سپاه پاسداران یک کشتی خارجی را در خلیج فارس توقیف کرد

دویچه وله :سپاه پاسداران اعلام کرده یک کشتی خارجی را به اتهام "حمل سوخت قاچاق" در آب‌های شهرستان پارسیان در استان هرمزگان توقیف کرده است. گفته شده این کشتی یازده خدمه دارد. کشور مالک و تابعیت خدمه هنوز مشخص نشده‌اند.

رسانه‌های ایران روز شنبه ۲۹ آبان (۲۰ نوامبر) به نقل از احمد حاجیان، فرمانده ناوتیپ ۴۱۲ ذوالفقار شهرستان پارسیان از توقیف یک کشتی خارجی در آب‌های خلیج‌فارس خبر دادند. گفته شده این کشتی یازده خدمه داشته و "حامل سوخت قاچاق" بوده است.

حاجیان در سخنان خود به تابعیت خدمه کشتی و همچنین کشور مالک اشاره‌ای نکرده است. او گفته بعد از بازرسی این شناور "بیش از ۱۵۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق" کشف شده است. خدمه این کشتی بازداشت شده و به حوزه قضایی شهرستان پارسیان معرفی شده‌اند.

همچنین از اظهارات حاجیان مشخص نیست این کشتی در چه تاریخی توقیف شده است.

با این حال خبرگزاری آلمان در گزارشی نوشته کشتی توقیف‌شده با پرچم پاناما در حرکت بوده است.

در ماه‌های اخیر تنش در آب‌های جنوبی ایران شدت گرفته است. نیروهای سپاه اکتبر امسال یک نفتکش با پرچم ویتنام را در خلیج عمان توقیف کرده و به بندرعباس منتقل کردند. خبر توقیف این نفتکش با نام "ام وی ساوتیس" ابتدای ماه نوامبر در حالی منتشر شد که مقامات سپاه و رسانه‌های داخلی ایران اطلاعات ضد و نقیضی را در باره توقیف این نفتکش مطرح کردند.

سپاه در ابتدا اعلام کرد آمریکا این نفتکش را که حامل نفت ایران بوده، در آب‌های عمان "سرقت کرده" و با "انتقال محموله نفت آن به یک نفتکش دیگر آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کرده است." در بیانیه‌ای که توسط سپاه منتشر شد گفته شده بود نیروهای سپاه موفق شده‌اند این نفتکش "بازپس بگیرند.

مقامات آمریکایی این روایت را "نادرست" خوانده و آن را رد کردند. در پی این تکذیبیه مقام‌های جمهوری اسلامی در روایتی جدید مدعی شدند دزدان دریایی در پی ربودن نفتکش ویتنامی حاوی نفت ایران بوده‌اند و آمریکا نیز از آنها حمایت کرده است.

سپاه پاسداران در نهایت با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد نفتکش ساوتیس را پس از تخلیه نفت آن در بندرعباس، آزاد کرده است.

توقیف نفتکش‌ها در آب‌های جنوبی ایران در حالی شدت گرفته که ایران پس از کشمکش‌های فراوان حاضر به بازگشت به  مذاکرات احیای برجام در وین شده است. دوره ششم این مذاکرات خردادماه امسال در وین به پایان رسید و مقامات جمهوری اسلامی با به تعلیق درآوردن آن، ادامه مذاکرات را به تشکیل دولت جدید در ایران موکول کردند. پس از تشکیل دولت جدید نیز ابراهیم ر‌ئیسی برجام و توافق‌ هسته‌ای با غرب را جزو اولویت‌های دولت خود ندانسته و گفت با این حال برای احیای برجام تلاش خواهد کرد.

آمریکا و کشورهای غربی جدیت ایران را برای ادامه مذاکرات برجام مورد تردید قرار داده‌اند.

دور هفتم این مذاکرات قرار است با حضور نمایندگان ایران و کشورهای عضو برجام و حضور غیرمستقیم نمایندگان آمریکا در روز هشتم آذرماه در وین برگزار شود.
+26
رأی دهید
-57

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    arian1 - ابادان، ایران
    سپاهیان تروریست و قاچاقچی حالا دزد های دریایی شدند، زیاد هم عجیب نیست چون ماهیت اصلی خودشان را بهتر نشان می دهند.
    57
    42
    شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.