مسعود قرهخانی، ایرانیتبار نروژی و رئیس پارلمان نروژدویچه وله :با رای اکثریت نمایندگان مجلس نروژ یک سیاستمدار ۳۹ ساله متولد تهران به عنوان رئیس جدید پارلمان انتخاب شد. مسعود قرهخانی در سن پنج سالگی همراه با خانوادهاش به نروژ مهاجرت کرد و از سال ۲۰۱۷ نماینده پارلمان است.
پارلمان نروژ (استورتینگ) که اکثریت کرسیها آن در اختیار نمایندگان حزب سوسیال دموکرات کارگر است در نشست پنجشنبه ۲۵ نوامبر (پنجم آذر) مسعود قرهخانی را به عنوان رئیس جدید این نهاد انتخاب کرد.
این سیاستمدار ۳۹ ساله سال ۱۳۶۱ (۱۹۸۲ میلادی) در تهران متولد شد و پنج سال بعد همراه خانوادهاش به اسکاندیناوی مهاجرت کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، مسعود قرهخانی جانشین اوا کریستین هانسن، رئیس پیشین پارلمان که چند روز پیش کنارهگیری کرده شده است.
هانسن به ظن استفاده ناموجه از یک آپارتمان مخصوص نمایندگان پارلمان در اسلو به شدت تحت فشار قرار گرفته بود و سرانجام مجبور به استعفا شد.
بنابر این گزارش مسعود قرهخانی که از سال ۲۰۱۷ عضو پارلمان نروژ است با تکیه زدن بر مسند ریاست آن در جایگاه دومین مقام ارشد این کشور پس از پادشاه نروژ، هارالد پنجم قرار گرفته است. از مهاجرت تا ریاست پارلمان این سیاستمدار سوسیال دموکرات پیش از این ریاست کمیته مهاجرت حزب کارگر را بر عهده داشته و از استان بوسکرود به عنوان نماینده به پارلمان راه یافته است.
قرهخانی روز گذشته در یادداشتی که در صفحه شخصی خود در فیسبوک منتشر کرد نوشته که او و خانوادهاش پس از یک سفر طولانی در حالی وارد نروژ شدهاند که یک دلار بیشتر پول نداشتهاند.
او همچنین نوشت که وظیفه خود به عنوان رئیس استورتینک را همکاری با نمایندگان پارلمان و اعضای دولت برای بازسازی اعتماد عمومی میداند که کاری دشوار خواهد بود اما لازمه حفظ دموکراسی نروژ است.
مسعود قرهخانی با اشاره به تولد خود در تهران در آغاز دهه شصت خورشیدی میگوید او متعلق به نسلی از ایرانیان بوده که به ایرانی دموکرات و آزاد امید داشتهاند اما انقلاب اسلامی سال ۵۷ برای آنها نه دموکراسی به ارمغان آورد نه رفاه.
+129
رأی دهید
-15
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۴
grizzly - برلین، آلمان
بالخره صبح دولتش دمید!!
36
9
جمعه ۵ آذر ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۹
حق گو لندن - لندن، انگلستان
گرچه یکم خالی بند است اما باعث افتخار است که یک پناهنده در خارج به این مقام برسد .
23
34
جمعه ۵ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۳
پنجاه و هفت - ریو، برزیل
مسلمون حکومت رو به دست بگیره خطرناکه. تسلیت
41
20
جمعه ۵ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۴
Dermis - لندن، انگلستان
[::پنجاه و هفت - ریو، برزیل::]. از کجا میدونی مسلمونه؟ جایی ندیدیم کفته باشه مسلمون هست و معتقد به اسلام. اسلام نژاد و قومیت نیست یک اعتقاد هست.
10
26
جمعه ۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۴
هانی - اسلو، نروژ
بنده قضایا رو جوری دیگه ای می بینم. آیا اَگه یک هلندی رییس پارلمان نروژ می شد , هلندی ها خوشحال میشدن و جارو جنجال میکردن؟ یا هلندی ها بهش متلک مینداختن یا ناراحت میشدن؟ در بدترین حالت میگفتن موفقیتش حاصل تلاش خودش هست . یا بهش تبریک می گفتن . ولی ما سعی میکنیم تخریبش بکنیم. آقا جون طاقت نیکی نداری بد مکن! ما تناسبات رو کنار هم گذاشتیم این آقا دروغ گفته! حالا این هم چرندیات از ملا رو می شنویم. این هم بالاش. تاکید میکنم همه خوش نویسیم. همه خوش سُخنیم. خوش فرمونیم. تا موقعی که مسافر از خودمون نباشه.مسافر خودی باشه دهنشو سرویس میکنیم. بنده بهش تبریک میگم.
9
39
جمعه ۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۷
hamidesabz - لندن، انگلستان
تبریک به این آقا، امیدوارم که با یک عملکرد خوب باعث بهبود بیش از پیش زندگی مردم نروژ بشود و مراقب باشد که هیچوقت بستری برای شیوع بی عدالتی و یا تبعیض در جامعه نروژ شکل نگیرد.
5
25
جمعه ۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۵
Liberte - ارومیه، ایران
پس گفته می شد که ما چون از خاورمیانه ایم در غرب نمی تونیم پیشرفت کنیم و در تبعیضیم؟!!
7
15
جمعه ۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۵
Liberte - ارومیه، ایران
تو ایران پیشرفت و تحرک اجتماعی خیلی سخته. رییس جمهور یا رییس مجلس و نماینده مجلس که سهله، روسای ادارات و سازمانها و معاونینشون همه از خودی ها و از یک دامنه محدود و تقریبا از پیش تعیین شده اند. حتی کارمند جز شدن هم گرچه برای خارج از اون مجموعه اشون هم میشه ولی برای افرادی هست که بتونند چاپلوسی کنند؛ وفاداریشونو ثابت کنند و لازم نیست سواد درست و حسابی هم داشته باشند.
7
13
جمعه ۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.