ژاپنی ها با استفاده از چاپگر سه‌بُعدی استیک ساختند

العربیه :پژوهشگران ژاپنی موفق شدند با استفاده از تکنولوژی پیشرفته چاپ سه‌بعدی، استیکی با میزان ماهیچه و چربی متناسب تولید کنند، و امیدوارند این تکنولوژی به زودی امکان طراحی استیک مطابق سلیقه‌های مختلف را فراهم کند.

گوشت گاو پیشتر در آزمایشگاه تولید شده است، و چون این گوشت از «سلول‌های بنیادی» واقعی ساخته شده، مزه آن هم کاملا واقعی است. ولی مشکل «بافت» گوشت است. در حال حاضر، عمده گوشت‌های آزمایشگاهی شبیه گوشت چرخ‌کرده هستند. تولید گوشتِ یک‌تکه و استیکی اما هنوز در مراحل ابتدایی است، چون استیک از چند لایه پیچیده ماهیچه و چربی تشکیل شده که دوباره‌سازی آن را دشوار می‌کند.

دانشمندان دانشگاه اوزاکا اخیرا برای غلبه بر این مشکل دست به دامن چاپگر سه‌بُعدی شدند. آنها دو نوع سلول بنیادی متفاوت را طوری پرورش دادند که به انواع مختلف سلول‌های موجود در استیک تبدیل شوند. سپس با استفاده از روش چاپ سه‌بعدی، از آن سلول‌های بنیادی ماهیچه، چربی، و بافت رگ‌های خونی ساختند.

بعد از اینکه این بافت‌های متفاوت طبق یک الگوی دقیق از طریق چاپگر سه‌بعدی در کنار هم قرار گرفتند و به هم چسبیدند، دانشمندان آنها را برش دادند تا به استیک مورد نظر دست پیدا کنند. تصور کنید یک دسته رشته‌های رنگارنگ ماکارونی را در قالب یک استوانه بزرگ به هم بچسبانید و بعد به صورت قطری آن را برش دهید، حاصل چیزی شبیه استیک مذکور خواهد شد.

قابل ذکر است که این فرآیند زمان‌بر تابحال تنها در آزمایشگاه انجام شده، و فقط به تولید یک تکه بسیار کوچک استیک انجامیده است. هنوز معلوم نیست که برای گسترش این فرآیند و تجاری‌سازیِ آن باید چه کارهایی کرد تا مقرون به صرفه شود.

با این حال، دانشمندان ژاپنی معتقدند که این شروع خوبی است، و روش مذکور ممکن است روزی بتواند از یک طرف از کشتار بی‌رویه حیوانات جلوگیری کند، و از طرف دیگر به مردم کمک کند تا استیک مورد علاقه خودشان را طراحی کنند.
+13
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.