پاسخ اردوغان را باید شاه عباس بدهد / الهام علی‌اف بازیچه‌ای بیش نیست

اعتمادآنلاین :تحلیل محمد قوچانی از تحرکات اخیر آذربایجان
 
محمد قوچانی سردبیر آگاهی نو در یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به اقدامات اخیر جمهوری آذربایجان در قطع ارتباط ایران با اروپا نوشته:

پاسخ (نو) عثمانی را باید (نو) صفوی بدهد. پاسخ رجب طیب اردوغان را باید شاه عباس کبیر بدهد. والا الهام علی‌اف که بازیچه‌ای بیش نیست.

شاه عباس کبیر چهارصد سال قبل که حتی آذربایجان متحد بود و دولت روس‌ساخته‌ای به نام جمهوری آذربایجان و دولت بادکوبه وجود نداشت، این راهبرد هوشمندانه را در دستور قرار داد که در برابر عثمانی‌ها (و نه آذری‌ها) ارمنی‌ها را قرار دهد و آن‌ها را متحدان استراتژیک ایران سازد و تجارت ایران را به ایشان واگذار کند و اروپا را از طریق هم‌کیشان مسیحی‌شان به متحد ایران بدل سازد. هر چه آزادی ارامنه نماد رواداری دینی ایران صفوی در عهد شاه عباس بود، ارمنی‌کشی نماد استبداد دینی و قومی در ترکیه عثمانی بود. عثمانی‌ها البته با ارمنی‌کشی و هولوکاست ارمنی انتقام خود را از این راهبرد گرفتند.

اکنون سلطان رجب طیب اردوغان با پیشکاری شاهزاده الهام علی‌اف (زاده سلطانی کمونیست و از ماموران ک‌گ‌ب‌) درصدد است پیوند ایران و ارمنستان که دروازه‌ای به سوی اروپاست را قطع کند. عثمانی‌ها همیشه به ارمنی‌ها به چشم نفوذیان ایرانیان نگریسته‌اند.

آذربایجان از تبریز تا بادکوبه جان ایران است و هم‌میهنان ترک ما در جمهوری آذربایجان (به عنوان دومین دولت شیعه جهان امروز) در دام جنگ آذری - ارمنی نمی‌افتند. اشتباه ما اما آن بود که در جنگ قره‌باغ و رژه اردوغان و جسارت به ارس، به موازنه آذری - ارمنی توجه کافی نکردیم. این روزها نوعثمانی‌گری خطرناکتر از سعودی‌گری است. حتی طالبان هم به ترکیه نزدیک‌تر شده‌اند تا عربستان و اسرائیل هم متوجه نقش ترکیه در تحدید ایران شده است.

ایران اگر می‌خواهد از استراتژی هزار خنجر اسرائیل پیشگیری کند باید گربه را دم حجله بکشد. برجام را به فرجام برساند و رابطه با اروپا را در کنار رابطه با روسیه و چین بدعهد تقویت کند و چون همیشه تاریخ موازنه‌ای میان غرب و شرق برپا کند. روسیه و ترکیه از عهد قاجاریه بی‌عرضه در تجزیه و تضعیف ایران هم‌سود بوده‌اند.

روسیه و ترکیه به سبب همسایگی با ایران برای ما خطری بالفعل هستند و اروپا و امریکا خطری بالقوه…هنر ما در میانداری میان این دو است؛ که ایران نه خاورمیانه که جهان میانه است.

و امروز موازنه ارمنی / عثمانی مهمترین مصداق این راهبرد است. و این همان استراتژی نوصفوی‌گری است.
+94
رأی دهید
-14

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    محمدرضا نام آور - ژنو، سوییس

    ارمنستان دروازه اروپا است؟ 😂 ارمنستان دروازه جهنم و باتلاق گدایی است و کمونیسم پوسیده! خود مردم ارمنستان در حال فرار به مسکو و کشورهای دیگر هستند، در شاخ آفریقا هم محله ارامنه هست از بس این قوم آواره اند و بیچاره.
    89
    24
    شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    این تحلیل تا حدودی درست است، اما این نوعثمانی است که از اسرائیل بهره می گیرد از بیرون، و از داخل ما را علیه اسرائیل می شوراند، در حالیکه دشمن اصلی ایران و حتی همان اسرائیل همین نو عثمانی ها هستند، برادران آذری مان حالا دارند متوجه می شوند که ملت های ایران زمین بهترین دوستان آنها هستند و تنها راه رهایی ما ارتباط با جهان ازاد و از جمله اسرائیل است، حتی ما وقتی با آمریکا و اسرائیل رابطه سالم داشته باشیم( اگر نو عثمانی بگذارد)، بهتر خواهیم توانست با عراق، سوریه، افغانستان، و یا هر کوفت دیگر رابطه داشته باشیم، ما باید واقعیات را بپذیریم
    16
    34
    شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۴:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    rahjoo - مازندران، ایران

    خردوغانش حریف گروهای کردی و سوری نمیشه میخاد با ایران دربیفته؟!!این ترکای عثمانی که همش پشت داعشی قایم شدن.خودشون میدونن مسئله ایران دیگه مسئله حکومت نیس.همه مردم میان پای کار.
    15
    53
    شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    chi begam ke nagoftanesh - آمستردام، هلند

    [::محمدرضا نام آور - ژنو، سوییس::]. شما فعلاً یه کاری برای آوارگی خودت بکن، مثه اینکه ایران هم نیستی
    10
    34
    شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    شاه عباس تعطیله.دیگه تاریخ تعطیله کسی عنایت الله رضا و گوگ آلپ و بارتولد نمیخونه .تکنولوژی فوتوشاپ امده باچسب وقیچی تاریخ می سازنن برای ترک و فارس و افغان تا رای بیارن، دیگه پوپولیسم و هوچیگری لازم برای رای آوردن، وگرنه نه اردوغان انتخابات پیروز میشه،و نه ۹۹درصد آری ما
    14
    5
    شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
    ایران 3 تا دشمن بزرگ داره با زیر مجموعه هاش بیشتر هم میشه: عربستان اسرائیل و ترکیه اگر خوب به نقشه نگاه کنید پای این 3 تا کشور و زیر مجموعه هاش و رفیقاشون همه جا به چشم میخوره. عربستان که سنی وهابی هستن و چون ایران شیعی هست دشمن ذاتی ایران هست، ترکیه که فکر میکنه osmani هست و ایران رو صفوی مینامه و اسرائیل هم که میگه ما باید تنها قدرت اتمی خاورمیانه باشیم و هیچ کسی به غیر از ما نباید اتمی بشه به خاطر برنامه اتمی ایران از هر فرصتی برای ضربه زدن به ایران و ایرانی استفاده میکنه. امارات Pakistan و بقیه نوچه های اینها هستند.
    9
    20
    شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    samisan - توکیو، ژاپن
    [::محمدرضا نام آور - ژنو، سوییس::] تو اسمت را عوض کن بگذار محمد رضا سوتی بهتر به شما میخوره .
    3
    6
    شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد
    جالب اینجاست که ترکیه اردوغان با داشتن بیش از 25 میلیون کرد در کشورش دست به یک چنین تحریکاتی علیه ایران میزنه. سوئدی ها مثلی دارن که میگه: کسی که در خانه شیشه ای نشسته برای دیگران سنگ پرت نمی کنه !!!
    3
    12
    شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. یک چیزی دوست دارم از تو بپرسم، تو در تقسیم بندی دشمنان ایران، ایران را شیعه به حساب می اوری و سپس برایش دوست و دشمن تعیین می کنی، پرسش : آیا اگر رژیم سیاسی در ایران عوض شود، باز هم ایران همین دشمنان که تو نام بردی دارد یا نه؟! خودت می دانی که یک رژیم مذهبی در ایران ممکن است تغییر کند ولی آنچه برجا می ماند ایران است، در طول تاریخ رژیم ها آمده اند و رفته اند، ولی ایران برجا مانده است، بنابراین آنچه ماندگار است میهن ماست، نه تفسیر این یا آن دسته ی سیاسی! و اما اگر از این دیدگاه به دشمنان ایران بپردازیم، تحلیل تو ابکی از اب در می اید، چون دشمنان رژیم سیاسی ایران مساوی با »دشمنان ایران« نیستند، بنابراین کافی است دیدگاه سیاسی ما به جهان عوض گردد، همانطور که دیدگاه های جمهوری اسلامی از زمان تاسیس تا کنون بسیار تغییر کرده است و لاجرم باز هم تغییر خواهد کرد، امید که دیر نباشد!
    3
    6
    شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.