امکان دیدن برای فرد نابینا با استفاده از ایمپلنت مغزی

العربیه :فردی که شانزده سال نابینا بود، اکنون با استفاده از یک ایمپلنت (قطعه الکترونیکی کاشته‌شده) مغزی و یک پروتز دوربین‌دار می‌تواند شکل کلی چیزها را ببیند و بازی کامپیوتری بکند.

دانشمندان اسپانیایی و آمریکایی با کاشت ایمپلنت در مغز یک فرد نابینا به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافتند. پس از یک دوره آموزشی، ایمپلنت مذکور فرد نابینا را قادر به تشخیص شکل حروف و طرح کلی اشیاء کرد. میزان دید او به اندازه‌ای بود که حتی توانست بازی کامپیوتری «سیمپسون‌ها» را انجام دهد.

ایمپلنت، «قشر بینایی»، که بخشی از مغز است و اطلاعات بصری را از شبکیه دریافت و پردازش می‌کند، مورد تحریک قرار می‌دهد. تیم پژوهشی یک شبکیه مصنوعی هم ساخت که مانند دوربین روی یک عینک نصب می‌شود و به‌جای عصب بینایی فرد نابینا که آسیب دیده، سیگنال‌های بصری را مستقیما به ایمپلنت می‌فرستد.

دانشمندان شش ماه با فرد نابینا کار کردند تا ببینند ایمپلنت مغزی چه تاثیری روی توانایی او برای تشخیص حروف و اشکال می‌گذارد. پس از یک دوره آموزشی که شامل بازی‌های کامپیوتری می‌شد، مغز فرد نابینا قادر به درک اطلاعات بصری شد که ایمپلنت مستقیما به مغز او می‌فرستاد.

به گفته پژوهشگران، یکی از اهداف این تحقیق، تحرک‌بخشی بیشتر به افراد نابینا است. استفاده از این ابزار می‌تواند به آنها کمک کند تا درگاه‌ها یا اتومبیل‌ها را به راحتی شناسایی کنند. این می‌تواند استقلال و ایمنی آنها را افزایش دهد.

به گزارش ژورنال علمی «ساینس تایمز»، هر ساله حدود 148 میلیون نفر در جهان به‌دلیل آسیب دیدن عصب بینایی، که باعث از بین رفتن پیوند میان چشم و مغز می‌شود، بینایی خود را از دست می‌دهند.

مشکلاتی مانند آب سیاه یا آتروفی عصب بینایی از علل اصلی نابینایی هستند. دور زدن چشم‌ها و ارسال مستقیم اطلاعات بصری به مغز می‌تواند گزینه‌ای امیدوارکننده برای بازگرداندن بینایی برخی افراد باشد.
+14
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.