دستگیری ده نفر در استان بوشهر به ظن ارتباط با سازمان‌های اطلاعاتی خارجی

بی بی سی :رسانه های دولتی در ایران به نقل از وزارت اطلاعات این کشور گزارش داده اند که ۱۰ نفر در استان جنوبی بوشهر به ظن ارتباط با دستگاه های اطلاعاتی کشورهای خارجی دستگیر شده اند.

مقام های ایرانی از این ده شهروند نام نبرده اند و اتهامات دقیق آنها را اعلام نکرده اند. به علاوه دستگیری آنها اقدامی "پیشگیرانه" توصیف شده است.

به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در بیانیه خود نوشت که در عملیات اعضای این سازمان "در استان بوشهر ده نفر از مرتبطین سرویس های اطلاعاتی برخی کشورهای منطقه مرتبط با نظام سلطه، شناسایی شدند".

این بیانیه می افزاید که این گروه "با هدف پیشگیری از تعمیق ارتباطات و مقابله هدفمند با اقدامات ضد امنیتی آنان، دستگیر و پس از انجام تحقیقات لازم، پرونده آن‌ها برای صدور حکم، تحویل مرجع قضایی شد."

در جای دیگری در بیانیه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی هم این عملیات "بازدارنده" توصیف شده است.

وزارت اطلاعات ایران که از این کشورها نام نبرده است می نویسد: "از جمله اهداف سرویس های اطلاعاتی کشورهای یادشده (با توجه به همدستی آشکار آن‌ها با سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای متخاصم و به نیابت از سرویس های مذکور)، جمع آوری اطلاعات و جاسوسی از مراکز حساس کشور و بهره‌گیری از ظرفیت ایرانیان مقیم و متردد به آن کشورها است که با اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) با تحرکات و تهدیدات آن‌ها مقابله و با هماهنگی دستگاه قضایی، برخورد بازدارنده‌ای با مرتبطین سرویس‌های اطلاعاتی مذکور صورت گرفت."

ایران ماموران اطلاعاتی خود را "سربازان گمنام امام زمان" می نامد.

بوشهر محل تنها نیروگاه هسته ای ایران است که در سال ۲۰۱۱ با کمک های روسیه فعال شد.

دولت ایران هر از گاهی از بازداشت کسانی که می گوید برای کشورهای دیگر از جمله آمریکا و اسرائیل جاسوسی می کنند خبر می دهد.

دولت این کشور در ماه ژوئیه در خلال اعتراضات ضددولتی در استان خوزستان گفت که مقام ها شماری از اعضای یک گروه مرتبط با سازمان اطلاعات اسرائیل، موساد، را بازداشت کرده اند.

بهار گذشته هم مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی به بازداشت یک "جاسوس اسرائیلی و چند جاسوس سرویس های امنیتی کشورهای مختلف" در این استان اشاره کرد.

جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۹ گفت که ۱۷ ایرانی مظنون به جاسوسی از تاسیسات هسته ای و نظامی برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا را دستگیر کرده است و بعدا گفت که بعضی از آنها به اعدام محکوم شده اند.

در پرونده ترور دانشمندان هسته ای در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه ۹۰ شمسی، وزارت اطلاعات ده ها نفر را به همکاری با سرویس های امنیتی خارجی و به ویژه اسرائیل متهم کرد اما پس از افشاگری مازیار ابراهیمی یکی از بازداشت شدگان در مورد اعترافات اجباری دستگیرشدگان، وزارت اطلاعات در شهریور ۹۸ اذعان کرد که تمام ۵۳ متهم "پرونده ترور دانشمندان هسته ای"، پس از محرز شدن "عدم انتساب اتهام ترور به آنها" آزاد شده اند.

در آن پرونده ۱۲ نفر از دستگیرشدگان، در سال ۹۱ با حضور در تلویزیون به دست داشتن در ترور "اعتراف" کرده بودند که یک نفر از آنها یعنی مجید جمالی فشی اعدام شد و ۱۱ نفر دیگر بعدها آزاد شدند.
+1
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.