از زمان جنگ جهانی دوم و به دلایل بهداشتی، در بریتانیا آرد را در زمان آسیاب شدن با مواد افزودنی غنی میکردهاندایندیپندنت فارسی :بوریس جانسون اعلام کرد که در سراسر بریتانیا برای کمک به جلوگیری از ابتلای کودکان به بیماریهای مرگبار ستون فقرات، به نان و سایر فراوردههای نانوایی اسید فولیک افزوده خواهد شد.
نانوایان باید این افزودنی را با تمام آردهایی که آردگندم کامل نیستند، ترکیب کنند و هدف از آن، جلوگیری از حدود ۲۰۰ نقص در «لوله عصبی» (neural tube) است که هر سال باعث بروز شماری از بیماریهایی مانند مهرهشکاف (spina bifida) و بیمخزایی (anencephaly) (حدود ۲۰ درصد میزان کل در بریتانیا) میشود.
فولات، یا ویتامین B9، به بدن در تولید گلبولهای قرمز سالم کمک میکند و برای تشکیل لوله عصبی بسیار مهم است که بخش اولیه مغز و ستون فقرات است و در ۱۲ هفته اول بارداری شکل میگیرد.
این ماده به طور طبیعی در سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد و پیش از این به صورت داوطلبانه به بسیاری از غلات صبحانه اضافه میشده است؛ یعنی اکثر مردم میتوانند با پیروی از خورد و خوراکی متعادل، نیاز خود به آن را برآورده سازند.
اما در هفتههای اول بارداری مقدار بیشتری از آن برای بدن لازم است و سازمان خدمات بهداشت ملی (اناچاس) در حال حاضر توصیه میکند که زنانی که قصد بارداری دارند، باید پیش از باردار شدن و تا ۱۲ هفته پس از آن، روزانه یک مکمل ۴۰۰ میکروگرمی اسید فولیک مصرف کنند.
هرچند، با درنظر گرفتن این واقعیت که نیمی از بارداریهای بریتانیا بدون برنامهریزی رخ میدهد، بسیاری از مادران آینده نمیتوانند فولات بدن خود را به میزان لازم برای حفاظت از سلامتی کودک اینده، افزایش دهند.
آقای جانسون همزمان با اعلام این تصمیم، گفت: «کمتر چیزی به اندازه سلامتی نوزاد اهمیت دارد، و آرد غنی شده با اسید فولیک راهی ساده و سریع برای افزایش رشد آنها است.»
«این کار آرامش خاطر بیشتر برای والدین و خانوادهها به دنبال خواهد داشت و در عین حال، به افزایش سلامت بزرگسالان در سرتاسر کشور نیز کمک خواهد کرد.»
کیت استیل، مدیرعامل موسسه خیریه شاین، که از افرادی با مشکلات شکاف ستون فقرات و بیماری تجمع مایع در جمجمه حمایت میکند، این اقدام را «بسیار حیاتی» توصیف کرد.
خانم استیل گفت: «موسسه شاین از تصمیم دولت برای حمایت از غنیسازی اجباری آردهای پرمصرف در بریتانیا با اسید فولیک، یعنی روندی که ما بیش از ۳۰ سال در تبلیغ و ترویج آن کوشیدهایم، بسیار خوشحال است. غنیسازی اجباری آرد با فولیک اسید برای تامین سلامت عمومی کنونی و نیز آتیِ بسیاری از مردم مفید خواهد بود. در سادهترین حالت، این اقدام باعث میشود تعداد کمتری از خانوادهها این خبر ناگوار را بشنوند که نوزادشان مبتلا به بیماری تجمع مایع در جمجمه است و زنده نخواهد ماند. همچنین، از ابتلای برخی از نوزادان به شکاف ستون فقرات جلوگیری خواهد کرد. این بیماری میتواند منجر به اختلالات جسمانی پیچیده و ضعف سلامت شود. امروز واقعاً روز مهمی است.»
از زمان جنگ جهانی دوم و به دلایل بهداشتی، در بریتانیا آرد را در زمان آسیاب شدن با مواد افزودنی مانند کلسیم، آهن، نیاسین، و تیامین غنی میکردهاند. اکنون حدود ۸۰ کشور، از جمله استرالیا، نیوزلند، و کانادا، اسید فولیک را به محصولات غذایی عمده خود میافزایند تا احتمال بروز نقص لوله عصبی را کاهش دهند.
آرد کامل و غذاهای بدون گلوتن مشمول قانون غنیسازی اجباری نمیشوند و مشمول بیانیه امروز نیستند. آرد کامل (سبوسدار) بیشتر از انواع آردهای سبوسزدایی شده فولات دارد و برخی از غذاهای سبوسدار و بدون گلوتن در بریتانیا نیز از قبل و به شکل داوطلبانه با اسید فولیک غنی میشدهاند.
دولت انتظار دارد این تغییر که مشروط به بررسی و تائید سازمان مقررات نان و آرد بریتانیا است، افزایش هزینه ناچیزی به این صنعت تحمیل کند.
الکس وو، مدیر انجمن تولیدکنندگان آرد بریتانیا، میگوید: «آرد، چه قهوهای یا سفید و چه سبوسدار، جزء اصلی بسیاری از مواد غذایی است و بخش بزرگی از فیبر و پروتئین روزانه ما را به همراه مواد مغذی ضروری مانند کلسیم، آهن و ویتامین B تامین میکند. اگر تصمیم بر این باشد که اسید فولیک باید برای حفظ سلامت عموم به آرد اضافه شود، تولیدکنندگان آرد تمام تلاش خود را برای غلبه بر هر چالشی در این مسیر بهکار خواهند گرفت.
+8
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.