بعضی از جنگل‌های حفاظت‌شده به جای جذب، کربن تولید می‌کنند

جنگل‌های آمازون در برزیل از جمله منابع طبیعی در خطر در جهان استبی بی سی :تحقیقات جدید نشان می‌دهد که بعضی از حفاظت‌شده‌ترین جنگل‌های جهان بیش از آنکه کربن جذب کنند، تولیدکننده کربن هستند.

این جنگل‌های حفاظت شده به این دلیل به تولیدکننده کربن تبدیل شده‌اند که در معرض آتش‌سوزی‌های گسترده یا قطع غیرقانونی درختان و کشت نامتناسب در دو دهه گذشته بوده‌اند.

دست‌کم ۱۰ جنگل که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده از جمله پارک ملی یوسیمیتی در ایالت کالیفرنیای آمریکا در دو دهه گذشته به تولیدکننده کربن بدل شده است.

این موضوع محققان را به شدت نگران کرده است چرا که در مقابله با تغییرات اقلیمی جنگل‌ها به دلیل نقششان در جذب کربن اهمیت زیادی دارند.

در کل ۲۵۷ جنگل که در فهرست میراث جهانی هستند هر سال ۱۹۰ میلیون تن کربن را جذب می‌کنند.

نتایج این تحقیق در آستانه برگزاری اجلاس تغییرات اقلیمی کاپ ۲۶ در گلاسگو منتشر شده که هدف آن رسیدن سران کشورها به توافق درباره محدود کردن میزان تولید گازهای گلخانه‌ای است.

کاپ۲۶ با شرکت فعالان اقلیمی از سراسر جهان و سران کشورها برگزار می شود. این کنفرانس قرار است از ۳۱ اکتبر تا ۱۲ نوامبر (۹ تا ۲۱ آبان) در گلاسگوی اسکاتلند برگزار شود.
پارک یوسیمیتی کالیفرنیا که در فهرست یونسکو ثبت شده و این زوج سالگرد ازدواجشان را آنجا جشن گرفته‌اند، یکی از جنگل‌هایی است که بیش از جذب در حال تولید کربن استافزایش توجه مردم به تغییرات اقلیمی
بر اساس نظرسنجی که بی‌بی‌سی انجام داده حمایت مردمی در سراسر جهان برای اقدام جدی در زمینه مبارزه با تغییرات اقلیمی افزایش یافته است.

در این تحقیق با شرکت بیش از ۳۰ هزار نفر در سراسر جهان مشخص شده که ۵۶ درصد شرکت‌کنندگان می‌خواهند دولت کشورشان در اجلاس گلاسگو نقش جدی ایفا کند.

شرکت کنندگان در این نظرسنجی از ۳۱ کشور جهان بوده‌اند.

از زمان توافق اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ تمایل به تعیین اهداف مشخص برای مهار گازهای گلخانه‌ای افزایش یافته است.

بر اساس این نظرسنجی که از سال ۱۹۹۸ انجام می‌شود، اکنون آگاهی از تغییرات اقلیمی و حساسیت نسبت به آن در بالاترین سطح است.
سالی ۳۰۰ هزار میلیارد دلار برای کشورهای فقیر
اجلاس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد که مسئول کمک به کشورهای در حال توسعه است، می‌گوید کشورهای ثروتمندتر باید برای مقابله با تغییرات اقلیمی کمک به کشورهای فقیرتر را به شدت افزایش دهند.

این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد می‌گوید در ۹ سال آینده یعنی تا سال ۲۰۳۰ کشورهای ثروتمند باید سالانه ۳۰۰ هزار میلیارد دلار به کشورهای فقیر کمک کنند.

برای تامین این مبلغ باید در سیستم مالی جهان تغییرات گسترده‌ای انجام شود.

در حال حاضر هدف تعیین شده برای کمک در این زمینه ۱۰۰ هزار میلیارد دلار است که اجرای آن تا سال ۲۰۲۳ به تاخیر افتاده است.

این کمک‌های مالی برای سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های پاک در کشورهای کمتر برخوردار است.
نکات مهم درباره اجلاس اقلیمی کاپ۲۶
  • تغییر اقلیم یکی از عاجل ترین مسائل جهان است. اگر قرار است جلو افزایش بیشتر دما گرفته شود دولت ها باید قول کاهش شدیدتر گازهای گلخانه‌ای را بدهند.
 
  • در اجلاس گلاسگو امکان تغییر وجود دارد. باید منتظر قول‌های بزرگترین آلوده‌کنندگان در جهان مثل آمریکا و چین بود و اینکه آیا کشورهای فقیرتر از کمک لازم برخوردار می‌شوند یا نه.
 
  • زندگی همه ما تغییر خواهد کرد. تصمیم‌هایی که در این اجلاس گرفته می شود می‌تواند بر کار ما، چگونگی گرم کردن خانه‌های ما، نوع غذاهایی که می‌خوریم و نوع سفر کردن ما اثر بگذارد.
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.