امیرعبداللهیان: از روسیه می خواهیم که نسبت به تغییر احتمالی مرزها حساس باشد

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایراندویچه وله :وزیر خارجه ایران برای دیدار و گفت‌وگو با همتای روسی خود در راس هیئتی  وارد مسکو شد. سفارت ایران در مسکو اطلاع داد که حسین امیرعبداللهیان با سرگئی لاوروف درباره تحولات منطقه قفقاز نیز گفت‌وگو خواهد کرد.

وزارت امور خارجه روسیه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که سرگئی لاوروف و حسین امیرعبداللهیان وزرای خارجه روسیه و ایران روز چهارشنبه ۱۴ مهر (۶ اکتبر)  در مسکو دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد.

به گفته وزارت خارجه روسیه، در این دیدار قرار است دو مقام روسیه و ایران از جمله درباره تحولات و اوضاع منطقه خزرو قفقاز جنوبی گفت‌وگو کنند.

امیرعبداللهیان به خبرنگاران گفته است انتظار ایران از مقامات رسمی روسیه این است که نسبت به هرگونه "تغییر احتمالی مرزها و حضور تروریست‌ها" و "تحرکات اسرائیل" حساسیت نشان دهند.

وزیر خارجه ایران در آستانه سفر خود به مسکو نیز با حضور در برنامه تلویزیونی "نگاه یک" گفته بود که "در جریان آزادسازی قره‌باغ اتفاقات ناگواری روی داده و جریانات تروریستی به این منطقه بحرانی منتقل شده‌اند".

امیر عبداللهیان اضافه کرد: «جمهوری اسلامی همسایه بزرگ جمهوری آذربایجان است و ما در مسیر دیپلماتیک پیام‌هایی رد و بدل کردیم و خیلی خوشبین هستیم.»

الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان در سفر خود به شهر مرزی جبرئیل در کرانه شمالی رود ارس به سخنان مقام‌های ایرانی که گفته‌اند اسرائیل در این منطقه حضور دارد، واکنش نشان داد و آن را "اتهاماتی بی‌اساس" دانست که "بی‌پاسخ نخواهد ماند."

اظهارات روزهای اخیر وزیر خارجه ایران، فرماندهان نظامی و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره "تغییر مرزها" با این موضوع ارتباط دارد که قرار است بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان "کریدور و مسیرهای ترانزیتی" ایجاد شود که در توافق آتش‌بس ۱۰ ماده‌ای میان ارمنستان و آذربایجان نیز قید شده است.

این توافق در سال گذشته با میانجی‌گری روسیه بین ارمنستان و آذربایجان در مسکو امضا شد.

بر اساس این توافق، ارمنستان باید کریدوری (دالان زنگه زور) را در بخش جنوبی خاک خود، نزدیک به ایران، جهت اتصال آذربایجان به جمهوری خودمختار نخجوان اختصاص دهد. در مقابل، جمهوری آذربایجان نیز مانع تردد ارمنی‌ها از خان‌ کندی، مرکز قره‌باغ کوهستانی به ارمنستان نشود.

در بخشی از بند ششم این توافقنامه در ارتباط با تردد ارمنی‌های قره‌باغ به ارمنستان آمده است که جمهوری آذربایجان ایمنی تردد شهروندان، وسایل نقلیه و کالاها در طول گذرگاه لاچین را در هر دو جهت تضمین می‌کند.
بند ۱۰ آتش‌بس آذربایجان و ارمنستان
در بند دهم توافقنامه یادشده نیز ایمنی ارتباطات حمل‌ونقل بین مناطق غربی جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان به منظور سازماندهی حرکت بدون مانع شهروندان، وسایل نقلیه و بار در هر دو جهت تضمین شده است.

این همان بندی است که مقام‌های ایران را نگران کرده است.

ایران تاسیس این کریدور را مخل ارتباطات زمینی خود با قفقاز، گشوده‌شدن راه برای حضور بیشتر ترکیه در منطقه و وابسته‌شدن هر چه بیشتر ایران به مسیر ترکیه برای ارتباط با اروپا می‌داند و با آن از در مخالفت درآمده است.

اما دلیل آن که چرا مقامات ایرانی تا به‌حال سکوت اختیار کردند و در یک سال گذشته به آن اعتراضی نکردند، توضیح داده نشده است.
+30
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    اینا از بی عرضگی های ظریف آشغال هستش که هیچی از مرزها و منافع ملی کشور نمیدونند ولی شدند مدافع منافع ملی!همانطور که خرازی بیشعور و خاتمی احمق زمانی که شوروی از هم پاچید با احمقانه ترین روش استقلال آذربایجان اشغالی رو حتی تبریک گفتند و حالا همون بیشعورها و احمق هایی که هیچی از تاریخ نمیدونستند و بخاطر روابط مسئول دار شده بودند همه تو سولاخ موش هستند. اصلا نباید استقلال این منطقه رو قبول میکردیم و باید همون موقع بخش اشغال شده کشور رو پس میگرفتیم حتی شده با زور ولی اون خاتمی بیسواد احمق و از همه بدتر خامنه ای بی عرضه و کم تجربه بدترین تصمیمات رو گرفتند و حالا هم با بی تحرکی و عدم تحرک مناسب باعث این دردسر شدند .درسته علی اف و ترکیه تمام تلاششون رو کردند که ایران رو کنار بگذارند ولی اگر همون موقع ظریف بیسواد میرفت ارمنستان نه برای حمایت حتی به اسم تلاش برای توقف جنگ اونطوری میشد از جهت ارمنستان از مفاد درخواستی مطلع شد و حتی از ارمنستان حمایت کرد تا مفادی که در تضاد با منافع ملی ایران هستش حذف بشوند ولی ظریف بیسواد درحال تماشای جنگ بود.
    8
    4
    ‌چهارشنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.