خوردن ملخ در آسیای شرقی موضوع تازه و عجیبی نیست، اما زمانی که میشنویم که اروپا هم ملخ را به فهرست غذای تایید شده این بلوک اضافه کرده، متعجب میشویم. گویا اتحادیه اروپا برای رسیدن به زراعت و رژیم پایدارتر این خوراک را انتخاب کرده است.
به گزارش فرادید؛ به اعتقاد اتحادیه اروپا، خوردن یک حشره برای انسان، نه تنها بی ضرر است، بلکه برخی از حشرات سرشار از پروتئین هم هستند. البته این دومین باری است که این اتحادیه این موضوع را مطرح میکند.
پیش از این هم در ژوئن سال جاری آرد لارو خشک سوسک زرد تایید شده بود.
از طرفی عدهای مدعی اند که اتحادیه اروپا قصد دارد به زودی جیرجیرک خانگی را هم به وعده غذایی شهروندانش اضافه کند.
حشرات، منابع مغذی!کمیسیون اروپایی که ملخ مهاجر را به عنوان یک غذای خوراکی اعلام کرده، گفته که ملخ به عنوان اسنک یا یک ماده غذایی به اشکال خشک یا منجمد که بالها و پاهایش جدا شده یا به شکل پودر عرضه خواهد شد.
طبق اعلام سازمان ایمنی غذای اروپایی، گونه بالغ ملخ مهاجر سرشار از پروتئین بدون هیچ نگرانی ایمنی است، با این حال ممکن است باعث واکنش آلرژی مردم به سخت پوستان، مایت و نرم تنان شود.
سازمان ایمنی غذای اروپا، این تصمیم را پس از درخواستهای مکرر یک شرکت هلندی به نام Fair Insects BV، که پرورش دهنده حرفهای کرم غذایی، جیرجیرک و ملخ است، گرفت.
سرمایهگذار این شرکت Protix است و در این شرکت محصولات حشرهای تولید میکند که معمولاً به عنوان غذای حیوانات خانگی و جوجه مصرف میشود. اما پس از این تصمیم احتمال دارد در دسترس عموم قرار گیرد.
در همین راستا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد اعلام کرده که حشرات منابع غذایی بسیار مغذی، سالم و حاوی چربی، پروتئین، ویتامین، فیبر و مواد معدنی هستند.
براساس گزارشهای منتشر شده در این خصوص، تاییدیه ملخ به عنوان غذای سالم تحت مقررات غذای جدید ۱۹۹۷ اتحادیه اروپا صورت گرفته است.
همچنین گفته شده که درخواست برای تایید ۹ حشره دیگر به عنوان مواد خوراکی، ارائه شده است.
خوردن ملخ در ایران!علاوه بر اتحادیه اروپا، سالها پیش کیانوش جهانپور، سرپرست سابق مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت هم خوردن برخی ملخها را بدون مشکل دانسته بود.
او گفته بود که دو مبحث در زمینه مصرف غذایی ملخ مطرح میشود.
یک جنبه شرعی که قاعدتاً افراد تابع نظر مراجع خود هستند و ظاهراً اغلب مراجع بر خلاف عموم حشرات، مصرف خوراکی ملخ را به خصوص اگر فرد، آن را زنده صید کرده باشد، دارای مشکل شرعی نمیدانند، اما قاعدتاً افراد در این رابطه باید به فتوای مرجع خود رجوع کنند.
موضوع دیگر بحث سلامت و بهداشتی بودن غذای تعبیه شده از این موجود است. در این زمینه گزارش و مستندی مبنی بر سمی بودن آن گزارش نشده است و در برخی جوامع به عنوان یک منبع پروتئینی مصرف میشود.
جهانپور تاکید کرده بود که گزارشی بر اینکه مصرف غذایی ملخ، مشکل بهداشتی داشته باشد، وجود ندارد.