بریتانیا حماس را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار می‌دهد

 تجمعی در نوار غزه همراه با پرچم‌های حماس؛ این گروه حکومت بلامنازع در باریکه غزه را در دست دارد.رادیو فردا :لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، روز جمعه، ۲۸ آبان اعلام کرد که این کشور جنبش حماس را در فهرست گروه‌های تروریستی خواهد گذاشت.

خانم تراس ابراز امیدواری کرد که تروریستی نامیدن حماس به «آفت یهودستیزی» پایان دهد.

انتظار می‌رود تصمیم به قرار دادن حماس در فهرست تروریستی بریتانیا روز جمعه توسط پریتی پتل، وزیر کشور اعلام و سپس در روزهای آتی در قالب لایحه دولتی به مجلس عوام بریتانیا ارائه شود.

دولت لندن تا پیش از این تنها شاخه نظامی حماس، موسوم به «یگان‌های عزالدین قسام» را در فهرست تروریستی خود قرار داده و شاخه سیاسی این جنبش را از تروریستی نامیدن معاف کرده بود.

در پی این تصمیم، انجام هر اقدامی در بریتانیا که به نوعی حمایت از حماس محسوب شود، پشتیبانی از ترور تلقی شده و مجازات قانونی خواهد داشت.

این ممنوعیت از اهتزار پرچم حماس و بیان حمایت لفظی از آن گرفته تا برگزاری تجمع حمایتی یا گردآوری هر نوع کمک مالی برای این سازمان فلسطینی را در برمی‌گیرد.

سران دولت اسرائیل پیشاپیش بیانیه رسمی وزارت کشور بریتانیا از دولت بوریس جانسون، نخست وزیر قدردانی کردند.

نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل، در توییتر نوشت که از «دوستم جانسون» سپاسگزارم. آقای بنت افزود که «به زبان ساده، حماس یک سازمان تروریستی است. بازوی سیاسی آن در خدمت تحرکات نظامی آن است؛ همان تروریست‌ها اما کت‌وشلوارپوش».

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، نفتالی بنت درخواست برای تروریستی نامیدن کل جنبش حماس را در دیداری که به تازگی با بوریس جانسون در حاشیه اجلاس تغییرات اقلیمی در گلاسکو میان آن‌دو برگزار شد، عنوان کرد.

همزمان اعلام شد که اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل، نیز روز جمعه با بوریس جانسون، تلفنی سخن گفته و ضمن قدردانی از تصمیم دولت او علیه حماس، ایران را عامل حمایت از حماس نامیده و خواهان تشدید فشار بریتانیا به ایران در بخش مذاکرات هسته‌ای نیز شده است.

اسرائیل می‌گوید که حماس با یاری مالی و آموزش تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران به تقویت زرادخانه راکتی و ایجاد یگان هوایی و پهپادی روی آورده است.

ارتش اسرائیل به تازگی اعلام کرده که حماس غیر از تقویت چشمگیر توان راکتی خود، یگان پهپادی را نیز تقویت می‌کند و چندی پیش ارتش یک پهپاد حماس را که از سمت دریای مدیترانه به سوی اسرائیل فرستاده شده بود، ردگیری و متلاشی کرد.

سخنگویان حماس در روز جمعه با ابراز تاسف عمیق از تصمیم دولت بوریس جانسون و متهم کردن بریتانیا به «گمراه شدن» از سوی اسرائیل، با اشاره به نقش بریتانیا در شکل‌گیری اسرائیل از طریق «اعلامیه بالفور»، گفتند که بریتانیا می‌باید «اشتباه تاریخی در حق ملت فلسطین» را جبران کرده و از آن عذر بخواهد.

جنبش حماس موضع‌گیری رسمی در ارتباط با تصمیم دولت لندن را به بعد از اعلامیه رسمی وزارت کشور بریتانیا در این خصوص موکول کرد.

حماس ۳۴ سال پیش در نوار غزه با مرام اسلامی و «مقاومت مسلحانه» پایه‌گذاری شد؛ با وجود آن‌که اسرائیل ده‌ها تن از بنیان‌گذاران و سران اصلی حماس را در طول دهه‌ها در واکنش به مشی مسلحانه این جنبش از پای درآورد و چند عملیات سنگین نظامی علیه حماس را در غزه اجرا کرد، این سازمان از ۱۴ سال پیش حکومت بلامنازع در باریکه غزه را در دست دارد.

نظرسنجی‌های موسسات فلسطینی در کرانه باختری نشان می‌دهد که حمایت از حماس در کرانه باختری کماکان بیشتر از تشکیلات خودگردان است و در صورت برگزاری انتخابات مجلس و ریاستی، جنبش دیرپای فتح به رهبری محمود عباس متحمل شکست سنگینی از حماس خواهد شد.

دولت بریتانیا با تروریستی نامیدن کل موجودیت حماس سیاست خود را با اسرائیل، آمریکا و اتحادیه اروپا هماهنگ کرده است.

با این حال حکومت‌های عرب متحد آمریکا در آسیای غربی و خلیج فارس، مانند اردن، مصر و قطر مناسبات نزدیکی با سران حماس دارند. اسرائیل از این مناسبات برای میانجی‌گری در بسیاری از امور خود بهره می‌برد.

سازمان موساد اسرائیل ده‌ها میلیون دلار پول نقد اعطایی از قطر را برای مردم غزه، مستقیما به دست سران حماس رسانده است.
+24
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.