو از صد سال گذشته، از زمان سقوط قجر است، و معنی حرف های چرند تو این است که یا به قاجار برگردید، یا تجزیه! این است وطن پرستی تو؟ اکنون برای ما روشن شد که چرا ایران عقب افتاده نگه داشته شد که قجر حکومت کند، مگر نمی فهمی که مردم از شما و خاندان شما به خاطر جنایات شما متنفر شدند؟ مشکل شما با »هر ایرانی یک رای چیست«؟
    2
    11
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Attila14 - استکهلم، سوئد
    بیایید قبول کنیم که یک اسم امتحان پس داده ای درون همه ما ایرانیها هست!. هم پدر وهم پسر با خلوص قلب ایرانرو ساختن!. بگذاریم نوه موقتا شروع کنه بدون هرج ومرج رجویها و اشغالای کمونیست تا متمدانه برسیم به اینکه اکثریتمون چی میخواد!. ضمنا:خواهشا نگین من سلطنت پرستم؍ من هر کی رو که خدمت کرده میپرستم
    5
    13
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    [::sahandogli - لندن، انگلستان::]. نظرت هم مثل خودت اشتباهه. خودت میدونی چرا اشتباهی؟ چون هنوز فکر میکنی فارس و غیر فارس داریم. بخوای هم مینشینم باهات تا فردا بحث میکنم. من زیاد عقب نمیرم، ولی چون گفتی ١٠٠ سال، میخوام بهت بگم مشت نمونه خرواره. همین رفقای قاجار شما برای هفت پشت ایران بس بوده
    1
    8
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    بهترین حادثه‌ای که پس از گور به گور شدن و دفن این گدا علی اتفاق خواهد افتاد اینست که یک آبریزگاه به توالت‌های کشور افزوده خواهد شد.
    4
    13
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    rey kasravi - لندن ، انگلستان
    [::sahandogli - لندن، انگلستان::]. قلی سهند عزیز من شخصا ترسی از تجزیه شدن ایران ندارم و وقتی به حوادث اخیر دو قرن گذشته و سیر پیشرفت انسان ها نگاه می کنم به این ایمان دارم که انسان باید آزاد باش تصمیم بگیر در کجا و در کنار کی زندگی کنه و به کجا خودش و وابسته و ساکن بدونه و بنامه و این اساس طبق شعور اجتماعی افراد شکل می گیره یا از بین‌می ره یعنی شعور اجتماعی ایرانی قرن بیستم تصمیم می گیره آیا خودش و جز از ایران بدونه با نه .
    0
    0
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::Attila14 - استکهلم، سوئد::]. اگر در ایران دموکراسی باشد، هم مریم رجوی و هم کمونیست ها و هم سلطنت طلب ها و هم همین هواداران جمهوری اسلامی خواهند بود، چه کنیم؟ همه هم ایرانی هستند، چگونه می خواهی آنها را حذف کنی؟ زندان؟ شکنجه؟ اعدام در گورهای دسته جمعی؟ فراری دادن از کشور؟ آنوقت اسم ان نظام چه خواهد بود، نظام »خدمت« به مردم؟ خودت یک رای بیشتر خواهی داشت؟
    0
    1
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::Attila14 - استکهلم، سوئد::]. من تردیدی ندارم که ان پدر و پسر که روحشان شاد غم و غصه ی ایران را خوردند، ولی چرا کشور اینجوری شد؟ نوه شان می گوید دموکراسی لازم است، دموکراسی هم آزادی مردم، حالا این مشکل خودت را چه جوری می خواهی حل کنی، با احترام تمام به توی ایرانی عزیز، چند پرسش بود که باید می شد!
    0
    1
    یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد
    [::azadi2011 - تورنتو، کانادا::]. دوست عزیز در یک حکومت دمکراتیک کسی حذف یا تبعید نمیشه. ما برای همین در حکومتهای دمکراتیک آزادی احزاب و تشکلات سیاسی داریم. سلطنت طلبها, مجاهدین , چپها و حتی حزب الهی ها در آینده ایران حق تشکیل حزب و شرکت در انتخابات دارند. دمکراسی یعنی همزیستی انسانها با صلیقه های سیاسی مختلف در کنار هم.
    1
    2
    دوشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد
    منظورم سلیقه بود, ملالغتی ها بنده رو ببخشن.
    0
    0
    دوشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد::]. پاینده باشی گرامی، پس زنده باد دموکراسی( با احترام به حقوق مردم )!
    0
    0
    دوشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Attila14 - استکهلم، سوئد
    [::azadi2011 - تورنتو، کانادا::]. منظور حذف گروههایی نبود! بلکه کسانی که معتقدن دید و ایده خودشون درسته وبس!. دو سه بار تو ۳۰ سال اخیر اتفاقی در خیابان مجاهدین نگهم داشتن تا عکس و مدارک شکنجه ج ا رو نشون بدن و وقتی متوجه شدن ایرانیم شروع به بحث کردن و نه و اینور و نه اونو که مسلمه که مسعود رهبر ایران میشه و مریم رییس جمهور!. بازومم رو هم چسبیده بودن تا نرم و بذاق دهنشون پرت میشد تو صورتم
    0
    1
    ‌سه شنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.