نهادهای اطلاعاتی اسرائیل: واشینگتن با «خواسته‌های برجامی» تهران موافقت می‌کند

العربیه :در آستانه ازسرگیری مذاکرات احیای «برجام»، «هاآرتص» گزارش داد که «نهادهای اطلاعاتی اسرائیل» پیش‌بینی کرده‌اند که نمایندگان ایران به سختی بر مواضع خود پافشاری کرده و درصدد کسب امتیازات بیشتری از کشورهای غربی باشند اما ایالات متحده که به‌صورت مستقیم در این مذاکرات حضور ندارد، برای نهایی کردن این توافق، «تقریبا با همه خواسته‌های ایران موافقت خواهد کرد.»

روزنامه «وال‌استریت ژورنال»، جمعه، 19 نوامبر، در گزارشی نوشته بود که ایران در حالی به میز مذاکرات وین باز می‌گردد که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده این کشور، بیش از 11 برابر حد مجاز ذکر شده در توافق برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام» است. این ذخایر شامل مقادیر زیادی از اورانیوم 20 و 60 درصد غنی‌سازی شده است.

«هاآرتص» یک‌شنبه، 21 نوامبر، در گزارشی با اشاره به «بدبینی مقامات سیاسی و نظامی اسرائیل» از مذاکرات پیش‌روی ایران و کشورهای 1+4، به افزایش مجدد بودجه نظامی اسرائیل برای مقابله با ایران اشاره کرد و گفت، نفتالی بنت، نخست‌وزیر این کشور درنظر دارد از رشد احتمالی تولید ناخالص داخلی اسرائیل تا پایان سال آینده، برای افزایش بودجه دفاعی این کشور استفاده کند.

نخست‌وزیر، وزیر دفاع و وزیر امور مالی اسرائیل در تابستان سال جاری به توافق رسیده بودند که بودجه دفاعی این کشور را به 18.7 میلیارد دلار افزایش دهند. این عدد به جز کمک نظامی سالانه آمریکا به ارزش 3.8 میلیارد دلار است.

به گفته «هاآرتص» بخش بزرگی از این مبلغ برای مقابله با «دایره سوم» اختصاص خواهد یافت. «دایره سوم» اصطلاحی است که معمولاً بر روی خطرهای شکل گرفته از سوی ایران اطلاق می‌شود.

اسرائیل به صورت آشکار مخالفت خود را با برجام اعلام می‌کند اما نفتالی بنت به جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا وعده داده بود تا برخلاف بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل، کمپین‌سازی آشکاری علیه توافق هسته‌ای با ایران نکند.

از سوی دیگر تل‌آویو اعلام کرده که در حال بررسی «طرح جایگزین» مقابله با ایران، درصورت شکست مذاکرات وین است.

ایالات متحده هنوز به طور رسمی جزئیات «گزینه‌های جایگزین برای برجام» را مطرح نکرده است، و کماکان تاکید می‌کند که «مسیر دیپلماتیک» را بهترین راه برای «جلوگیری از جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران» می‌داند.

با این وجود، جو بایدن، در ماه اوت در واشینگتن به نفتالی بنت وعده داد که اگر تلاش‌ها برای احیای برجام با شکست مواجه شود، ایالات متحده «گزینه‌های دیگر» را هم بررسی خواهد کرد.

دور جدید مذاکرات اتمی وین میان ایران و کشورهای 1+4 قرار است در 29 نوامبر جاری برگزار شود. این مذاکرات در ژوئن گذشته و پس از روی کار آمدن ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری جدید ایران متوقف شد.
+13
رأی دهید
-22

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۱
    مسعود راستگو - تهران، ایران
    آمریکا به نظر میاد دو تا گزینه بیشتر نداره. یا همین روال ادامه پیدا میکنه و ایران به بمب میرسه یا جام زهر مینوشه و شروط ایران رو قبول میکنه. دومی محتمل تره منتها نه به این زودی. تامل میکنه و یک قدمی رسیدن ایران به بمب شروط رو قبول میکنه تا مخالفان توافق هم راضی به این کار بشن. ایران هم تنها گزینه ش شتاب برای غنی سازی بیشتره.
    0
    1
    دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.