یورونیوز :وقتی صحبت از بیماری دیابت است، وضعیت مشابهی در میان زنان و مردان دیده نمیشود. تحقیقات نشان داده که یک اختلال هورمونی به نام «سندرم تخمدان پلی کیستیک» به وضوح خطر ابتلا به دیابت را در زنان افزایش میدهد.
اما این اختلال با وجود آنکه مشکلی شایع است، خیلی دیر تشخیص داده میشود.
دانشگاه بیرمنگام بریتانیا در ماه اکتبر با انتشار گزارشی در مجله Diabetes Care از مطالعات انجام شده در این باره خبر داد و اعلام کرد که «زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک دو برابر بیشتر با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ یا پیشدیابت روبرو هستند.»
سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از شایعترین اختلالات در زنان در سنین باروری است و تقریباً یک دهم زنان به آن دچار میشوند.
این اختلال که با تولید بیش از حد هورمونهای مردانه مرتبط است و بیش از همه باعث اختلال در تخمکگذاری، چرخههای نامنظم قاعدگی و مشکلات در تولید مثل میشود، یکی از دلایل اصلی ناباروری در زنان است.
با این حال، پیامدهای ابتلا به این سندرم تنها به مشکلات باروری محدود نمیشود و گاه بدن در مقابل انسولین یعنی هورمونی که سطح قند خون را تنظیم می کند نیز واکنش نشان میدهد.
به این ترتیب مقاومت بدن بیمار در برابر انسولین باعث ابتلای او به دیابت نوع ۲ یا همان شایعترین نوع دیابت میگردد.
هنوز دقیقا مشخص نیست که چرا مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک در مقابل انسولین مقاومت نشان میدهند. در میان توضیحات احتمالی، این نیز مطرح است که این بیماران اغلب دارای اضافه وزن هستند که باعث افزایش مقاومت به انسولین و در نتیجه دیابت میشود.
با این وجود میشل پوگه، متخصص غدد در فرانسه به این موضوع اشاره دارد که «حتی بیماران با وزن طبیعی هم از خطر ابتلای به دیابت در امان نیستند». چه باید کرد؟ گزارش دانشگاه بیرمنگام یک سرنخ ارائه میدهد: محققان دریافتند که دیابت در بیمارانی که از نوع اصلی قرصهای ضد بارداری یعنی قرصهای ترکیبی (oestroprogestative) استفاده میکردند، کمتر شایع بوده است.
بر این اساس ویهبک ارلت، یکی از پژوهشگران تیم تحقیق امیدوار است با تکیه بر این موضوع، درمانی برای جلوگیری از ابتلا به دیابت ساخته شود. با این وجود این موضوع هنوز در حد فرضیه مطرح است و باید توسط آزمایشهای بالینی تایید شود.
تیم تحقیق همچنین بر ضرورت تشخیص زودهنگام سندرم تخمدان پلی کیستیک بویژه در میان نوجوانان تاکید بسیار دارد و اینکه لازم است مبتلایان به این سندرم به انجام فعالیتهایی همچون ورزش و تغییر رژیم غذایی تشویق شوند تا به این ترتیب خطر ابتلای آنها به دیابت کم شود.
در حال حاضر این سندرم عمدتا زمانی کشف میشود که بیمار دچار مشکل ناباروری شده است.
+2
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.