العربیه :پلیس نروژ، یک دیپلمات ارشد ایرانی و یک تبعه لبنانی را به اتهام ترور نافرجام ویلیام نیگارد، ناشر کتاب سلمان رشدی، نویسنده بریتانیایی، متهم کرد.
به گزارش تلویزیون نروژی «انآرکی»، ویلیام نیگارد در سال 1993 سه بار هدف شلیک گلوله قرار گرفت اما جان سالم بهدر برد.
انگیزه این حمله، انتشار کتابی بود که روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، حکم قتل نویسنده آن را در سال 1989 صادر کرده بود.
خمینی در سال 1989 فتوای ارتداد و قتل سلمان رشدی، نویسنده کتاب «آیات شیطانی» و تمام دستاندرکاران تهیه و توزیع این کتاب را صادر کرد.
علی خامنهای، جانشین خمینی نیز چندین بار بر صحت فتوای رهبر پیشین جمهوری اسلامی تاکید کرد.
نیگارد که در اسلو، پایتخت نروژ هدف این حمله قرار گرفته بود، به شدت مجروح شد و برای ماهها در بیمارستان بستری شد. او پیشتر در سال 1989 به مرگ تهدید شده بود.
به گفته «انآرکی» این دیپلمات ارشد ایرانی در سال 1989 به نروژ رفت و به عنوان منشی اول سفارتخانه ایران در آن کشور مشغول به کار شد. ویلیام نیگارد، ناشر نروژیاین تلویزیون گزارش داد که متهم مذکور پیشتر عضو سپاه پاسداران بوده و پلیس مظنون است که او با شبکه مجرمان و خلافکاران اسلو نیز ارتباط برقرار کرده است.
متهم لبنانی این پرونده به «انآرکی» گفته است که این اتهام را نمیپذیرد.
سفارت ایران ادعا میکند که دیپلمات ایرانی در روز وقوع حادثه یعنی 11 اکتبر سال 1993 در نروژ نبوده است و چند روز قبل از این حادثه، کشور را ترک کرده است.
این متهم که اسمی از او منتشر نشده، به گفته «انآرکی» هماکنون از دیپلماتهای مشغول به کار در ایران است.
اتهامات ذکر شده در سال 2018 و چند روز پیش از بستهشدن این پرونده علیه این دیپلمات ایرانی مطرح شد. بر اساس قوانین نروژ، این اتهامات تا زمانی که پرونده در دست بررسی است، منقضی نمیشود.
بر اساس گزارش «انآرکی»، یکی از مهمترین شاهدان این پرونده، مردی است که آپارتمانی را در مقابل خانه نیگارد، به مدت 6 ماه به یک کارگر مشکوک سفارت ایران اجاره داده بود.
هیتوشی ایگاراشی، مترجم کتاب «آیات شیطانی» به زبان ژاپنی، پیشتر در سال 1991 مورد حمله قرار گرفته و به قتل رسید. در اقدامی دیگر نیز مترجم ایتالیایی این کتاب مورد ضرب و شتم و ضربات چاقو قرار گرفت.
سلمان رشدی، نویسنده این کتاب نیز مورد حمله قرار گرفته بود اما جان سالم بهدر برد. او اکنون در ایالات متحده و تحت نظارت پلیس زندگی میکند.
برخی از مقامات ایرانی برای ترور او، جوایز کلان میلیون دلاری تعیین کرده بودند.
تهران هنوز به ادعاهای جدید پلیس نروژ واکنشی نشان نداده است.
+27
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۵
arian1 - ابادان، ایران
بیشتر کارمندان سفارت های ج.ا. ماموران اطلاعاتی و اعضای سپاه تروریستی پاسداران هستند و کار آنها معمولا شناسایی مخالفان، تفرقه اندازی در میان ایرانیان و کارهای اینچنانی است.
1
20
یکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.