دیوید جولیوس و آردم پاتاپوتیان (راست)، برندگان نوبل پزشکی ۲۰۲۱دویچه وله :دیوید جولیوس و آردم پاتاپوتیان موفق به دریافت جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۱ شدند. عرصه کار این دو پژوهشگر حسگرهای طبیعی بدن است. این دو زیستشناس مولکولی موفق به کشف دریافتهای حسی بدن در برابر محرکهای بیرونی شدهاند.
بهراستی سرما و گرما چگونه باعث انگیزش واکنش در سولهای عصبی بدن میشوند؟ پرسشی که پاسخ آن باعث شده دیوید جولیوس و آردم پاتاپوتیان، دو زیستشناس مولکولی مشترکا موفق به دریافت جایزه نوبل پزشکی سال ۲۰۲۱ گردند.
دیوید جولیوس زیستشناس زاده آمریکاست و آردم پاتاپوتیان، زیستشناسی آمریکایی است که در لبنان متولد شده و در سنین نوجوانی همراه با خانواده خود به آمریکا مهاجرت کرده است.
موسسه کارولینسکا در استکهلم، پایتخت سوئد، روز دوشنبه چهارم اکتبر (۱۲ مهر) خبر انتخاب این دو زیستشناس مولکولی را به عنوان برندگان جایزه نوبل پزشکی اعلام کرد.
گفته میشود که کشف این دو دانشمند میتواند در درمان بسیاری از بیماریها و از جمله درمان دردهای مزمن موثر واقع شود. علت اهدای نوبل در توضیح کمیته نوبل درباره اهدای جایزه نوبل پزشکی به این دو پژوهشگر آمده است: « کشف این دو پژوهشگر به ما برای فهم این موضوع که سرما، گرما و نیروهای مکانیکی چگونه میتوانند محرکهای عصبی در بدن موجودات زنده را برانگیزند، کمک کرده است. دانستن این موضوع میتواند فهم این موضوع را ممکن سازد که ما چگونه میتوانیم جهان پیرامون خود را دریابیم و خود را با آن سازگار سازیم.»
این دو دانشمند موفق به کشف نوع جدیدی از حسگرها در بدن انسان شدند که به واسطه آنها درک تاثیر محرکهای خارجی بر روی پوست بدن توسط اندامهای داخلی ممکن میگردد.
به عنوان نمونه، دیوید جولیوس از کپسایسین برای شناسایی حسگری جدید در پایانه عصبی موجود در پوست بدن بهره گرفته است. کپسایسین، یک ماده شیمیایی تند است که در فلفلهای چیلی وجود دارد.
جولیوس با استفاده از این ماده توانست دریابد که حسگرهای موجود در انتهای سولهای عصبی چگونه در برابر گرما از خود واکنش نشان میدهند.
از سوی دیگر، آردم پاتاپوتیان موفق شده است با استفاده از سلولهایی که در برابر فشار حساس هستند نوع جدیدی از حسگرها را کشف کند که قادر به حمل تاثیر محرکهای مکانیکی بر روی پوست بدن به اندامهای داخلی هستند. تاریخ اهدای جایزه نوبل پزشکی از سال ۱۹۰۱ تا کنون، جایزه نوبل پزشکی اهدا میشود. تا کنون ۲۲۲ دانشمند موفق به دریافت این جایزه شدهاند که ۱۲ تن از آنان زن بودهاند.
نخستین جایزه نوبل پزشکی به باکتریشناس آلمانی، امیل آدولف فون برینگ برای کشف درمان دیفتری تعلق گرفت. در سال ۱۹۹۵ نیز کریستیانه نوسلاین-فولهارد، نخستین و تنها زن دانشمند آلمانی بود که موفق به دریافت این جایزه شد.
جایزه نوبل معادل ۱۰ میلیون کرون سوئد (حدود ۹۸۰ هزار یورو) است و بر طبق سنت، همهساله در روز ۱۰ دسامبر اهدا میشود.
اعلام برندگان جایزه نوبل پزشکی، نخستین اعلام کمیته نوبل است. روز سهشنبه و چهارشنبه، پنجم و ششم اکتبر برندگان جایزه نوبل فیزیک و شیمی اعلام میشوند.
پس از آن نوبت به اعلام برندگان جوایز نوبل ادبیات و صلح میرسد و روز دوشنبه ۱۱ اکتبر، با اعلام برنده جایزه نوبل اقتصاد، کار تعیین برندگان از سوی کمیته نوبل به پایان میرسد.
+9
رأی دهید
-0
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
پس رییسی چی شد؟ حق این نابغه که با 6 کلاس سواد هم دکتر شد و هم رییس جمهور ضایع شده
2
14
سه شنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۰:۵۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.