بوئینگ ۷۷۷ ایکس که دوربردترین هواپیمای جهان است اولین سفر بلند خود را انجام داد.شرکت بوئینگ چند سالی است که در حال توسعه پیشرفتهترین هواپیمای غیرنظامی جهان است. البته معرفی و پرواز بوئینگ ۷۷۷ ایکس به دلیل کرونا و همچنین بحران سقوط و ایمنی بوئینگ ۷۳۷ مکس بیش از یکسال با تاخیر روبرو شد. اما بالاخره این هواپیما توانست اولین پرواز دوربرد خود را بین سیاتل و دوبی بدون هیچ توقفی انجام دهد.
این سفر حدود ۱۵ساعت طول کشید. بوئینگ گفته است در این سفر طولانی به دقت همه چیز تحت کنترل و آزمایش بوده است.
این هواپیما در اولین سفر خود به امارات رفته است چراکه شرکت اماراتایر بزرگترین خریدار این مدل هواپیما در جهان است. این شرکت بیش از ۱۲۶ فروند بوئینگ ۷۷۷ ایکس سفارش داده است.
اولین تحویل این هواپیما در سال ۲۰۲۳ انجام خواهد شد و تا آن زمان این غول هوایی تستهای مختلفی را پشت سر خواهد گذاشت. پس از حادثه سقوط ۷۳۷ مکس و بحران بیآبرویی بوئینگ، این شرکت نمیخواهد شاهد تکرار این اتفاق برای ۷۷۷ ایکس باشد.
قویترین موتور جهان که ساخت شرکت جنرالالکتریک است در بوئینگ ۷۷۷ ایکس مورد بهرهبرداری قرارگرفت. گذشته از موتور قدرتمند بالها و بدنه هواپیما هم بسیار خلاقانه و کاربردی طراحی شدهاند.
موتور ۷۷۷ ایکس، قویترین موتور هواپیماهای تجاری در جهان و از نوع GE9X است . این موتور گذشته از قدرت بالا مصرف سوخت پایینتری نسبت به رقبا دارد.
مصرف سوخت موتور نوع GE9X تا ۱۰ درصد کمتر از رقبا گزارش شده است. این موتور توربو فن قیمتی در حدود ۴۰ میلیون دلار دارد. در واقع یعنی ارزش این موتور بیشتر از بسیاری از هواپیماهای کوچک ۱۰۰ نفره است.
در موتور هواپیماهای توربو فن و جت میزان «تراست» بسیار مهم است و این شاخص در موتور ۷۷۷ ایکس ۴۷۰ کیلونیوتن گزارش شده است. تراست نیروی واکنشی است که جسم را در جهت مخالف به حرکت درمیآورد. اندازه این نیرو در یک موتور ۷۷۷ ایکس سه برابر موتور هواپیماهای تک راهرو است. حتی اندازه این موتور هم از یک هواپیمای باریک پیکر بیشتر است. قطر این موتور در حدود سه متر یعنی به اندازه قطر بوئینگ ۷۳۷ است.
بالهای ۷۷۷ ایکس در حدود ۷۲ متر طول دارند و طراحان این بال را به شکلی طراحی کردهاند که امکان جمع شدن حدود هفت متر از بال وجود داشته باشد. این امکان که قبلا در هواپیماهای نظامی استفاده میشد اجازه میدهد هواپیما در فضای کوچکتری امکان پارک شدن داشته باشد.
با یک بار سوختگیری، ۷۷۷ ایکس میتواند ۱۷ هزار کیلومتر پرواز کند و در این پرواز بدون سوختگیری حدود ۴۰۰ مسافر را حمل میکند.
طول این غول هوانوردی ۷۶ متر است. به دلیل مصرف کم و دو موتوره بودن، شرکت بوئینگ فکر میکند این هواپیما میتواند عاملی برای نجاتش پس از بحران کرونا باشد.
+25
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.