رسانه‌های روسیه: ایران پولی برای خرید سلاح ندارد

العربیه :روزنامه روسی «ازویستا» نوشت که ایران طی سال‌های اخیر خواستار خرید انواع سلاح از جمله هواپیماهای پیشرفته نظامی، هلیکوپتر و برخی سامانه‌های دفاع هوایی از روسیه بوده اما پول کافی برای این خریدها نداشته است.

این روزنامه با اشاره به سفر اخیر محمد باقری، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران به مسکو طی مقاله‌ای به قلم «اندره ویرولوف»، کارشناس نظامی نوشت که باقری مذاکرات زیادی با مقامات نظامی روسیه برای خرید سلاح‌های پیشرفته به‌ویژه برای نوسازی نیروی هوایی فرسوده ایران داشته است.

روزنامه مذکور افزوده که اغلب درخواست‌های ایران که برخی از آنها برای خرید سلاح‌های پیشرفته بوده به‌دلیل فقدان پول لازم از سوی روسیه رد شده‌اند.
ناوگان فرسوده هوایی
مجله آمریکایی «نشنال اینترست» در دسامبر 2019 طی گزارشی درباره نیروی هوایی ایران نوشت، «تهران با داشتن حدود 350 جنگنده، که دو برابر تعداد جنگنده‌های نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا است، از بزرگترین نیروهای هوایی جهان به‌شمار می‌رود.»

این مجله می‌افزاید: «با این وجود اکثر هواپیماهای نظامی ایران جنگنده‌های آمریکایی F-14 و F-5 و F-4 بوده و بسیار قدیمی و کهنه هستند.»

بنا به نوشته این مجله «نیروی هوایی ایران همچنین دارای انواع جنگنده‌های میگ 29، بمب‌افکن‌های سوخوی روسی و تعدادی هواپیمای نظامی J-7 چینی است که همه آنها ساخت دهه هشتاد و نود قرن گذشته هستند.»
باقری در مسکوتهدید بزرگ
روزنامه روسی در ادامه تحلیل خود از وضعیت نظامی ایران افزود، «نیروهای مسلح ایران به‌دلیل تهدید تاسیسات اتمی تهران از سوی اسرائیل و آمریکا نیاز به روزآمدی به‌ویژه در زمینه دفاع هوایی، سیستم راداری، جنگنده‌های نظامی و تکنولوژی جنگ سایبری است.»

این روزنامه ادامه دا‌د که «به‌رغم مشکلات و تنگناهای مالی، ایران احتمالا یک یا دو سامانه دفاع هوایی S-400 از روسیه خریداری خواهد کرد.»

روزنامه ازویستا تاکید کرد، «خاورمیانه شاهد درگیری‌ها و رقابت‌های منطقه‌ای زیادی است و ایران به‌عنوان یک طرف مهم در این درگیری‌ها، به‌ویژه در سوریه، نیازمند هواپیماهای نظامی ترابری، تفنگ‌های تک‌تیرانداز، سازوبرگ نظامی برای نیروی زمینی و جنگنده‌های پیشرفته است.»
یک جنگنده ایرانی تولید دهه هفتاد قرن گذشتهاین روزنامه با طرح این پرسش که «آیا رقیبی برای سلاح روسیه در بازار ایران وجود دارد»، افزود: «در حال حاضر تنها رقیب سلاح‌های روسی در ایران، اسلحه چینی است. اما به نظر می‌رسد تهران برای حفظ روابط خود با روسیه خرید سلاح از مسکو را ترجیح می‌دهد.»

با این حال نگارنده مقاله تاکید کرده است که توسعه و نوسازی ماشین نظامی ایران به توانایی و قدرت مالی تهران بستگی دارد.

باقری چهارشنبه 20 اکتبر برای سفری چهار روزه به روسیه رفت و با سرگئی شویگو، وزیر دفاع این کشور و والری گراسیموف، رئیس ستاد کل ارتش روسیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران پس از دیدار با دریادار ولادیمیر کاساتونوف، معاون فرمانده نیروی دریایی روسیه گفت که انعقاد قراردادهای تسلیحاتی و اجرای آن‌ها در «آینده نزدیک»، روابط این دو کشور را عمیق‌تر خواهد کرد.
+83
رأی دهید
-16

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Momiji - توکیو، ژاپن

    فتحعلی شاه قاجار هم واسه عشق و حال ، شکم و زیر شکم در روسیه و اروپا پولی نداشت ولی نواحی از شمال کشور رو بر اساس قرارداد ترکمانچای و گلستان به شوروی آنزمان فروخت !! این اجنبیهای مذهبی و خیانتکار فعلاً و تا به اینجای کار سهم ایران در خزر رو از پنجاه درصد به زیر بیست در صد و برای خوشرقصی به فنا داده اند ، واسه این بی شرفها کاری نداره که گیلان یا مازندران یا آذربایجان شرقی رو واگذار میکنند و جاش سلاح میگیرند!!
    15
    88
    دوشنبه ۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۳:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۷
    hassan1326 - تهران، ایران

    باقری رفته خرید سلاح ولی پول نداره ، علاوه بر ان ریش هم نداره که گرو بگذاره!؟!
    11
    70
    دوشنبه ۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۴:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان

    صبور باشید، مثل ۴۲ سال گذشته. ارباب همیشه باید در مقابل غلام صبر داشته باشد. همین روزها بنیان گذار نوین دولت امام زمان. بایدن گونی دلار می‌‌فرستاد. دوباره به اندازه کافی‌ پول داریم. از خجالت شما در بیام.
    12
    50
    دوشنبه ۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۵:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    مهرداد2538 - تهران، ایران

    طبق معمول، خود روسیه به ایرام وام می ده و عوضش را پس می گیره. خامنه ای هم با ایجاد گرانی های روز افزون، پولش را از جیب ملت داره جبران می کنه.
    5
    45
    دوشنبه ۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.